De Jeep Renegade en Jeep Compass verwelkomen een stijlvolle en leuk rijdende nieuwe toevoeging aan de familie met de speciale serie Upland, die de legendarische off-road looks en capaciteiten van Jeep combineert met een goed ingericht interieur en verbeterde inhoud.

De speciale editie Renegade en Compass Upland wordt aangeboden in de 4xe plug-in hybride versie met 240 pk, waarbij 4xe staat voor verbeterde prestaties, rijplezier, brandstofefficiëntie en milieuverantwoordelijkheid. Hij beschikt over twee elektromotoren en een 11,4 kWh batterij, met een zuinige 1,3-liter turbobenzinemotor en een automatische zesversnellingsbak. Deze architectuur maakt twee auto’s in één mogelijk: een batterij-elektrisch voertuig met een elektromotor en een lithium-ionbatterij met hoog voltage op de achteras, en een conventioneel voertuig met een verbrandingsmotor op de vooras. Het grotere koppel dat door de elektrische aandrijving wordt gegenereerd en de mogelijkheid om dit met uiterste precisie af te stellen, zorgen voor een nog grotere vierwielaandrijving op elk terrein voor uitdagende off-road avonturen. Tegelijkertijd zijn het ideale voertuigen voor alledaags stadsverkeer, omdat ze in volledig elektrische modus de klant in staat stellen te reizen zonder uitstoot en met een gemiddelde actieradius van 50 km. Dankzij de plug-in hybride elektrische technologie bedraagt de CO2-uitstoot in hybride modus minder dan 50 g/km en zijn de gebruikskosten lager.

 

“De Jeep Renegade en Compass zijn twee van de SUV’s van Jeep die de legendarische merkwaarden Vrijheid, Avontuur, Passie en Authenticiteit het beste tot uitdrukking brengen. De Upland- versies zijn volledig uitgerust om een sterk klantenvoordeel te bieden. Ze kunnen zowel rustige wegen als het meest rotsachtige off-road terrein aan en stellen klanten in staat om overal heen te gaan en alles te doen, aldus Eric Laforge, Head of Jeep Brand Enlarged Europe.

 

De Jeep Renegade en Compass Upland zijn gebaseerd op de populaire Limited-versie en zijn uitgerust met mistlampen met bochtverlichting, LED-koplampen met automatisch grootlicht en dakstangens. Binnenin beschikt de Renegade over een 7-inch TFT-scherm en een 8,4-inch Uconnect-systeem met touchscreen, terwijl de Compass Upland beschikt over een 10,25-inch TFT-kleurenscherm en een 10,1-inch Uconnect-systeem met touchscreen, die aanvullende en intelligente functionaliteit bieden. Zowel Android Auto als Apple CarPlay toepassingen kunnen aan het systeem gekoppeld worden. Om aan de behoeften van zijn steeds veeleisender wordende klanten te voldoen, bieden de Uconnect-diensten van de speciale editie specifieke functionaliteiten voor geëlektrificeerd rijden en geavanceerde on- en off-board connectiviteit.

 

De speciale series Renegade en Compass Upland, die de ‘design to function’-filosofie van het merk voortzetten, zijn speciaal ontworpen voor degenen die ten volle willen profiteren van de offroad-capaciteiten van Jeep-voertuigen met reinigbare en wasbare stoelen. Op de Compass verfraait een MetaKrome Bronze afwerking het hele dashboard. Het interieur van de Renegade is afgewerkt met MetaKrome Bronze op de luidsprekers vooraan en de afdekkingen van de luchtroosters. Op beide modellen maken exclusieve zwarte stoffen kuipstoelen met bronzen inzetstukken en een techno-lederen stuurwiel het pakket compleet.

 

Op het gebied van veiligheid zijn de nieuwe, verbeterde versies van de Renegade en Compass uitgerust met een uitgebreide set veiligheidsvoorzieningen, waaronder standaard botsingswaarschuwing en actief rijstrookbeheer en adaptieve cruisecontrol.

 

Jeep Renegade en Compass Upland zijn verkrijgbaar in Alpine White, Black, Colorado Red, Sting Gray en Shade Blue, voor in totaal vijf kleuropties voor het exterieur. Alle opties – behalve Solid Black – kunnen worden gecombineerd met een tweekleurig zwart dak voor een nog meer aanpasbare look.

 

De Jeep Renegade en Compass Upland edities zijn nu te bestellen. De Renegade Upland kost € 43.400 (21% BTW) en € 41.607 (16% BTW) en de Compass Upland kost € 50.920 (21% BTW) en € 48.816 (16% BTW). Prijzen geldig op 01.04.2023.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.