Rüsselsheim. Opel heeft een opwindende line-up voorbereid voor de bezoekers van de IAA Mobiliteit in München dit jaar (5 tot 10 september). Niet minder dan drie nieuwe auto’s van het Duitse merk zullen hun wereldpremière vieren voor een internationaal publiek, met de verbluffende Opel Experimental concept car op kop. De autofabrikant uit Rüsselsheim onthulde onlangs de eerste beelden van en informatie over het designconcept, dat een vooruitblik geeft op toekomstige modellen en technologieën. Daarnaast presenteert Opel ook twee modellen die binnenkort in de showrooms staan: de nieuwe Opel Corsa Electric en de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric. De kleine auto en de bestsellers uit de compacte klasse krijgen gezelschap van de Opel Experimental op de Open Space van het merk op het Odeonsplatz (standnummer: OP.390), nadat de conceptauto is onthuld in het expositiecentrum van München tijdens de IAA Summit (hal B2; standnummer B20).

“Bezoekers van onze stands in München kunnen zich verheugen op een duidelijke visie van waar het merk Opel naartoe gaat in de nabije en iets verdere toekomst. Terwijl de Opel Experimental een leidraad vormt voor het volgende hoofdstuk van ons merk, tonen de nieuwe Corsa Electric en de nieuwe Astra Sports Tourer Electric onze huidige oplossingen voor duurzame en lokaal emissievrije mobiliteit,” aldus Florian Huettl, CEO van Opel.

 

Opel Experimenteel: Visionaire conceptauto

De Opel Experimental wordt onthuld op de persdag van de IAA Summit op 4 september, wanneer de nieuwste trendsettende conceptauto uit Rüsselsheim voor het eerst aan de internationale media wordt getoond (persconferentie van Opel om 11:00 CEST op 4 september). Het gestroomlijnde silhouet van de Experimental valt op door de buitenverlichting en opvallende contrasterende graphics in plaats van chroom, wat persoonlijkheid en raffinement toevoegt aan de toch al indrukwekkende proporties. Het dramatisch taps toelopende profiel heeft een gedurfd en puur design met strakke oppervlakken om de verbluffende aanwezigheid van de efficiënte batterij-elektrische crossover te versterken. Het zwevende silhouet van de Opel Experimental is opgebouwd rond een zeer efficiënte verpakking, terwijl de conceptauto ook slimme en geoptimaliseerde aerodynamische oplossingen biedt. Aero-flaps vooraan en achteraan verhogen de aerodynamische efficiëntie, net als de diffusor achteraan. De diffusor schuift uit of in, afhankelijk van de rijsituatie.

Aan de voorkant zit de nieuwe verlichte Opel Blitz, die ook zijn debuut maakt op het autosalon van München, in het midden van het kenmerkende Opel Compass. Hij wordt geflankeerd door de langwerpige vleugelverlichting op de horizontale as, terwijl de verlichte middenplooi nog een sterk statement toevoegt. Dit wordt herhaald aan de achterzijde met het kenmerkende remlicht van het kompas, dat wordt gecreëerd door randverlichtingstechnologie en geraffineerde glastransparantie. Dit vormt samen met de opvallende Opel-letters – in plaats van het Blitz-logo achteraan – het centrale element. Rondom het kompas zit de volgende generatie 4D Opel Vizor.

Vanbinnen maakt de Opel Experimental indruk met een ruimtelijk gevoel. Dit is mogelijk gemaakt door het vrijmaken van ruimte (space detox). Het stuurwiel klapt naadloos weg wanneer het niet nodig is. Dit wordt mogelijk gemaakt door het steer-by-wire systeem, dat het gewicht verder verlaagt door mechanische stuurcomponenten te elimineren. Elders combineren de lichtgewicht adaptieve zetels een slanke maar duurzame structuur met stoffen met 3D mesh-technologie. En elektrochromische stoffen dompelen de inzittenden onder in sfeervol licht dat een perfecte omgeving voor welzijn creëert.

