Toyota heeft een stand op de Japan Mobility Show 2023 met als thema ‘Let’s Change the Future of Cars – Find Your Future’. 

In deze eerste aankondiging van modellen die op de stand zullen worden getoond, onthult Toyota enkele ontwerpdetails voor twee BEV-conceptmodellen (Battery Electric Vehicle), de FT-3e en de FT-Se.

De twee conceptmodellen (de SUV-type FT-3e en de sportieve FT-Se) belichamen een toekomst die getransformeerd wordt door elektrificatie en intelligentie, samen met de nieuwe belevingswaarde die auto’s bieden. Toyota gelooft dat mobiliteit in de toekomst verder zal gaan dan fysieke transportmiddelen en een lifestylepartner zal worden die nauw aansluit bij de individuele waarden van elke klant. Naast de responsieve bedieningselementen en het fascinerende ontwerp dat zo uniek is voor BEV’s, ontwikkelen deze modellen zich tot unieke, dierbare voertuigen door functies zoals de rit persoonlijk aanpassen en stressvrij doorbladeren van lokale informatie aan boord van het voertuig.


Voorgestelde modellen


1. FT-3e

Belangrijkste eigenschappen

Een BEV-conceptmodel van de volgende generatie dat het dagelijkse leven van klanten zal verrijken met nieuwe rijervaringen en gepersonaliseerde diensten op basis van innovatieve technologieën.

Het draagt ook bij aan koolstofneutraliteit en een betere wereld door verbinding te maken met de maatschappij als een overdrachtsmedium voor energie en gegevens van het voertuig en zijn omgeving.

Design

  • Een exterieurontwerp dat zowel geavanceerde styling als esthetiek combineert en tegelijkertijd de lijnen en oppervlakken waaruit de carrosserie is opgebouwd zo eenvoudig mogelijk houdt. 
  • Digitale displays die van de onderkant van de carrosserie tot aan de bovenkant van de deur lopen, geven informatie over onder andere de acculading, de temperatuur aan boord en de luchtkwaliteit in het interieur wanneer de bestuurder de auto nadert.


2. FT-Se

Belangrijkste eigenschappen

Een krachtig sportief BEV-model dat wordt voorgesteld als een van de opties voor sportauto’s in het koolstofneutrale tijdperk, waarin de expertise is verwerkt van TOYOTA GAZOO Racing om steeds betere auto’s te maken via de motorsport.

Met het oog op verdere stabiliteit en aerodynamische prestaties deelt de FT-Se belangrijke onderdelen met de FT-3e. Toyota streefde ernaar een auto te maken die met de bestuurder meegroeit door middel van software-updates.

  • Design
    ​Brede en lage proporties, samen met een gestroomlijnd, geavanceerd silhouet, verminderen de luchtweerstand.
  • De cockpit van de volgende generatie biedt intuïtieve bediening en een meeslepende rijervaring.
  • Het lage profiel voor het instrumentenpaneel zorgt voor een goede zichtbaarheid. Nieuw ontworpen kniekussens beschermen het lichaam tegen G-krachten tijdens het rijden.
  • A low instrument panel profile ensures high visibility. Newly designed kneepads protect the body from G-forces during driving.
Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.