Inleiding

Tijdens de IAA MOBILITY 2023 in München heeft Mercedes-Benz de Concept CLA Class onthuld. Deze bijna-productierijpe conceptauto biedt een voorproefje van de nieuwe instapmodellen die het merk in het elektrische en digitale tijdperk zullen definiëren. Het voertuig is gebaseerd op de Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) en combineert iconisch design met geavanceerde technologie.

Belangrijkste Kenmerken van de Concept CLA Class

Elektrische Efficiëntie en Actieradius
Next Generation Aandrijflijn: De Concept CLA Class is uitgerust met een geavanceerde elektrische aandrijflijn die een actieradius van meer dan 750 km (WLTP) biedt en een verbruik van circa 12 kWh/100 km behaalt.
800V Systeem: Dit systeem zorgt voor hoge elektrische efficiëntie en maakt snelladen mogelijk tot 400 km in slechts 15 minuten.
Technologie van de VISION EQXX: Dankzij de technologie-overdracht van de VISION EQXX is de Concept CLA Class een ‘elektrische hypermiler’ geworden, vergelijkbaar met de ‘1-liter-auto’ qua efficiëntie.
 
Innovatieve Ontwerpen en Materialen
Energiezuinige Verlichting: De auto beschikt over energiezuinige LED-verlichting met een animated sterpatroon, gecombineerd met een groot glazen dak.
Duurzame Materialen: Het interieur en de structuur van de Concept CLA Class maken gebruik van vrijwel CO2-vrij staal, CO2-gereduceerd aluminium en duurzaam geproduceerde lederen bekleding en sierdelen van papier.
 
Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA)
Flexibiliteit en Efficiëntie: Het MMA-platform is ontworpen voor een familie van vier modellen met verschillende carrosserievarianten, die allemaal geoptimaliseerd zijn voor elektrische aandrijving.
Veiligheidsfilosofie: Alle voertuigen op het MMA-platform worden ontwikkeld volgens de Mercedes-Benz veiligheidsfilosofie ‘real life safety’, met het doel ongevalvrij rijden na te streven.
 
Mercedes-Benz Operating System (MB.OS)
Supercomputing en Kunstmatige Intelligentie: MB.OS gebruikt geavanceerde technologieën om een nieuw niveau van personalisatie, veiligheid, comfort en geautomatiseerd rijden mogelijk te maken.
MBUX Superscreen: De user interface en ervaring zijn gebaseerd op het innovatieve display van de VISION EQXX, met de nieuwste realtime graphics.
 
Geavanceerde Veiligheidssystemen
Child Presence Detection (CPD): Dit systeem vermindert het risico dat kleine kinderen bij warm weer per ongeluk in het voertuig worden achtergelaten.
 
Toekomstvisie en Duurzaamheid

De Concept CLA Class symboliseert de visie van Mercedes-Benz om duurzame luxe aan te bieden in een jong en dynamisch wereldwijd marktsegment. Het MMA-platform markeert een belangrijke stap in de elektrische toekomst van het merk en draagt bij aan de Ambition 2039-strategie, waarbij het doel is om tegen 2039 een CO2-neutrale waardeketen te hebben.

Conclusie

Met de onthulling van de Concept CLA Class toont Mercedes-Benz zijn toewijding aan innovatie, duurzaamheid en luxe. Dit voertuig vertegenwoordigt een nieuwe standaard in de instapklasse, waarbij elektrische efficiëntie, geavanceerde technologieën en een focus op duurzaamheid centraal staan. De toekomst van mobiliteit ziet er helder uit met de komst van deze nieuwe modelfamilie.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.