In de schijnwerpers van het prestigieuze Autosalon van Genève in Zwitserland, maakte de Scenic E-Tech Electric een verbluffende entree door de felbegeerde titel ‘Auto van het Jaar 2024’ in de wacht te slepen. Deze aankondiging op maandag 26 februari, markeert een mijlpaal in de rijke geschiedenis van het merk, waarbij Scenic de zevende Renault wordt die deze eer te beurt valt. De Scenic E-Tech Electric onderscheidt zich niet alleen door zijn baanbrekende design en innovatieve technologie maar ook door zijn commitment aan duurzaamheid, een eigenschap die steeds belangrijker wordt in onze wereld.

Vanaf de eerste stemronde in november vorig jaar, stond het vast dat de Scenic niet zomaar een deelnemer was. Samen met zes andere finalisten, waaronder de BMW 5-Reeks en de Kia EV9, liet de Scenic een blijvende indruk achter op de jury van 59 autojournalisten uit 22 landen. Met een indrukwekkende score van 329 punten, bewees de Scenic zijn superioriteit in dit competitieve veld.

De Scenic E-Tech Electric, ontwikkeld op het vernieuwde AmpR medium-platform, belichaamt de ideale combinatie van functionaliteit en plezier. Dit model spreekt vooral mensen aan met een dynamische levensstijl die waarde hechten aan zowel veelzijdigheid als milieuvriendelijkheid. Met een gewicht van slechts 1.890 kg en een compacte lengte van 4,47 meter, is deze auto perfect geschikt voor zowel de drukte van de stad als voor avontuurlijke roadtrips. Dankzij het rijbereik van tot wel 625 kilometer op een enkele lading, comfort, ruimte en rijplezier, ondersteund door geavanceerde technologieën, is de Scenic een ware revolutie op de weg.

Fabrice Cambolive, CEO van Renault, benadrukte het belang van deze overwinning: “Deze onderscheiding is een bewijs van onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid, en bevestigt dat we de juiste keuzes hebben gemaakt.” Hij verwees naar de unieke kenmerken van de Scenic E-Tech Electric, zoals het Solarbay-dak en het OpenR Link-systeem met Google-integratie, die bijdragen aan een ongeëvenaarde rijervaring.

Met een aantrekkelijke instapprijs van minder dan 40.000 euro, en de mogelijkheid om overheidsincentives in mindering te brengen, is de Scenic E-Tech Electric niet alleen een technologisch wonder maar ook een toegankelijke optie voor een breed publiek. De bestellingen stromen binnen, en binnenkort zullen de eerste exemplaren hun weg vinden naar de trotse eigenaren via het Renault-netwerk.

De triomf van de Scenic E-Tech Electric als ‘Auto van het Jaar 2024’ is niet alleen een overwinning voor Renault, maar ook een overwinning voor de toekomst van elektrisch rijden. In een tijd waarin duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan, staat de Scenic E-Tech Electric symbool voor een nieuwe horizon in de automobielindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.