Al veertig jaar lang is Espace het toonaangevende Renault-model op het vlak van comfort, interieurruimte, hoogwaardige uitrusting, moduleerbaarheid en lichtinval. Als moderne interpretatie van die identiteit vormt Nieuwe Espace geen uitzondering op de regel. Hij blijft trouw aan de oorspronkelijke kwaliteiten van zijn voorgangers en biedt een unieke levenskwaliteit aan boord. Een royale interieurruimte, een volledige uitrusting, een groot glazen panoramadak… Nieuwe Espace nodigt uit tot hoogwaardige reizen waarbij welzijn en plezier centraal staan.

Het comfort van Espace

Nieuwe Espace biedt plaats aan zeven inzittenden en heeft van interieurruimte zijn grootste troef gemaakt. Meer dan ooit biedt hij al zijn inzittenden een ideaal comfortpeil voor lange ritten.

Hij staat op het moduleerbare CMF-CD-platform van de Alliantie en beschikt over een lange versies van de eenheden in het midden en achteraan, in combinatie met een gericht geoptimaliseerde interieurruimte. Hoewel zijn lengte van 4,72 meter 14 centimeter korter is dan die van de vorige generatie, nam de interieurlengte tot aan de derde zetelrij toe tot een totaal van 2,48 meter.

Die krachttoer komt voornamelijk de passagiers op de tweede zetelrij ten goede, die voortaan tot 321 millimeter knieruimte hebben. In combinatie met de mogelijkheid om de rugleuning tot 31 graden te kantelen, resulteert dat in een uitzonderlijk zitcomfort. Eveneens het vermelden waard: als de middelste plaats niet bezet is, beschikken de passagiers over een centrale armsteun met twee bekerhouders.

Ook de passagiers op de derde rij (gratis te bestellen) werden niet vergeten. Zij beschikken over twee zetels met ‘Easy Access’-functie om de knieruimte (128 mm) en de toegankelijkheid te maximaliseren. Die functie maakt het mogelijk om de tweede zetelrij over 260 millimeter te verschuiven en de hoek van de rugleuning te vergroten. Elke inzittende beschikt over een gordelspanner, een plafondlampje met aanraakbediening, een USB-C-aansluiting en, naargelang de versie, een hifisysteem van Harman Kardon (in optie).

Salon voor grote reizen

Met Espace is het leven aan boord altijd al een unieke ervaring geweest. Deze nieuwe generatie bouwt voort op die reputatie en combineert verscheidene troeven om een echt ‘rijdend salon’ te worden.

Het optionele glazen panoramadak laat de passagiers genieten van een interieur dat helderder is dan ooit tevoren. Het heeft geen dwarsbalk en laat meer dan een vierkante meter licht binnen (1,33 meter lang en 0,84 meter breed). Het hoogtechnologische glas is aan de binnenzijde bedekt met een coating die weinig warmte doorlaat. Deze samenstelling maakt het mogelijk om uv-stralen en de meeste inkomende infraroodstralen te filteren en de warmte van het interieur te reflecteren. Zo wordt het warmte- en oogcomfort van alle passagiers in alle omstandigheden gevrijwaard zonder dat er een verduisteringsgordijn nodig is.

Het zitcomfort was altijd al van topniveau in Espace. Deze nieuwe generatie gaat echter nog een stap verder. Behalve de verschuifbare handsteun op de middenconsole biedt hij, standaard in de uitvoering Iconic, ergonomische kussens uit hetzelfde materiaal als de bekleding, die op de hoofdsteunen van de tweede zetelrij zelfs aanpasbaar zijn. Hun zachte vulling en afwerking nodigen uit om te ontspannen en te relaxen.

Royale uitrusting, hoogwaardige afwerking

Nieuwe Espace zet de hoogwaardige en standingvolle positionering van de vorige generaties voort. Daartoe verenigt hij een onmiddellijk zichtbare afwerkingskwaliteit met een oogstrelende aankleding van het interieur en een erg complete uitrusting.

Vanaf het eerste afwerkingsniveau Techno’ omvat de standaarduitrusting onder meer het 24” grote Open R-scherm (het digitale dashboardscherm en het multimediascherm), de gemotoriseerde kofferklep, de inductielader voor smartphones, 19”-velgen, Isofix-bevestigingspunten op de buitenste plaatsen van de tweede zetelrij en het veiligheidspack met dodehoekwaarschuwing.

De uitvoering ‘Esprit Alpine’ geeft het interieur een sportieve toets. Een onuitgegeven aanbod op Espace. Het gekende Alpine-logo siert de hoofdsteunen. Het Alcantara met blauwe stiknaden op het dashboard wordt op de zetels gecombineerd met kunstleder en de stof Latis Bright om een harmonieuze mix van karakter en elegantie te verkrijgen.

