Inleiding

Opel staat al jaren bekend om zijn toewijding aan veiligheid en innovatie. Met de nieuwe EU-regelgeving die vanaf 7 juli 2024 extra hulpsystemen verplicht stelt voor nieuwe voertuigen, bevestigt Opel zijn leidende positie op het gebied van voertuigveiligheid. Zelfs in de compacte bestseller, de Opel Corsa, zijn veel van deze systemen al standaard aanwezig, lang voordat ze wettelijk verplicht werden.

Nieuwe EU-Regelgeving en Opel’s Reactie

Vanaf 7 juli 2024 moeten alle nieuwe personenauto’s (klasse M1) en lichte bedrijfsvoertuigen (klasse N1) in de EU uitgerust zijn met een reeks geavanceerde hulpsystemen. Deze maatregel is bedoeld om het aantal verkeersongevallen te verminderen en de veiligheid op de weg te verbeteren. Opel heeft echter al een voorsprong genomen door veel van deze systemen standaard aan te bieden in zijn modellen, waaronder de Corsa, Combo, Mokka, Astra en Grandland.

Veiligheidssystemen in de Opel Corsa

Forward Collision Alert met Automatische Noodstop en Voetgangersdetectie

De Opel Corsa is uitgerust met een systeem dat de afstand tot de voorligger controleert. Bij te snel naderen waarschuwt het systeem de bestuurder en grijpt het in door een noodstop uit te voeren als dat nodig is.

Intelligente Cruise Control en Snelheidsbegrenzer

Dit systeem past de snelheid aan op basis van verkeersborden en zorgt voor een veilige en efficiënte rijervaring.

Lane Keep Assist

Wanneer de bestuurder onbedoeld van de rijstrook afwijkt, waarschuwt het systeem en stuurt het zachtjes tegen om de auto binnen de rijstrook te houden.

Detectie van Slaperigheid

Het systeem monitort het stuurgedrag en de reisduur om tekenen van vermoeidheid te detecteren en waarschuwt de bestuurder indien nodig.

Adaptief Remlicht en Parkeerpiloot aan de Achterkant

Deze functies zorgen voor extra veiligheid bij het remmen en parkeren, door de bestuurder te assisteren en andere weggebruikers te waarschuwen.

Intelli-Lux Pixel HD Light in de Nieuwe Grandland

Innovatieve Verlichtingstechnologie

De nieuwe Opel Grandland is uitgerust met het Intelli-Lux Pixel HD Light, dat meer dan 50.000 lichtpunten bevat. Dit systeem past de lichtverdeling automatisch aan op de verkeerssituatie, zonder andere weggebruikers te verblinden.

Toonaangevende Veiligheid

Met deze technologie biedt Opel een nog helderdere en gelijkmatigere verlichting, wat bijdraagt aan een veilige en ontspannen rijervaring, zelfs bij slecht zicht.

Traditie van Innovatie en Veiligheid bij Opel

Historische Veiligheidsontwikkelingen

Opel heeft een rijke geschiedenis in het ontwikkelen van veiligheidsinnovaties. Van de kettinggestuurde besturing in de System Lutzmann tot de full-size airbags in de jaren ’90, Opel heeft altijd voorop gelopen in het verbeteren van voertuigveiligheid.

Moderne Veiligheidssystemen

Vandaag de dag blijven Opel-modellen, zoals de Astra en Grandland, de nieuwste technologieën integreren, zoals het Intelli-Drive systeem dat diverse assistenten combineert voor een nog veiliger rijervaring.

Veelgestelde Vragen

Welke hulpsystemen zijn standaard in de Opel Corsa? De Opel Corsa is standaard uitgerust met systemen zoals Forward Collision Alert, Lane Keep Assist, en Detectie van Slaperigheid.

Wat is het Intelli-Lux Pixel HD Light? Dit is een geavanceerd verlichtingssysteem in de nieuwe Opel Grandland, dat meer dan 50.000 lichtpunten bevat en de lichtverdeling automatisch aanpast op de verkeerssituatie.

Zijn de nieuwe EU-regelgevingseisen al opgenomen in Opel-modellen? Ja, veel van de hulpsystemen die door de nieuwe EU-regelgeving worden vereist, zijn al standaard aanwezig in Opel-modellen zoals de Corsa.

Wat maakt de Opel Grandland uniek qua veiligheid? De Opel Grandland is uitgerust met toonaangevende technologieën zoals het Intelli-Lux Pixel HD Light en diverse geavanceerde hulpsystemen die de rijervaring veiliger maken.

Hoe detecteert de Opel Corsa vermoeidheid bij de bestuurder? Het systeem monitort het stuurgedrag en de duur van de rit om tekenen van vermoeidheid te detecteren en geeft visuele en akoestische waarschuwingen indien nodig.

Wat zijn de voordelen van de intelligente snelheidsassistent in de Opel Corsa? Deze assistent past de snelheid automatisch aan op basis van verkeersborden en zorgt zo voor een veilige en efficiënte rijervaring.

Conclusie

Opel blijft zijn toewijding aan veiligheid en innovatie bewijzen met de integratie van geavanceerde hulpsystemen in al zijn modellen, van de compacte Corsa tot de robuuste Grandland. Met de nieuwe EU-regelgeving in aantocht, is Opel goed gepositioneerd om zijn klanten de hoogste veiligheidsnormen te bieden, zowel nu als in de toekomst. Veiligheid eerst is en blijft het motto van Opel.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.