De nieuwe Opel Corsa staat voor je klaar – nu nog moderner, digitaler en veelzijdiger dan voorheen. De best verkochte compacte auto, die onlangs in wereldpremière is gegaan op de IAA 2023 in München, overtuigt met zijn nieuwe stijl, waaronder het kenmerkende Opel Vizor-logo aan de voorkant en het prominent aangebrachte embleem aan de achterkant. De best verkopende compacte auto van 2021 en 2022 in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is vanaf oktober beschikbaar bij de concessiehouders.

De allernieuwste technologieën garanderen ontspannen rijplezier. De volledig, als optie leverbare, digitale cockpit is gebaseerd op het Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies, en is voorzien van een nieuw, intuïtief infotainmentsysteem met touchscreens in kleur van maximaal 10 inch. Bovendien werd de adaptieve, niet-verblindende Intelli-Lux LED Matrix-verlichting, die de Corsa in het segment van compacte auto’s introduceerde in 2019, verder uitgewerkt en omvat nu 14 led-elementen.

Ook onder de motorkap is er sprake van ‘high tech’. De Corsa Electric is voortaan leverbaar met een meer krachtige motor en een nieuwe accu die een actieradius tot 405 kilometer in WLTP-cyclus mogelijk maakt. De nieuwe Corsa zal binnenkort ook de eerste Opel zijn met een 48-volt hybride aandrijving. De nieuwe Corsa biedt klanten dan ook een ongekende keuze in aandrijflijnen, gaande van volledig elektrische tot hybride, aangevuld met hoogefficiënte verbrandingsmotoren.

Alles binnen handbereik: de nieuwe Corsa en Corsa Electric zijn rijkelijk voorzien van alle gemakken

De nieuwe Corsa is standaard uitgerust met talrijke technologieën en hulpsystemen voor de bestuurder. Deze omvatten waarschuwingssystemen voor frontale aanrijdingen met automatische noodrem en voetgangersdetectie, rijstrookassistentie en meldsystemen bij slaperigheid. Dankzij de aanvullende elektronische ‘hulpjes’ wordt rijden en manoeuvreren een veilige en ontspannende ervaring. Dit aanbod wordt uitgebreid met flankbescherming en de nieuwe panoramische achteruitkijkcamera met hoge resolutie. De nieuwe Corsa oogt moderner en stijlvoller, met het kenmerkende Opel Vizor-logo vooraan en het embleem prominent in het midden van de achterklep geplaatst.

Voor klanten die liever elektrisch en emissievrij rijden, is er de keuze uit twee volledig elektrische aandrijflijnen: een nieuwe optie met 115 kW/156 pk en een actieradius tot 405 kilometer, en de bekende variant met 100 kW/136 pk en een nu grotere actieradius tot 357 kilometer (WLTP2); met een maximumkoppel van 260 Nm vanuit stilstand staan beide versies van de Corsa Electric garant voor optimaal rijplezier.

Naast de vertrouwde standaarduitrusting van de Corsa beschikken de elektrische versies over een digitaal informatiecentrum voor de bestuurder, de Multimedia Radio (compatibel met Apple CarPlay en Android Auto) met een touchscreen in kleur, automatische klimaatregeling, een ingebouwde lader van 7,4 kW, regeneratief remmen, een warmtepomp en lichtmetalen 16-inch velgen in ‘Diamond Cut’-uitvoering.

Door de talrijke nieuwe kenmerken biedt het interieur van de Corsa een eigentijdse en behaaglijke sfeer. De blikvanger is de volledig als optie leverbare digitale cockpit met nieuw infotainmentsysteem (afhankelijk van het model), inclusief het geïntegreerde Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies2. Als primeur kunnen met Apple CarPlay en Android Auto compatibele smartphones draadloos worden gekoppeld via het multimediasysteem en ook draadloos worden opgeladen.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.