Astra Sports Tourer Electric: Ruim, lokaal emissievrij rijplezier

Net als alle Astra varianten maakt de Astra Sports Tourer Electric niet alleen indruk met zijn gedurfde en heldere design, maar ook met zijn verantwoorde prestaties. De nieuwe volledig elektrische break uit Rüsselsheim zorgt voor puur, lokaal emissievrij rijplezier. De elektromotor levert 115 kW/156 pk en een krachtig maximumkoppel van 270 Newtonmeter – beschikbaar vanaf de eerste aanraking van het gaspedaal voor een vlotte start en overtuigende acceleratie. En terwijl veel andere elektrische auto’s beperkt zijn tot 150 km/u of 160 km/u, heeft de nieuwe Astra Sports Tourer Electric een topsnelheid van 170 km/u. Zelfs met de achterbank omhoog biedt de Astra Sports Tourer Electric 516 liter bagageruimte in de bagageruimte – met de stoelen neergeklapt neemt de capaciteit toe tot 1.553 liter. En net als zijn vijfdeurs broer profiteert de elektrische stationwagon van een laag eigengewicht. Met slechts 1.760 kg is de Astra Sports Tourer Electric aanzienlijk lichter dan veel van zijn concurrenten.

 

Corsa Electric: bestseller in een nieuw jasje

Perfecte proporties en precisie tot in het kleinste detail, allemaal verpakt in een gedurfd en puur uiterlijk – dat is de nieuwe Opel Corsa. De ontwerpers hebben de bestseller van de kleine auto nog moderner en nog stijlvoller gemaakt. Het meest opvallende exterieurkenmerk is de onmiskenbare Opel Vizor, het karakteristieke merkgezicht dat alle nieuwe Opel-modellen siert. Maar de nieuwe Corsa Electric heeft niet alleen een mooi gezicht – hij maakt ook indruk met zijn “innerlijke kwaliteiten”. De nieuwkomer is optioneel verkrijgbaar met de volledig digitale cockpit inclusief nieuw infotainment. Het geïntegreerde Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies beschikt over verbeterde grafische, multimedia- en computervisiemogelijkheden om een meer geïntegreerd, contextbewust en voortdurend aanpasbaar cockpitsysteem te bieden dat kan evolueren om aan de voorkeuren van de passagiers te voldoen. En onder de motorkap heeft de Corsa Electric de keuze uit twee volledig elektrische aandrijflijnen: een nieuwe optie met 115 kW/156 pk en een actieradius tot 402 kilometer en de beproefde variant met 100 kW/136 pk en een actieradius tot 354 kilometer volgens WLTP.

 

München Rocks: Opel Rocks e-XTREME en Rocks Electric KARGO te zien

Elders in de Beierse hoofdstad zullen ook de designhack Opel Rocks e-XTREME en de Rocks Electric KARGO te zien zijn. De eenmalige Rocks e-XTREME demonstreert een

De Rocks Electric KARGO richt zich op heel andere behoeften dan de andere vierwielers met zijn kenmerkende naar buiten gerichte wielen voor een brede, veilige houding, dubbele wishbones aan de voorkant en een knalgele rolbeugel. Met een lengte van slechts 2,41 meter, een breedte van 1,39 meter en een hoogte van 1,52 meter biedt de Rocks Electric KARGO professionals meer dan 400 liter flexibel laadvolume. Met zijn draaicirkel van slechts 7,20 m kan het lichte motorvoertuig door de smalste steegjes manoeuvreren. Samen met het elektrische rijbereik tot 75 kilometer maakt dit hem ideaal voor het bezorgen van goederen zoals pakketten, pizza of medicijnen, vooral in stedelijke gebieden.

 

Sportief pronkstuk: Corsa Rally Electric ontworpen door Elisa Klinkenberg op ADAC stands

Naast de modellen die worden gepresenteerd op de Opel-stands in het stadscentrum en het expositiecentrum, zal het Duitse merk ook een prominente plaats innemen op de ADAC-stands. Opels motorsportpartner zal de Corsa Rally Electric, ontworpen door Elisa Klinkenberg, tentoonstellen op beide stands. In de kleuren groen, wit, roze en rood brengt de onconventionele “kunstauto” een frisse geest in het veld van de elektrische Corsa rallywagens. Het woord “E[M]POWER!”, in witte letters op het zwarte dak, staat niet alleen voor de kracht van elektriciteit, die alle Cup-auto’s aandrijft, maar ook voor de kracht van het toenemende aantal vrouwelijke deelnemers. Opel en ADAC, de grootste Europese autoclub, werken al meer dan tien jaar samen in de autosport en hebben eerder dit jaar hun partnerschap verlengd tot 2024. De ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” is ’s werelds eerste elektrische one-make rallycup en is een uitstekend voorbeeld van duurzame autosport.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.