Wij hebben deze Mercedes-Benz CLA 250 e Coupé voor jullie getest en één van de eerste opmerkingen die ik kreeg was dat deze wagens fiscaal niet meer aantrekkelijk zijn. Wel dat is natuurlijk niet helemaal correct. Tot eind volgend jaar (2024) is deze PHEV nog volledig fiscaal aftrekbaar, wel valt hij onder de uitdoofregeling. Dat betekent dan weer dat de fiscale aftrekbaarheid vanaf 2025 met 25% daalt. Zodoende is hij niet meer aftrekbaar in 2028. Dus als je deze PHEV elektrisch gebruikt kan hij nog volledig ingebracht worden. Rij je op benzine verlies je 50% van de brandstofkosten, want benzine of diesel is nog maar voor 50% fiscaal aftrekbaar. Ikzelf ben geen kenner of specialist maar indien jullie hier vragen over hebben mail ze gerust en dan leggen wij ze aan een specialist voor.

Begin dit jaar bracht Mercedes tal van vernieuwingen aan op deze CLA coupé.

Zo is de voorskirt, grill en achterlicht diffusor aangepast om tot een sportiever geheel te komen. Nieuw zijn ook de led koplampen, eigenlijk zijn de high-performance Ledlampen nu in het standaardpakket opgenomen.

Ook het kleurengamma is wat aangepast en zijn er extra velgdesigns bijgekomen.

Deze CLA 250 e Coupé heeft een 1,3 liter benzinemotor met een vermogen van 163 pk gekoppeld aan een elektromotor van 109pk (wat net iets meer is dan zijn voorganger). Met een totaal systeemvermogen van 218 pk en koppel van 450 Nm doe je de sprint van 0 tot 100 in 7,6 seconden.

De elektrische actieradius wordt geraamd tot 82 kilometer. Wijzelf reden een goede 65km volledig elektrisch wat gezien de trajecten die we aflegden zeker niet verkeerd is.

Hieronder de review video,

Like, deel en vergeet ons ook niet te volgen op Youtube

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.