BMW Group Belux verwacht voor 2023 een verdubbeling van het aantal verkochte elektrische BMW’s in België. Dat stelt CEO Alexander Wehr van BMW Group Belux op een persevent naar aanleiding van het komende Autosalon. De verwachte verdubbeling is in lijn met de internationale verwachtingen van BMW Group. Als die doelstelling behaald wordt, zal een kwart van de in 2023 in België verkochte BMW’s elektrisch zijn. In het bijna afgelopen 2022 was reeds de helft van alle in België verkochte BMW’s geëlektrificeerd, dat wil zeggen deels (PHEV) of volledig elektrisch (BEV). Zowel BMW, MINI als BMW Motorrad stellen een Belgische première voor op het Autosalon van 14 tot 22 januari 2023.

//

Belgische première voor BMW

Nu de 50ste verjaardag van BMW M GmbH ten einde loopt, heeft het beroemde sportmerk zijn jubileum afgesloten met de presentatie van de geheel nieuwe BMW 3.0 CSL. Dit meest exclusieve en speciale model dat het merk ooit heeft geproduceerd, wordt voorgesteld tijdens de Belgische première op de 100ste editie van de Brussels Motor Show. Een echt technisch meesterwerk dat de essentie van 50 jaar racepassie voor autosport belichaamt. De aandrijflijn met M TwinPower Turbo-technologie werd exclusief voor dit model ontwikkeld. Met een maximumvermogen van 560 pk levert de motor een maximumkoppel van 550 Nm en overtuigt hij met zijn lineaire vermogen tot 7.200 tpm — een uitzonderlijk record voor zescilinderlijnmodellen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. De nieuwe BMW 3.0 CSL is ontwikkeld om het beste van vijf decennia aan race-expertise te combineren en past perfect bij het concept van zijn voorganger uit de jaren 70. De BMW 3.0 CSL biedt dus niet alleen een exclusieve hoogwaardige ervaring, het is ook een emotionele ontmoeting met de geschiedenis van de krachtigste letter ter wereld uit het verleden en het heden.

 

Kom dit model ontdekken op de BMW-stand van 14 tot 22 januari 2023 in Brussels Expo op de Heizel.

 

Belgische première voor MINI

 

Nog een Belgische primeur ter gelegenheid van de 100ste Brussels Motor Show is een voor het Britse premiummerk MINI: de presentatie van de MINI Concept Aceman, de 100% elektrische crossover-model in de nieuwe MINI familie. Met een puur elektrische aandrijving, een volledig nieuw design en een materiaalconcept dat geen gebruik maakt van chroom of leer, luidt MINI het begin van een nieuw tijdperk in en geeft een eerste glimp vrij van de toekomstige modellen van de nieuwe generatie. De MINI Concept Aceman combineert zo de onderscheidende kenmerken van de twee meest succesvolle modellen van het merk, de iconische MINI Cooper en de MINI Countryman, om een moderne interpretatie van een crossover-model te creëren. Deze conceptauto laat zien hoe MINI zichzelf opnieuw uitvindt voor een volledig elektrische toekomst met behoud van het legendarische go-kart gevoel, met een meeslepende digitale ervaring en een minimale ecologische voetafdruk.

 

Kom het ontdekken op de MINI-stand van 14 tot 22 januari 2023 in Brussels Expo op de Heizel.

Modellen die worden tentoongesteld op de Brussels Motor Schow:

 

BMW

BMW XM

BMW M3 Touring

BMW M2 Coupé

BMW i4 M50

BMW i7 xDrive60

BMW iX1 xDrive30

BMW iX3

BMW iX xDrive40

BMW 225e xDrive Active Tourer

BMW 320e Berline

BMW Z4 M40i

BMW X1 xDrive25e

BMW X7 xDrive40d

BMW 3.0 CSL (Belgische première)

 

MINI

MINI Electric

MINI Countryman PHEV

MINI Cooper S Cabrio

MINI Cooper 5-deurs

MINI Concept Aceman (Belgische première)

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.