In navolging van de Alpine A110 Tour de Corse 75, die in 2022 werd onthuld, brengt de beperkte reeks A110 San Remo 73 hulde aan het roemrijke rallyverleden van het merk.

Met deze nieuwe editie viert Alpine de vijftigste verjaardag van een historisch moment in zijn autosportgeschiedenis, de overwinning in de Rally van San Remo, maar ook de constructeurstitel die Alpine behaalde in het Wereldkampioenschap Rally. De verwijzing naar het verleden is duidelijk en het eerbetoon ondubbelzinnig. Toch toont deze genummerde reeks van 200 exemplaren zich vooral modern en onderscheidend.

EEN MODERNE INTERPRETATIE VAN DE LEGENDARISCHE ALPINE

Deze nieuwe beperkte reeks is geïnspireerd op de mythische Alpine A110, die in 1973 de Rally van San Remo won, en onderscheidt zich door een modern en uniek design dat dankzij zijn chassis en zijn 300 pk sterke motor wendbaarheid en prestaties verenigt. De Alpine A110 San Remo 73 kan uitpakken met een unieke designcombinatie voor koetswerk en interieur.

Met zijn ongeziene koetswerk in de originele kleur Bleu Caddy, zijn zwarte dakbogen en zijn rood gevernist carbondak herinterpreteert de beperkte reeks A110 San Remo 73 de legendarische livrei van de historische berlinette uit 1973. De thematische signatuur ‘San Remo 73’ op de motorkap, de deuren en de achterbumper wordt aangevuld met zwarte en witte grafische elementen op de deuren. Andere unieke accenten zijn de 18” lichtmetalen ‘Grand Prix’-velgen in Blanc Brillant, de antracietkleurige Brembo®-remklauwen, de zwarte boemerangvormige rand rond de koplampen en de Alpine-logo’s in Noir Brillant.

In het interieur met zijn cockpit in microvezel, geaccentueerd met grijze stiknaden, zijn de kuipzetels van Sabelt® Racing geborduurd met de thematische signatuur ‘World Champion 73’ en voorzien van een competitiegericht zespuntsharnas. De sportieve sfeer wordt nog aangevuld met de Sport-pedalen, de aluminium voetsteun aan passagierszijde en de boventapijtjes van Alpine. De deurpanelen zijn getooid met twee zwarte en witte thematische strepen.

De exclusieve Alpine A110 San Remo 73 is wereldwijd beperkt tot 200 exemplaren en krijgt een plaatje met het opschrift ‘Série limitée A110 San Remo 73’ en een nummer van 1 tot 200. Deze beperkte reeks wordt bovendien rijkelijk uitgerust, met onder meer een uiterst performant remsysteem, een actieve sportuitlaat, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een automatisch dimmende binnenspiegel, een parkeerhulpsysteem voor- en achteraan en een achteruitrijcamera, het audiosysteem van Focal en Alpine Telemetrics.

In België kan hij vanaf vrijdag 17 maart om 9 uur ‘s ochtends worden besteld via het Alpine-netwerk, tegen de prijs van 89.500 euro incl. btw.

SAN REMO 1973, DE INWIJDING

De A110 San Remo 73 neemt de fakkel over van een mythische wagen die Alpine voor het eerst een plaats heeft gegeven in het wereldkampioenschap rally.

In 1973 domineren de Alpines met vier overwinningen na negen manches van het Wereldkampioenschap Rally. De berlinettes behoren tot de favorieten in deze tiende manche van San Remo, die enkele wegen deelt met het parcours van de Rally Monte Carlo, een gemengd terrein dus, waar de berlinettes zich als een vis in het water voelen. En dan hebben we het nog niet over hun gunstige verhouding gewicht/vermogen. 

Op de Italiaanse wegen rondt de Alpine nr. 1 de eerste etappe af met ruim 5 minuten voorsprong dankzij een gedurfde bandenstrategie die haar vruchten afwerpt. Ondanks een achterstand van meer dan 9 minuten op de leider aan het begin van de tweede etappe, zet de Alpine nr. 5 de beste tijden neer en verkleint hij zijn achterstand special na special om uiteindelijk op de derde plaats in het Algemeen Klassement te eindigen, na de Fiat 124, en de Alpine nr. 1 voltooit de manche van San Remo met meer dan 6 minuten voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Deze tiende manche leverde Alpine de wereldtitel bij de constructeurs op. 

De iconische kleuren blauw, wit en rood met zwarte en witte strepen worden die van de wereldtitel. Anno 2023 geeft Alpine deze legendarische livrei een nieuwe interpretatie als eerbetoon aan de vijftigste verjaardag van deze rallyzege.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.