Krachtigste Serieproductie-Porsche Aller Tijden Zet Recordrondetijden Neer

Maandag 11 maart 2024 – Porsche’s laatste technologische meesterwerk, de Taycan Turbo GT en de Taycan Turbo GT met Weissach pack, hebben de wereld van elektrische sportwagens opgeschud door recordtijden neer te zetten op twee van de meest legendarische circuits ter wereld: Laguna Seca en de Nürburgring.

De Taycan Turbo GT modellen, bekend om hun adembenemende snelheid en indrukwekkende vermogen, markeren een nieuw tijdperk in de serieproductie van elektrische voertuigen. Met een 0 tot 100 km/u acceleratie in slechts 2,2 seconden en een topsnelheid van 305 km/u, combineren deze auto’s brute kracht met verfijnde technologie en design, geschikt voor zowel de weg als het circuit.

Uitzonderlijke Presteren dankzij Innovatieve Technologie

Porsche introduceert met de Taycan Turbo GT en de variant met het Weissach pack een nieuw niveau van prestaties, dankzij tot 815 kW (1.108 pk) piekvermogen met Launch Control en een unieke ‘Attack Mode’ die een korte boost van 120 kW aan extra vermogen levert. De inzet van geavanceerde technologieën zoals een efficiëntere pulsomvormer en lichtgewicht materialen maakt deze auto’s niet alleen sneller maar ook tot 75 kg lichter dan de Taycan Turbo S.

De Taycan Turbo GT-modellen zijn verkrijgbaar in twee configuraties: als twee- of vierzitter, beiden standaard uitgerust met Porsche Active Ride-ophanging voor een optimale rijervaring. Deze aanpassingen hebben niet alleen geleid tot de verbluffende prestaties op de racebaan maar ook tot een nieuwe standaard in elektrische mobiliteit.

Recordbrekende Ronden op Laguna Seca en de Nürburgring

Op 23 februari 2024 zette de Taycan Turbo GT met Weissach pack de snelste tijd ooit neer voor een elektrische serieproductieauto op de Weathertech Raceway Laguna Seca, met Porsche-ontwikkelingsrijder Lars Kern achter het stuur. Kort daarna werd ook een nieuw klasserecord op de Nürburgring gevestigd, wat de Taycan Turbo GT de titel opleverde van snelste elektrische serieproductieauto én de snelste vierdeurs, ongeacht de aandrijflijn.

Kevin Giek, Model Line Vice President, benadrukt het belang van een uitgebalanceerd totaalpakket voor succes op het circuit. De records bewijzen dat Porsche’s benadering van rijdynamiek, waarbij vermogen, acceleratie, bochtgedrag en stabiliteit naadloos samenwerken, de sleutel is tot het overtreffen van de concurrentie.

Een Nieuwe Era voor Elektrische Sportwagens

De Taycan Turbo GT-modellen zetten niet alleen nieuwe prestatienormen maar definiëren ook wat mogelijk is met elektrische sportwagens. Van het circuit tot de openbare weg, deze auto’s belichamen de toekomst van high-performance elektrische mobiliteit.

Met prijzen vanaf € 255.300 in België, inclusief btw, markeren de Taycan Turbo GT en de Taycan Turbo GT met Weissach pack een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Porsche, waarbij technologische innovatie en compromisloze prestaties hand in hand gaan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.