De nieuwe Renault Scenic is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2024 tijdens een ceremonie die plaatsvond op de Geneva International Motor Show (GIMS). De Renault Scenic E-Tech heeft de eerste plaats behaald dankzij 329 behaalde stemmen. Voor 22 juryleden is deze SUV gekozen als de beste van de zeven finalisten. Dit is de zevende keer dat Renault de Auto van het Jaar-trofee wint, die zijn 61e editie viert.

De BMW 5-Serie, tweede, komt dicht in de buurt van de Renault Scenic, met een totaal van 308 stemmen en 19 beste stemmen, gevolgd door de nieuwe Peugeot 3008, derde, met 197 en 3 beste stemmen. De rest van de finalisten voor de prijs waren Kia EV9 (190 punten), Volvo EX30 (168), BYD Seal (131) en Toyota C-HR (127). Deze editie waren vier van de zeven finalisten volledig elektrisch, waaronder de winnaar, en hadden de andere drie volledig elektrische en/of plug-in versies.

Voor deze gelegenheid keerde de uitreiking van de Auto van het Jaar terug naar de GIMS, na in 2023 te hebben plaatsgevonden op het Autosalon van Brussel. De uitreiking van de Auto van het Jaar was het eerste evenement van het Autosalon van Genève.

De jury voor de Auto van het Jaar 2024 bestaat uit 58 leden, die 22 landen vertegenwoordigen, met als doel de beste nieuwe auto te vinden die te koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.