Introductie

Met de introductie van de Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie (energieverbruik gecombineerd: 30,3-27,7 kWh/100 km | CO₂-emissie gecombineerd: 0 g/km | CO₂-klasse: A) presenteert Mercedes-Benz de eerste volledig elektrische variant van zijn iconische offroad-model, de G-Klasse. Dit model combineert traditie en vooruitgang en behoudt het kenmerkende hoekige silhouet en de iconische elementen van de serie.

Technologie en Ontwerp
Ladderchassis en Ophanging: De elektrische G-Klasse behoudt het traditionele ladderchassis, aangepast en versterkt voor de integratie van de elektrische aandrijflijn. De combinatie van onafhankelijke voorwielophanging met dubbele wishbones en een nieuw ontwikkelde starre achteras blijft behouden.
Accu en Actieradius: Een lithium-ion-hoogspanningsaccu, geïntegreerd in het ladderchassis, zorgt voor een laag zwaartepunt. De accu heeft een bruikbare capaciteit van 116 kWh, wat een actieradius van tot 473 km volgens WLTP oplevert.
 
Innovatieve Rijeigenschappen
Elektromotoren: Vier individueel geregelde elektromotoren bij de wielen leveren een maximaal totaalvermogen van 432 kW. De inschakelbare terreinreductie LOW RANGE biedt unieke offroad-functionaliteiten.
Speciale Functies:
G-TURN: Maakt het mogelijk om het voertuig bijna op zijn plaats te laten draaien op losse of onverharde ondergrond.
G-STEERING: Zorgt voor een kleinere draaicirkel in het terrein.
Offroad-kruipfunctie: Zorgt zelfstandig voor ideale aandrijving buiten de gebaande paden.
 
Terreinprestaties
Klimvermogen en Stabiliteit: Klimvermogen tot 100% op geschikte ondergrond en stabiliteit tot een hellingshoek van 35 graden.
Waaddiepte: Maximale waaddiepte van 850 mm, wat 150 mm meer is dan de conventionele modellen.
Torque Vectoring: Virtuele sperdifferentiëlen via intelligente torque vectoring.
 
Design en Uitstraling
Exterieur: Markante elektrolook met optionele Black Panel-grille, verhoogde motorkap, air curtains, designbox aan de achterzijde, nieuwe A-stijlbekleding en een spoilerrand voor geoptimaliseerde aerodynamica.
Interieur: Standaard uitgerust met MBUX infotainmentsysteem, sfeerverlichting en multifunctioneel stuurwiel in nappaleder. Opties zoals KEYLESS GO, gekoelde/verwarmde bekerhouders, Burmester® 3D-surround sound system en ’transparante motorkap’ zijn beschikbaar.
 
Digitale Offroad-ervaring
Offroad-regeleenheid en OFFROAD-COCKPIT: Optioneel leverbare functies voor een verbeterde digitale offroad-ervaring.
 
Speciale Uitvoering
EDITION ONE: Gelimiteerd speciaal model met uitgebreide standaarduitrusting en exclusieve designelementen, verkrijgbaar voor een vanafprijs van € 198.803.

De Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie is binnenkort beschikbaar, waarmee Mercedes-Benz zijn traditie van innovatieve en krachtige offroad-voertuigen voortzet in een volledig elektrisch tijdperk.

 

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.