Mercedes-AMG introduceert de nieuwe E 53 HYBRID 4MATIC+

Mercedes-AMG heeft de lancering van twee nieuwe plug-in hybrides aangekondigd: de E 53 HYBRID 4MATIC+ beschikbaar als Limousine en Estate. Deze modellen markeren een significante stap voorwaarts in de evolutie van het merk, waarbij uitzonderlijke prestaties en rijdynamiek worden gecombineerd met een opmerkelijke elektrische actieradius, wat de dagelijkse ritten volledig elektrisch maakt.

Michael Schiebe, CEO van Mercedes-AMG, benadrukt de populariteit van de E-Klasse en hoe de nieuwe E 53 HYBRID dit nalatenschap voortzet door het aanbieden van de kenmerkende AMG-rijervaring met verbeterde efficiëntie. Met een systeemvermogen tot 585 pk (met RACE START: 612 pk) en een elektrische actieradius van meer dan 100 km, streeft de E 53 HYBRID ernaar om zowel krachtig als praktisch te zijn voor dagelijks gebruik.

Dit model integreert een 3,0 liter zescilinder lijnmotor met een elektrische motor, waarbij de elektromotor in de AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie is geïntegreerd om ruimte te besparen. Deze combinatie levert een dynamische acceleratie van 0-100 km/u in slechts 3,8 seconden, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 280 km/u. De E 53 HYBRID biedt de mogelijkheid tot volledig elektrisch rijden tot snelheden van 140 km/u, dankzij een 400V tractieaccu met een bruto capaciteit van 28,6 kWh.

De auto is uitgerust met zowel een 11 kW boordlader voor wisselstroom als een optionele 60 kW DC-snellader voor gelijkstroom, waardoor de accu in ongeveer 20 minuten van 10 tot 80 procent kan worden geladen. Het model heeft ook specifieke AMG- en hybrid-gerelateerde designelementen, waaronder de AMG-specifieke grille en bredere voorspatschermen.

Binnenin imponeren de cockpit en standaarduitrusting met een specifiek sierdeel van grijs openporig essenhout en het optionele MBUX Superscreen met voorpassagiersscherm. De standaard vierwielaandrijving en het nieuw ontwikkelde AMG RIDE CONTROL-onderstel zorgen voor optimale tractie en een dynamische rijervaring.

Met toevoeging van AMG-rijprogramma’s, waaronder ‘Electric’ en ‘Battery Hold’, past de E 53 HYBRID zich aan verschillende rijbehoeften aan, van efficiënt tot dynamisch rijden. Het optionele AMG DYNAMIC PLUS-pakket en de exclusieve ‘Edition 1’ variant bieden extra technische en visuele verfijningen voor een nog intensievere rijervaring.

De nieuwe Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ belichaamt de perfecte combinatie van performance, efficiëntie en luxe, waardoor het een uitstekende keuze is voor liefhebbers van geavanceerde technologie en duurzaamheid.

Geavanceerde Aandrijftechnologieën

Centraal in de E 53 HYBRID staat de naadloze integratie van de 3,0-liter zescilinder lijnmotor met een elektrische motor, die samenwerken om een ongeëvenaarde rijervaring te leveren. De auto beschikt over een innovatieve recuperatietechnologie, die het mogelijk maakt om energie terug te winnen tijdens het remmen en deze energie te gebruiken om de accu op te laden, waardoor de efficiëntie verder wordt verhoogd. Deze functionaliteit, in combinatie met de mogelijkheid tot snel laden, maakt de E 53 HYBRID bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik, zonder in te boeten aan prestaties.

Design en Comfort

De E 53 HYBRID valt op door zijn exclusieve designelementen die zowel de AMG-erfenis als zijn hybride capaciteiten benadrukken. De verlichte AMG-specifieke grille en de dynamische lijnen van de carrosserie weerspiegelen de kracht en de innovatie van de auto. De interieurontwerpen, met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën zoals het optionele MBUX Superscreen, bieden een luxueuze en intuïtieve gebruikerservaring.

Rijervaring en Veiligheid

De vierwielaandrijving en het adaptieve onderstel garanderen een veilige en responsieve rijervaring onder alle omstandigheden. De actieve achterasbesturing draagt bij aan zowel de stabiliteit als de wendbaarheid van de auto, wat zorgt voor een comfortabele rijervaring, zowel in de stad als op de snelweg. De AMG-rijprogramma’s bieden de bestuurder de mogelijkheid om de rijervaring aan te passen aan persoonlijke voorkeuren of specifieke rijomstandigheden.

Duurzaamheid en Efficiëntie

Met de nadruk op duurzaamheid combineert de E 53 HYBRID prestaties met efficiëntie. De plug-in hybride aandrijflijn en de geavanceerde batterijtechnologie stellen gebruikers in staat om aanzienlijke afstanden af te leggen met uitsluitend elektrische aandrijving, wat resulteert in een verminderde CO₂-uitstoot en brandstofverbruik. Dit maakt de E 53 HYBRID niet alleen een krachtige en luxe keuze, maar ook een milieubewuste.

Conclusie

De Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ is een toonbeeld van de toewijding van het merk aan innovatie, luxe en duurzaamheid. Met zijn geavanceerde aandrijftechnologieën, exclusieve designelementen, superieure comfort- en veiligheidsvoorzieningen, en nadruk op duurzaamheid, zet deze auto nieuwe maatstaven in de wereld van luxe plug-in hybrides. Voor degenen die de ultieme combinatie van prestaties, efficiëntie en stijl zoeken, biedt de E 53 HYBRID een ongeëvenaarde ervaring die zowel opwindend als verantwoord is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.