In totaal 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen op vijf continenten kiezen hun WORLD’S BEST CAR FOR 2024.
Bekendmaking valt samen met Internationale Vrouwendag

De Kia EV9 is uitgeroepen tot ’s werelds beste auto voor 2024 door het gewaardeerde panel van journalisten dat de Women’s Worldwide Car of the Year beoordeelt. Deze belangrijke aankondiging valt samen met Internationale Vrouwendag, een gedenkwaardige gebeurtenis die niet alleen vrouwen mondiger maakt, maar ook het verband erkent tussen persoonlijke autonomie en auto’s in veel landen.

Voordat ze hun stem uitbrachten, testten 75 autojournalisten uit 52 landen ijverig verschillende automodellen en beoordeelden ze elk aspect grondig. Van de 63 kanshebbers kwamen de beste auto’s in elke categorie als winnaar uit de eerste stemronde. De winnaars in hun respectieve categorieën waren als volgt:

Voor België: Sabrina Parant

Sabrina Parant begon haar automotive carrière in 2002 als Fleet Advisor bij een Volvo-dealer. Ze blonk uit in haar werk en werd al snel Sales Manager en vervolgens Dealer Manager. In 2008 stapte Sabrina over van Zweedse auto’s naar Duitse auto’s, toen ze bij Volkswagen ging werken. Ze richtte ook Ladies Drive op: “Als vrouw in deze sector is het niet makkelijk om hogerop te komen in je carrière. Daarom besloot ik een netwerk op te zetten om andere vrouwen in dezelfde situatie te helpen, banen in de auto-industrie te promoten en te vechten tegen stereotypen en seksisme”.

Ze begon haar liefde voor auto’s te delen door te schrijven voor het tijdschrift Moniteur de l’Automobile en daarna Essentielle Auto (La Libre & La DH). Haar favoriete categorie is sportauto’s en vandaag de dag is ze gepassioneerd door nieuwe technologische ontwikkelingen en nieuwe motoriseringen. “Onze sector heeft zoveel capaciteit om zich aan te passen aan de uitdagingen van de maatschappij en het milieu. Ik ben trots op mijn passie. Ik stel mijn expertise graag ten dienste van de WWCOTY om de voertuigen in de verschillende categorieën te belonen. Het is voor mij een prachtige prestatie om WWCOTY-jurylid te worden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.