Flanders Collection Cars

Flanders Collection Cars, dat reeds aan zijn 33ste editie toe was, stelde met zijn 10.163 bezoekers zeker niet teleur. In de kijker dit jaar stond onder andere Off-road en daarom wandelden we langs de expositie van Range Rover Classics en andere exposanten met off-roaders. Buiten talloze klassiekers stonden er ook wel wat nieuwere wagens en jong timers.

Bezienswaardigheden

Er was natuurlijk veel meer te zien dan enkel Collection Cars. Er waren ook memorabilia, boeken, miniatuur wagens, ik kwam zelfs steps en bromfietsen tegen.

Ook kledij kon je hier kopen. Met andere woorden te veel om hier allemaal op te noemen in de wetenschap dat we wel ergens één van de maar liefst 150 exposanten en 300 wagens zouden vergeten en onrecht aandoen.

Wij binnen www.carvibes.be hebben ieder een wagen gekozen waar we nog een artikel over gaan maken. Dus stay tuned zou ik zeggen want binnenkort komen deze 3 wagens extra in de kijker.  

Ik ga hier nu ook https://reddeoldtimer.be/ in de kijker zetten. Ook aanwezig en daar kan je met al je info over old-timers en wetgeving terecht. Natuurlijk doen ze ook het nodige om de Oldtimer wettelijk in het verkeer te houden. Bezoek zeker de website en aarzel niet om contact op te nemen met eventuele vragen of problemen omtrent je oldtimer.

Persbericht Flanders Collection Cars

Recordaantal bezoekers voor Flanders Collection Cars

Gent – De liefde voor oldtimers en retro racing leeft. Dat is duidelijk. De 33ste editie van het classic salon in Gent verwelkomde maar liefst 10.163 bezoekers, een absoluut record. De variëteit in het aanbod van de 153 standhouders en enkele bijzondere motorsport blikvangers werden door de bezoekers het meest gewaardeerd.

De oldtimerbeurs is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande oldtimerbeurzen van België. Bovendien komen de bezoekers ook meer en meer uit de omringende landen zoals Nederland en Frankrijk. Speciale aandacht ging uit naar het thema ‘off-road’. Feryn Dakar Sport presenteerde hun Dakar Rally bivouac opstelling in de aanwezigheid van Pascal Feryn en Koen Wauters.

Daarnaast zette de organisatie ook het rally verleden van Porsche in de kijker. Zo was de Rothmans Porsche 911 waarmee Tom Boonen onlangs de Legend Boucles @ Bastogne reed te bewonderen. De grote publiekstrekkers waren echter 2 Porsche 911 SC RS racewagens van de JFD Collection. Van deze unieke modellen werden er slechts 20 geproduceerd.

Overigens genoten de vele bezoekers van het ruime aanbod oldtimers, youngtimers en auto memorabilia. Een recordaantal oldtimers vond een nieuwe eigenaar op de beurs.

De volgende editie van classic salon Flanders Collection Cars Ghent vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 februari 2024 in Flanders Expo.

Video

Wij maakten foto’s en een korte aftermovie van deze editie zodat ook jullie nog in kort kunnen meegenieten van dit geslaagde event!

Walk around

Foto's

Ook de foto’s mogen niet ontbreken natuurlijk.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.