De nieuwe Peugeot E-5008 is een volledig elektrische SUV die een nieuwe standaard zet in zijn segment. Het biedt ruimte aan 7 passagiers en heeft een elektrische actieradius tot 660 km. Het voertuig is gebaseerd op het STLA Medium-platform van Stellantis en heeft een in Frankrijk geproduceerde batterij. Met een assertief design, uitnodigend interieur, en efficiënte elektrische prestaties, voldoet het aan de behoeften van klanten op zoek naar een ruime en hoogwaardige elektrische SUV. De E-5008 komt met een dekking van 8 jaar/160.000 km via het Allure Care-programma en biedt eigenschappen zoals een dynamisch SUV-design, emotionele rijervaring met de Panoramic i-Cockpit®, en uitzonderlijke elektrische prestaties.

Peugeot streeft ernaar een 100% elektrisch merk te worden en de E-5008, als het eerste model met een verlengde configuratie op het STLA Medium-platform, illustreert dit doel. Het model is ruim dankzij een wielbasis van 2,90 m en een totale lengte van 4,79 m, en biedt flexibiliteit en efficiëntie met een snelle oplaadtijd (20% tot 80% in 30 minuten) en connected services zoals reisplanner en smart charging.

De E-5008 wordt exclusief gebouwd in de fabriek in Sochaux, Frankrijk, en is uitgerust met ACC-batterijen uit de gigafabriek in Douvrin, Frankrijk. Het model, dat in de herfst van 2024 op de markt komt, zal verkrijgbaar zijn in twee versies (Allure en GT) en drie elektromotoren.

Kenmerken van de E-5008 omvatten een aerodynamisch silhouet, robuust SUV-karakter, high-tech interieur met het 21″ Panoramic i-Cockpit® scherm, en superieur comfort en ruimte voor alle passagiers. Daarnaast biedt het voertuig geavanceerde assistentiesystemen en veiligheidsfuncties voor semi-autonoom rijden, een reeks elektrische en geëlektrificeerde aandrijflijnen, en een duurzaam ontwerp met gebruik van groene materialen.

De E-5008 onderscheidt zich door zijn uitmuntende elektrische prestaties, ruime interieur voor tot zeven passagiers, en het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen in zijn constructie, wat het een unieke optie maakt in de markt van elektrische SUV’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.