Wie gaat er nu niet in op een uitnodiging van Mercedes om een blik op de technologische toekomst te werpen?  Op het programma stond de presentatie van de Vision EQXX en de Concept CLA Class, gecombineerd met de introductie van het nieuwe MB.OS , een korte uitleg van de nieuwe volledig elektrische G-580 gevolgd door een demonstratie van de G-turn. Dit was niet alleen een unieke kans maar het laat ook zien hoe Mercedes-Benz de grenzen van innovatie en duurzaamheid blijft verleggen. Het werd een inspirerende dag vol inzichten en vooruitstrevende ideeën.

Vision EQXX: De Toekomst van Elektrisch Rijden

Tijdens het event “Mercedes Drives Tomorrow” werden we ondergedompeld in de toekomst van mobiliteit, met de Vision EQXX en de Concept CLA Class in de spotlight. De Vision EQXX is een indrukwekkende stap voorwaarts in de wereld van elektrische voertuigen. Ontworpen om een ongeëvenaarde efficiëntie te bieden, belooft dit conceptvoertuig een rijbereik van meer dan 1000 kilometer op één enkele lading. Dit wordt bereikt door een combinatie van geavanceerde aerodynamica, lichte constructie en een uiterst efficiënte aandrijflijn.

Er werd nadruk gelegd op de innovatieve technologieën die zijn toegepast in de Vision EQXX. Het voertuig maakt gebruik van baanbrekende batterijtechnologie die niet alleen krachtig maar ook uiterst duurzaam is. Het minimaliseert energieverlies en maximaliseert de actieradius, wat resulteert in een baanbrekende efficiëntie.

Concept CLA Class: Compact, Luxueus en Innovatief

Naast de Vision EQXX werd ook de Concept CLA Class gepresenteerd. Dit voertuig vertegenwoordigt de nieuwe generatie van compacte auto’s binnen het Mercedes-assortiment, gebouwd op het nieuwe MMA-platform (Mercedes Modular Architecture). Nina Starzynski, verantwoordelijk voor Product Management MMA Compact Cars, gaf inzicht in de filosofie achter deze nieuwe klasse voertuigen.

De Concept CLA Class combineert een strak, modern design met geavanceerde technologieën. Het voertuig biedt een luxueuze rijervaring met een focus op duurzaamheid en prestaties. Dankzij het MMA-platform is de CLA Class ontworpen om zowel elektrisch als hybride aandrijflijnen te ondersteunen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor de toekomstgerichte bestuurder.

 

MB.OS: Het Nieuwe Tijdperk van Infotainment

 

Een ander hoogtepunt van het event was de introductie van het nieuwe MB.OS (Mercedes-Benz Operating System). Jade Biye Liu, verantwoordelijk voor Product Management Infotainment, Entertainment & MB.OS, presenteerde deze geavanceerde technologie die de kern vormt van de toekomstige Mercedes-voertuigen.

MB.OS is ontwikkeld om een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring te bieden. Het systeem integreert geavanceerde infotainment- en entertainmentopties met connectiviteitsfuncties, waardoor bestuurders en passagiers altijd verbonden blijven. Dankzij regelmatige over-the-air updates blijft het systeem up-to-date met de nieuwste functies en verbeteringen, wat de levensduur en relevantie van het voertuig verlengt.

G-580

Met de introductie van de Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie (energieverbruik gecombineerd: 30,3-27,7 kWh/100 km | CO₂-emissie gecombineerd: 0 g/km | CO₂-klasse: A) presenteert Mercedes-Benz de eerste volledig elektrische variant van zijn iconische offroad-model, de G-Klasse. Dit model combineert traditie en vooruitgang en behoudt het kenmerkende hoekige silhouet en de iconische elementen van de serie.

Technologie en Ontwerp
Ladderchassis en Ophanging: De elektrische G-Klasse behoudt het traditionele ladderchassis, aangepast en versterkt voor de integratie van de elektrische aandrijflijn. De combinatie van onafhankelijke voorwielophanging met dubbele wishbones en een nieuw ontwikkelde starre achteras blijft behouden.
Accu en Actieradius: Een lithium-ion-hoogspanningsaccu, geïntegreerd in het ladderchassis, zorgt voor een laag zwaartepunt. De accu heeft een bruikbare capaciteit van 116 kWh, wat een actieradius van tot 473 km volgens WLTP oplevert.
 
Innovatieve Rijeigenschappen
Elektromotoren: Vier individueel geregelde elektromotoren bij de wielen leveren een maximaal totaalvermogen van 432 kW. De inschakelbare terreinreductie LOW RANGE biedt unieke offroad-functionaliteiten.
 
Speciale Functies:
G-TURN: Maakt het mogelijk om het voertuig bijna op zijn plaats te laten draaien op losse of onverharde ondergrond.
G-STEERING: Zorgt voor een kleinere draaicirkel in het terrein.
Offroad-kruipfunctie: Zorgt zelfstandig voor ideale aandrijving buiten de gebaande paden.

Conclusie

Het “Mercedes Drives Tomorrow” event gaf een fascinerende kijk op de toekomst van mobiliteit. Met de Vision EQXX, Concept CLA Class en het nieuwe MB.OS toont Mercedes-Benz aan dat ze klaar zijn om de grenzen van technologie en duurzaamheid te verleggen. Het was een eer om aanwezig te zijn en te leren van de experts die deze revolutionaire ontwikkelingen mogelijk maken.

Foto's

VISION EQXX

Concept CLA Class

G-580

Avatar

Door patrick

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.