Nieuw Project!

Allereerst maken we gebruik van de situatie om ons nieuwe project voor te stellen. Carvibes is helemaal nieuw in de Automotive wereld en zal zich niet enkel spitsen op alles wat nieuw is, maar ook op de cultuur rond de wagen, de bouwer, de gebruiker alsook ook het verleden. Om op het autosalon onze eigen premiére te hebben is natuurlijk een droom en we hebben deze kans met beide handen genomen. 

Tijdens De persdag had ik de eer en het genoegen om even een babbeltje te doen met Pierre Leclercq.Pierre staat aan het hoofd van het designteam bij Citroën. Hij en zijn Team brachten hun Concept car mee naar het Salon. De Oli (All-ë) is grotendeels vervaardigd uit gerecycleerde materialen en weegt ongeveer 1 Ton. Hoewel het niet de intentie is om de Oli op de markt te brengen is het wel de intentie om elk van de ontwikkelde technologiën en ervaringen die ze gebruikten bij het maken van deze wagen te gebruiken bij toekomstige productiewagens. En ergens weet je maar nooit want ook de Ami was oorspronklelijk een conceptwagen die het uiteindelijk “mits aanpassingen en bijsturingen” tot succesvolle productiewagen gebracht heeft. Hieronder het interview. 

Dag 2 van het Brussels Auto Salon: de Opening voor het Grote publiek

De premieres

Als autoliefhebber ben je op het Autosalon natuurlijk op het juiste adres voor exclusieve premières. Een blik op enkele van de premières vind u hieronder.

 

BYD

Voor het eerst zichtbaar voor het grote publiek, maar dat grote publiek gaat aangenaam verrast zijn voor deze Chinese autogigant dat BYD eigenlijk wel is. 

BYD is van oorsprong een bedrijf dat gespecialiseerd is in technologische innovatie en emissievrije energieoplossingen. Het bouwde reeds meer dan 1 miljoen elektrische personenwagens en stelt hier in Brussel een volledig nieuwe reeks elektrische auto’s voor. 

Namelijk de BYD Atto 3, de BYD Tang en de BYD Han.

Ford

Bij Ford pakken ze uit met de nieuwe Ford Ranger in Wildtrack uitvoering en de uit Amerika overgekomen Bronco, die nu ook in Europa verkrijgbaar zal zijn.

Nissan

Nissan Toont met de Qashqai E-POWER en deX-Trail E-POWER hun nieuwigheden. Dit doen ze met hun nieuwe motortechnologie die het toestaat Elektrisch te rijden zonder laden,Bij de E-power technologie wordt een benzinemotor, die de batterij oplaadt, gecombineerd met een elektrische motor die de wielen aandrijft. e-POWER is een unieke Nissan-technologie waarbij een benzinemotor, die de batterij oplaadt, gecombineerd wordt met een elektrische motor, die de wielen aandrijft. Het werkt precies zoals een elektrische auto, met minder uitstoot en gebruikskosten, dit dus allemaal zonder dat er een stekker bij tepas komt.

 

Polestar

Polestart komt naar Brussel met de nieuwe Polestart 3.
De Polestar 3 is een krachtige elektrische SUV die de zintuigen aanspreekt met een uitgesproken, Scandinavisch design en een uitstekende rijdynamiek. De volledig elektrische SUV is aerodynamisch geoptimaliseerd en bereikt premium esthetiek met duurzame, verantwoorde materialen. De standaardversie met twee motoren en achterwielaandrijving levert 360 kW. De batterij van 111kW heeft een royaal rijbereik van 610 km WLTP.

Renault

Bij Renault hebben ze enkele zeer leuke Conceptcars naar Brussel gebracht.

Scénic Vision
Concept car Renault Scénic Vision staat voor veiligheid, duurzame ontwikkeling en respect voor het milieu. De Scénic Vision heeft elektrische aandrijving en een actieradiusvergroting op basis van waterstof.

R5 Prototype
De moderne, 100% elektrische stadsauto. Leuk, brutaal en technisch hoogstaand.

4EverTrophy Concept
Met de 4EverTrophy presenteert Renault een futuristisch, 100% elektrisch concept dat symbool staat voor eenvoud, wenbaarheid en robuustheid.

Abarth

Abarth laat zijn eerste volledig elektrische 500e zien aan het publiek in Brussel.

Alfa Romeo

Nieuwe Giulia en Stelvio.

Voor het modeljaar 2023 krijgen de Giulia en Stelvio een nieuwe look. De voorkant is de belangrijkste verandering, met een grille die Alfa Romeo’s beroemde ‘Trilobo’ grille op een eigentijdse manier herinterpreteert. De koplampen zijn ook nieuw. Ze zijn rechtstreeks geïnspireerd op die van de Tonale en herinneren ook aan de iconische SZ Zagato en de Proteo concept car. In het interieur betreft de belangrijkste verandering het dashboard met zijn ’telescopische’ ontwerp. Er zijn drie configuratiemodi: Evolved, Relax en Heritage.

Opel

Bij de 100e editie van het Autosalon van Brussel zal Opel de bezoekers elektrificeren want alle voertuigen met de ‘Blitz’ die in hal 5 worden tentoongesteld, zijn ofwel volledig elektrisch ofwel geëlektrificeerde plug-in hybrides.

De nieuwe Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe zijn terug!

Nieuwe Opel Grandland GSe: de prestatiegerichte SUV

Nieuwe Astra en Astra Sports Tourer Electric

Subaru

Subaru dat de 50ste verjaardag van zijn All Wheel Drive (AWD) systeem viert komt met de 2023 modellen van de Forester en de Outback. 

Ook stelt het merk zijn eerste volledig elektrische SUV Solterra, en tevens finalist voor Car of The Year award 2023, voor op het Autosalon 2023. Het Japanse automerk lanceert een model met vierwielaandrijving die uitgerust is met een batterij van 71,4 kWh. De Solterra met vierwielaandrijving beschikt over twee elektromotoren van 109 pk. Dit maakt deze versie, met een systeemvermogen van 218 pk, heel performant, met een rijbereik tot 460 km.

Tesla

Tesla presenteert op het Autosalon 2023 met trots, en voor het eerst aan een groot publiek, het nieuwste Model S Plaid, een ongekend niveau van luxe en prestatie. Met een acceleratie van 0-100 km/u in 2,1 seconden en 1020 pk is het de snelst accelererende wagen die momenteel in productie is. Hij is net als het Model X Plaid uitgerust met het yoke-stuur en een uniek interieurdesign, boordevol technologie. De S plaid heeft een impressionant WLTP-rijbereik van 600 km en kan een topsnelheid van 322 km/u bereiken.

Mazda

Mazda deed zijn bijdrage aan wereldpremiéres met de MX-30 e-Skyactive R-EV. deze uniek oplaadbare hybride gebruikt een wankelmotor als generator.

The Avenue

We liepen ook even langs the Avenue waar we als autoliefhebber toch het één en ander lekkers tegen kwamen. Geniet even mee met onderstaande beelden.

Patio

Omdat de 100ste editie van het Salon natuurlijk niet zomaar voorbij kan gaan zonder stil te staan bij het verleden kan je in de patio terecht voor een blik op de evolutie in de autoindustrie. 100 jaar autogeschiedenis in enkele tientallen wagens!

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.