Volvo Cars geeft haar Europese klanten betere openbare laadmogelijkheden met de introductie van een hele reeks handige nieuwe functies – allemaal beschikbaar via de Volvo Cars-app. Voortaan kunnen ze nog eenvoudiger opladen en betalen.

Om de klanten die verbeterde service te kunnen bieden, ging op 16 okt. 2023 het nieuwe partnerschap van Volvo Cars met Digital Charging Solutions van start, een van de grootste aanbieders van elektrische mobiliteit. Het vernieuwde aanbod wordt tegen eind november in heel Europa uitgerold, mooi op tijd voor de feestdagen.

Voor bestuurders van elektrische wagens is de toegang tot een betrouwbaar en naadloos netwerk van openbare laadinfrastructuur altijd een van de grootste uitdagingen geweest. Dankzij de diensten van het Digital Charging Solutions-platform wordt het eenvoudiger om snel openbaar te laden. Bovendien zorgt de Volvo Cars-app voor een vlotte gebruikerservaring.

Toegang tot meer netwerken en openbare laadpalen dan ooit

De eigenaars van bestaande volledig elektrische Volvo-modellen, zoals de XC40 Recharge en de C40 Recharge, maar ook de toekomstige klanten van de Volvo EX90 en de Volvo EX30, krijgen toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan 1000 verschillende operatoren en meer dan 590.000 openbare laadpalen verspreid over een 30-tal landen in Europa.

Vlot naar andere landen kunnen reizen blijft een van de belangrijkste troeven van de service. Dankzij de verdere uitbreiding van het netwerk en de grotere beschikbaarheid van openbare laadpalen kunnen bestuurders van volledig elektrische Volvo’s nu verder reizen dan ooit.

Nieuwe functies voor een volledig naadloze ervaring

Bij Volvo Cars doen we er alles aan om het aanbod aan openbare laadpalen voortdurend te verbeteren om aan de evoluerende behoeften van zowel zakelijke als particuliere klanten te kunnen voldoen. Om die reden lanceren we een hele reeks nieuwe functies:

Plug & Charge: De nieuwe Plug & Charge-functie wordt ondersteund door onze volledig elektrische flagship-SUV, de Volvo EX90. De functie garandeert een op-en-top naadloze ervaring bij het gebruik van openbare laadpalen, vermijdt ingewikkelde transacties en biedt onze klanten een vlotte laadervaring.

Remote Charging Control: Klanten kunnen hun laadbeurten voortaan op afstand starten en stoppen via de Volvo Cars-app. Zo hebben ze meer flexibiliteit en een grotere controle over de laadervaring.

Maandelijkse facturatie en zakelijke accounts: Dankzij een nieuwe functie kunnen klanten een zakelijke account aanmaken voor btw- en facturatiedoeleinden, wat het proces voor professionele gebruikers vereenvoudigt.

Abonnementsmogelijkheden: Klanten kunnen een abonnement nemen voor openbare laadbeurten, waardoor ze toegang krijgen tot voordelige tarieven of ultrasnelladers. Het aanbod zal verschillen per markt, zodat we onze klanten zo veel mogelijk waar voor hun geld kunnen bieden.

Julia Sandén, Business Owner for Charging bij Volvo Cars: “We blijven de kaart van de klant trekken en inspelen op hun behoeften op het vlak van volledig elektrisch rijden. Doordat onze klanten nu via één eenvoudige app toegang hebben tot nog meer laadpalen dan vroeger, kunnen ze hun mogelijkheden voor elektrische ritten met hun Volvo gevoelig uitbreiden.”

Markus Bartenschlager, Chief Commercial Officer bij Digital Charging Solutions GmbH: “We zijn bijzonder opgetogen over dit nieuwe partnerschap met een belangrijke gevestigde constructeur als Volvo Cars, die resoluut kiest voor 100% elektrificatie. Bij DCS zetten we ons voortdurend in om laadbeurten vlot en makkelijk te maken voor iedereen. We kijken er dan ook erg naar uit om onze diensten ook aan de klanten van Volvo Cars te kunnen aanbieden. Klanten van Volvo Cars in heel Europa zullen dit jaar nog kunnen gebruikmaken van ons telkens groter wordende netwerk van openbare laadinfrastructuur. We zijn ervan overtuigd dat dit een succesvolle samenwerking wordt voor beide ondernemingen.”

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.