De Volvo V60, een model dat we al wel geregeld op de weg zagen verschijnen. In 2010 kwamen namelijk de eerste V60 en S60 op de markt. Een betrouwbare wagen in uitvoering als station en sedan. In 2018 was hij toe aan een opvolger die er nog strakker en sportiever uitzag dan zijn voorganger en nog steeds met de praktische eigenschappen. Ook kwamen er wederom andere varianten onder motorkap ter beschikking die de jaren nadien nog verder werden aangevuld. Zo mochten wij plaats nemen achter het stuur van de T6 recharge uitvoering.

Uiterlijk

Het uiterlijk is zeer strak. De versie die wij meekregen was uitgerust met het R-design pakket wat er uiterst sportief uitziet. Zo is hij uitgevoerd in de kleur ‘thunder gray’ in combinatie met zwarte accenten. Dit samen met 19 inch 5 driedubbele spaakse velgen in black/diamond cut geeft wel een zeer fraaie uitstraling.

De V60 is als het ware de kleinere broer van de V90. Dit is ook duidelijk zichtbaar, want ze lijken bijna sprekend op elkaar wat styling betreft. Alleen is de V60 namelijk 184mm korter dan de V90.  

interieur

De sportiviteit wordt ook doorgetrokken naar het interieur. Dit wordt al meteen duidelijk bij het plaatsnemen in de bestuurderszetel. Deze bieden namelijk veel ondersteuning in de zij en gaven meteen een ‘sportief’ gevoel, iets wat je niet meteen verwacht bij zo een familiewagen. Naast dit alles treffen we natuurlijk een zeer mooi en strak zwart lederen interieur aan. Natuurlijk zijn er ook andere kleuren verkrijgbaar. Nog iets opmerkelijk in dit interieur is het audiosysteem. Zo is deze V60 uitgerust met een Harman/Kardon surround systeem dat uiteraard heel zuiver en mooi muziek speelt, iets opmerkelijks wat toch ook zeker even vermeld mag worden.

Aandrijving

De T6 recharge beschikt over een 2L 4cilinder motor die de voorwielen aandrijft. En een elektromotor dit de achterwielen aandrijft. Samen zijn ze goed voor een vermogen van 345pk en 659Nm. Er is namelijk ook nog een krachtigere uitvoering beschikbaar namelijk de T8 recharge. Deze beschikt eveneens over de 2L 4cilinder maar met meer vermogen en eenzelfde elektromotor. Het maximum gecombineerd vermogen is dan 455pk.

Veiligheid/Technologie

Wat veiligheid betreft hebben we standaard de rij/Lane assistentie die zal ingrijpen wanneer nodig. Ook beschikt deze wagen standaard over een dodehoek assistentie en zelfs een vermoeidheidssensor wat de veiligheid alleen maar kan bevorderen.

Rijden

Het rijden is waar deze wagen natuurlijk tot zijn recht komt. Want zo een T6 recharge ziet er niet alleen sportief uit, hij rijdt ook zeer sportief. Hij geeft een goede feedback van het wegdek wat misschien voor sommige mensen wat ‘stijf’ kan aanvoelen maar er is ook nog een extra optie voor een automatisch geregelde schokdemping dewelke dit gevoel al wat kan verminderen. Er zijn ook wat rijinstellingen beschikbaar. Zo is er ECO, wat betekent dat de wagen enkel gebruik zal maken van de elektromotor en dus de benzinemotor buiten beschouwing laat. Het zou volgens Volvo mogelijk zijn om 87 km volledig elektrisch te kunnen rijden en naar eigen ondervinden ligt dit getal net ietsjes lager. Wij konden ongeveer 75 km overbruggen wat zeker niet slecht is in vergelijking met de concurrentie. Daarnaast hebben we ook comfort, wat volgens ons de meest geschikte, alledaagse modus is. In deze modus zal de wagen voornamelijk gebruik maken van de elektromotor en waar nodig de benzinemotor bij inschakelen. Een opmerkelijk iets is dat Volvo hier wel kennis voor heeft want de overgang tussen beide is haast niet op te merken. En dan hebben we nog een laatste rij modus namelijk sport. Zoals de naam al prijs geeft is dit uiteraard de meest sportieve modus. Zo zal de wagen al het vermogen gebruiken dat hij bezit en de benzinemotor ook meer in zijn toeren houden tijdens het rijden.

Prijs

De T6 recharge is beschikbaar vanaf 61.430 euro.

foto's by "Car Spotter Belgium"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.