Na de bijzonder geslaagde tweede editie van de Clio Trophy Belgium, gewonnen door Benoît Verlinde en Anton Dupan, presenteert organisator MY Racing de kalender van de Clio Trophy Belgium 2023. De ideale promotieformule voor jong rallytalent kiest voor een kalender met compacte rally’s, ideaal gespreid, zowel over de duur van het seizoen als geografisch.

“We hebben bewust gekozen voor een optimale spreiding op geografisch gebied,” vertelt Sandrine Wanson, coördinatrice van de Clio Trophy bij MY Racing. “We hebben 2 wedstrijden in Vlaanderen, 2 in Wallonië en 1 in het Duitstalig landsgedeelte. Verder hebben we bewust gekozen voor compacte wedstrijden van één dag, om het betaalbaar te houden voor de jongeren. Zo sparen ze een overnachting en een aantal banden uit. Om het uitdagend te houden, kiezen we ook voor twee nieuwkomers op de kalender van het Belgisch kampioenschap. De deelnemers zullen daar op gelijke voet van start gaan wat parcourskennis betreft. Zo kunnen we iedereen dezelfde kansen bieden.”

De Clio Trophy Belgium 2023 gaat van start in de Rallye des Ardennes (1 april – Dinant), die voor de eerste keer op de kalender van het Belgisch kampioenschap staat. In de tweede wedstrijd krijgen de jongeren meteen een flinke portie onverhard, meer bepaald de beruchte maaskiezel, voor de wielen in de Sezoensrally (20 mei – Bocholt).

Op 10 juni volgt een kennismaking met een nieuw evenement, de Rally of Bertrix (10 juni – Bertrix). De provincie Luxemburg leent zich uitstekend voor natuurlijke en technische klassementsproeven. Op zaterdag 19 augustus staat het peloton van de Clio Trophy Belgium aan de start van de Aarova Rally in Oudenaarde. Klassementsproeven in Oost-Vlaanderen worden er gecombineerd met uitdagende proeven in Henegouwen.

In vergelijking met vorig seizoen, is enkel de slotwedstrijd, de East Belgian Rally (30 september – St. Vith), een blijver. Het parcours in de Oostkantons wordt door alle rallyrijders gewaardeerd. Het ideale decor voor een spannende finale van het seizoen.

“We zijn heel tevreden en trots dat we het derde seizoen van de Clio Trophy Belgium kunnen aankondigen,” verklaart Karl Schuybroek, directeur communicatie bij Renault België Luxemburg. “De Clio’s Rally5, heel betrouwbaar en erg competitief, zijn ideaal voor jongeren om hun eerste sporen te verdienen in de rallysport. Kijk maar naar het snelle leerproces van Junior-kampioen Tom Rensonnet en Benoit Verlinde, de kampioen van 2022. Ook volgend seizoen zullen we ongetwijfeld een jong rallytalent ontdekken in onze promotieformule, zeker met enkele nieuwe wedstrijden op de kalender.”

 

Kalender van de Clio Trophy Belgium 2023

 1 april                                  Rallye des Ardennes Dinant

20 mei                                Sezoensrally                Bocholt

10 juni                                 Rally of Bertrix             Bertrix

19 augustus                    Aarova Rally                 Oudenaarde

30 september              East Belgian Rally     Sankt-Vith

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.