Tot slot tilt de topafwerking ‘Iconic’ het interieur naar een nog hoger niveau met een inzetstuk in echt essenhout op het dashboard en een bekleding in gewatteerd leder in Gris Sable Clair in combinatie met sierstrips in Brun Moka. De voorzetels worden elektrisch verstelbaar (lengte, hoogte en hellingsgraad van de rugleuning) en verwarmbaar (inclusief het stuur). De bestuurder geniet bovendien een massagefunctie voor de lenden.

Een moduleerbaar interieurvolume

Om zijn interieurvolume optimaal te benutten en iedereen, ongeacht zijn lichaamsbouw, in comfort te laten reizen, beschikt Nieuwe Espace voor het eerst over een verschuifbare achterbank op de tweede zetelrij, die in twee onafhankelijke delen (60:40) over 220 millimeter kan worden verschuiven. Aan de twee eindpunten biedt de achterbank ofwel een onovertroffen knieruimte (tot 321 millimeter) voor dit segment ofwel over kofferinhoud van 777 liter (VDA-norm) in de versie met vijf plaatsen.

Nog een voorbeeld van intelligente moduleerbaarheid: de derde zetelrij verdwijnt in de vloer. Dankzij het gebruiksvriendelijke karakter van dit systeem kan het interieur van Nieuwe Espace op elk moment eenvoudig plaats bieden aan zeven inzittenden of kan de kofferinhoud worden gemaximaliseerd.

Met zijn talloze interieurconfiguraties en zijn moduleerbare laadcapaciteiten toont Nieuwe Espace zich uitermate veelzijdig.

Nog steeds een groot bagagevolume

De koffer van Nieuwe Espace is ideaal voor gezinnen en biedt in elke configuratie een laadcapaciteit die tot de beste op de markt behoort:

  • 818 liter in de versie met vijf plaatsen en met neergeklapte tweede zetelrij
  • 777 liter in de versie met vijf plaatsen en met de bank maximaal naar voren geschoven
  • 159 liter in de configuratie met zeven zitplaatsen en derde zetelrij

Om het beschikbare koffervolume naar believen te optimaliseren en tegelijk een vlakke bodem te creëren die het in- en uitladen vergemakkelijkt, laat de tweede zetelrij zich vanaf de koffer eenvoudig neerklappen in twee delen (2/3-1/3) dankzij de hendels van het ‘Easy Folding’-systeem.

Bovendien is Nieuwe Espace standaard uitgerust met een gemotoriseerde achterklep. Het openen en sluiten kan worden bediend vanuit het interieur, met de elektrische toets op de kofferklep, vanaf de handenvrije contactkaart of met een voetbeweging ter hoogte van een sensor onder de achterbumper.

Opbergruimte

Net als bij de vorige generaties draagt de aanzienlijke opbergruimte van Nieuwe Espace bij tot de levenskwaliteit in het interieur: 39 liter in het totaal, waarvan 20 liter vooraan dankzij een handschoenkastje van meer dan 6 liter en twee deurvakken van meer dan 4 liter per stuk. De middenconsole, die volledig werd ontdaan van bedieningselementen voor het rijden, biedt twee opbergvakken: een van 2 liter onder de verschuifbare handsteun en een van 3,6 liter onder de armsteun met vlinderopening.

Op de tweede zetelrij omvat de verwijderbare centrale armsteun twee bekerhouders, terwijl elk deurpaneel plaats biedt aan een fles van een liter. Op de rugleuning van de zetels bevinden zich nog eens twee opbergzakjes.

Nieuwe Espace, geproduceerd in het Spaanse Palencia

Nieuwe Renault Espace wordt geassembleerd in de fabriek van Palencia (Spanje). Bijna anderhalf jaar lang onderging de fabriek grondige verbouwingen om ze uit te rusten met de meest innovatieve installaties en de meest veeleisende kwaliteitscontroles in het kader van de alsmaar strengere milieunormen. Vierhonderd hypergeavanceerde robots werden toegevoegd aan het bestaande arsenaal van negenhonderd stuks.

Zo beschikt de vestiging over al het nodige voor de productie op het CMF-CD-platform, voor de realisatie van gesatineerde lak (de kleur Gris Schiste Satinée is specifiek voor de uitvoering Esprit Alpine) en voor de kwaliteitscontroles voor hypergeconnecteerde voertuigen.

De Renault-fabriek in Palencia is een referentie op het gebied van Manufacturing 4.0. Ze combineert geavanceerde productie- en exploitatietechnieken met intelligente technologieën zoals robotica, analytica, artificiële intelligentie en het internet der dingen.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.