Onlangs waren wij van Carvibes te gast bij Christof. Christof is een Car Detailer met veel ervaring die hier trouwens de perfecte afleiding van het dagelijkse werk door heeft kunnen vinden. Wij spraken hem kort, gingen op bezoek en kwamen veel te weten over het Detailen en wat het allemaal inhoudt.

Hensen Detailing sinds…

Reeds 15 jaar geleden werd Christof geprikkeld door het Car Detailen.
Sinds 4 jaar is het echter zijn bijberoep geworden.
Eerst onder de naam Christof’s Car Cleaning en sinds zeer recent onder de naam Hensen Detailing.

Wat is dat nu eigenlijk een Car Detailen?

Wel Car Detailen is eigenlijk een soort van doorgedreven kuisbeurt voor je wagen en er wordt, zoals het woord ook zegt, op de details gelet tijdens dit proces. Er worden andere, efficiëntere en vooral meerdere producten gebruikt die ieder hun speciefieke eigenschappen hebben.

Het proces

Het volledige proces bestaat uit de volgende stappen.

 

  • Wassen: de wagen wordt uiteraard gewoon gewassen zoals u en ik dat doen (Say no to the carwash).
  • Decontamineren doormiddel van kleien (juist, u leest het goed…): dit proces wordt ook wel diep reinigen genoemd en vindt altijd na het wassen plaats. Bij het kleien worden onder andere teerresten, vliegroest van de remmen en boomhars verwijderd welke je bij het gewoon wassen niet weg krijgt.
  • Plaatsen van voertuig onder de juiste verlichting: onder de juiste belichting vallen imperfecties beter op en dan weet de detailer welke punten extra aandacht nodig hebben.
  • Velgen: deze worden verwijderd, volledig en grondig gereinigd en voorzien van een coating.
  • Lakinspectie: hier wordt beslist in hoeveel stappen er gepolijst gaat worden. De wagen die er nu staat is een gloednieuwe Porsche en heeft dus waarschijnlijk maar 1 hoogglanspolijstbeurt nodig. Hier kan gegaan worden tot 3 polijstbeurten afhankelijk van de staat van de lak.
  • Ontvetten: om in volgende stap de coating goed aan te kunnen brengen moet er in verschillende stappen ontvet worden.
  • Coating aanbrengen: dit zodat de lak een langdurige en extra beschermende laag meekrijgt waardoor deze minder krasgevoelig is. De coating kan dan ook beter tegen verontreinigingen.
  • Interieur: als de buitenkant er piekfijn uitziet is het tijd voor het interieur. Deze krijgt ook een dieptereiniging net zoals de buitenkant
  • Stof en leder coating: zelfde reden als bij het exterieur, herstel en bescherming van stof en/of leder.

Wat wordt er nog aangeboden

Zoals je ziet gaat het er net wat gedetailleerder aan toe dan de meesten onder ons de wagen wassen. Maar hier stopt het nog niet. Bij Hensen Detailing kan je ook terecht voor onder andere het verwijderen van stickers of zelfs het herstellen van je lederen interieur. Er wordt ook werk gemaakt van het aanbrengen van PPF (Paint Protection Film). Dit is een bescherming die aangebracht wordt tegen steenslag. Best te vergelijken met een doorzichtige wrapping die je investering natuurlijk nog beter beschermd dan een coating.

Ook kan je hier de producten kopen van Cartec Essentials om thuis zelf gedetailleerd aan de slag te gaan met het reinigen van je wagen.

Ook is Hensen Detailing de enige invoerder van Tevo Creation Coatings in België.

Ben jij getriggerd om je wagen door Hensen detailing onder handen te laten nemen? Of producten aan te schaffen om dit zelf te doen? Neem voor een op maat gemaakte offerte zeker contact op met Christof!

U kan Hensen Detailing hier contacteren

Facebook: https://www.facebook.com/christofscarcleaningDetailedTongeren

mail:  christofscarcleaning@gmail.com

Jouw bedrijf in de kijker?

Wens jij jouw bedrijf ook in de kijker te zetten? Aarzel niet en contacteer ons!

klik hier!

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.