Deze hal was volledig ingepalmd door D’Ieteren waar de merken VW-Skoda-Audi-Cupra-Seat-Porsche-Bentley-Lamborghini-Bugatti-Rimac en Microlino toe behoren.

In het midden van de tentoonstellingshal ontdekten de bezoekers de nieuwste mobiliteitsinitiatieven van de invoerder, zoals de fietsen van Lucien, de oplaadstations van EDI en de zonnepanelen van Go-Solar, de gloednieuwe Microlino en Rimac Nevera, evenals Lab-Box, de start-upstudio die nieuwe mobiliteitsideeën ontwikkelt. Lucien was aanwezig met acht van zijn bestsellers in de categorieën ‘speedpedelec’, ‘cargofiets’, ‘longtailfiets’ en ‘elektrische fiets’. EDI stelde AC- en DC-laadstations, zonnepanelen en batterijen van Go-Solar tentoon.

VW  

VW toonde zijn hele gamma vanaf de Polo tot de Multivan.

Grote blikvanger was natuurlijk de ID.Buzz welke zijn première vierde en ook meedeed aan de Car of the Year 2023 verkiezingen.

 Verder vielen de ID.XTREME en de ID.SPACE VIZZION als conceptwagens op. De andere drie de ID. broertjes waren er ook met de ID.3, ID.4 en de ID.5. Uit bovenstaande blijkt nog maar eens hoe belangrijk de elektrificatie is voor het merk.

Ook de Amarok was present. Deze stoere vierwieler maakte ook zijn debuut op een Belgische beurs.

Naast de Amarok waren nog 6 andere modellen uit het bedrijfswagen gebied tentoongesteld.

Voor zij die opzoek zijn naar een bestelwagen of pick-up konden dus hun hart hier ophalen.

 Lijst van de voertuigen aanwezig op de stand:

Polo

Golf PHEV

Golf Variant

T-Cross

Taigo

T-Roc

T-Roc Cabriolet

Passat PHEV

Tiguan

Tiguan Allspace

Arteon Shooting Brake

ID.3

ID.3

ID.4

ID.5

ID.SPACE VIZZION

ID.XTREME

Touareg

ID.Buzz People

ID.Buzz People

ID.Buzz People

Caddy Maxi Drive

Caddy Short Business

T7 Multivan Style Business PHEV LWB

California 6.1

Amarok

Buzz Cargo

Crafter

Crafter

Transporter

Caddy Cargo Maxi

Caddy Cargo short

Naast alle door D’Ieteren vertegenwoordigde merken van de Volkswagen-groep werden ook de mobiliteitsinitiatieven van de invoerder in één tentoonstellingshal samengebracht. De nadruk lag op de transitie naar elektromobiliteit en op de multimobiliteit.

 

AUDI

Zelfs in een jaar met amper nieuwe lanceringen, noteerde Audi België in 2022 een recordjaar in zijn verkoopcijfers. De uitstekende verkoopcijfers kwamen vooral uit de groeiende vraag naar groenere mobiliteit bij professionele klanten. Eén verkochte Audi op twee wordt intussen elektrisch aangedreven; dat kan volledig elektrisch zijn of plug-in hybride. Zeven maanden lang voerde Audi zelfs de inschrijvingscijfers aan bij de volledig elektrisch aangedreven auto’s.

Grote sterren op de Audi-stand waren ongetwijfeld de Audi Q8 e-tron en Audi Q8 e-tron Sportback die in Belgische première aan het grote publiek werden voorgesteld. Deze volledig elektrische SUV en zijn coupé variant rollen bij Audi Brussels van de band.

Ook enkele concept wagens op de audi stand, namelijk de Audi A6 e-tron en de Audi Skysphere.

Onderstaande een lijst met alle modellen die te zien waren op de Audi-stand:

Audi A1 Sportback

Audi A3 Sportback TFSI e

Audi Q2

Audi Q3 Sportback TFSI e

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron Sportback

Audi A6 Avant TFSI e quattro

Audi Q8 TFSI e quattro

Audi Q8 e-tron

Audi Q8 Sportback e-tron ​

Audi RS e-tron GT

Audi Q5 Sportback TFSI e

Audi skysphere concept car

Audi A6 e-tron concept car

SEAT

Seat toonde zijn bestsellers, namelijk de Ibiza, Arona en de Ateca welke goed in de smaak vallen bij de klant. Dit onderandere door de hoge overname premie en verschillende bonussen. Contacteer dus je Dealer om te kijken welke bonus je voor welk voertuig krijgt en welke je eventueel kan cummuleren.

CUPRA

Bij CUPRA telden ze 2 premières op het salon. Namelijk de Urban rebel en de e-Racer.

Deze laatste gaat gebruikt worden bij het FIA-kampioenschap voor elektrische toerwagens waar het merk zich eerder al 2 keer kampioen mocht noemen.

De CUPRA UrbanRebel zal in 2025 op de markt gebracht worden maar nu kon u reeds de concept versie bewonderen in paleis 11.

ŠKODA

ŠKODA zorgde dan weer voor een wereldpremière op gebied van merkidentiteit.

Midden 2022 heeft ŠKODA de krijtlijnen uitgezet van zijn nieuwe merkidentiteit, als onderdeel van de NEXT LEVEL–ŠKODA STRATEGY 2030 die ook een elektrificatieversnelling inhoudt. De 100ste editie van de Brusssels Motor Show was het eerste internationale podium waar die ambities geëtaleerd worden, met tal van nieuwigheden en scherpe saloncondities onder leiding van de ŠKODA VISION 7S concept car.

de stand van ŠKODA was opgedeeld in 5 corners die de steunpilaren van het merk vormen. Centraal daarbij staat de iV-corner voor volledig elektrische wagens zoals de ENYAQ iV en de ENYAQ COUPE. Die laatste was trouwens ook te bewonderen in de sportieve RS-uitvoering met vierwielaandrijving en extra vermogen. In de City-hoek namen de ruime FABIA en SCALA het voortouw met verbrandingsmotoren die almaar verder geperfectioneerd worden, terwijl de SUV-corner bevolkt werd door de KAMIQ, de KAROQ en de KODIAQ.

In de Family-corner namen de gevestigde waarden OCTAVIA COMBI & SUPERB COMBI de honneurs waar, als vaandeldragers van het ruimte-aanbod waar ŠKODA sinds jaar en dag bekend voor staat.

Porsche

Bij Porsche was het dan weer drummen om een glimp op te vangen van de 911 GT3 RS. Deze supercar kon “volledig terecht” op veel bewondering rekenen. Verder stonden er de Panamera, Macan en de Taycan.

Bentley, Lamborghini, Bugatti, Rimac

Natuurlijk was er ook plaats voorzien voor de andere exclusieve wagens die bij de D’Ieteren groep behoren. 

Microlino

De kleinste houden we voor het laatste. Deze Microlino – waar in de Brusselse Maliestraat binnenkort een klantenruimte voor geopend wordt – is een ultra kleine stadswagen gebouwd in Turijn. Uiteraard milieuvriendelijk en met een batterij van “slechts” 12,5 kW. Maar door zijn kleine gestalte en een gewicht van 500kg is dat goed voor rijbereik dat varieert tussen de 90 en 230 km.

Dit was paleis 11 op het Autosalon hopelijk heeft u er net zoveel van genoten als wij.

De andere paleizen volgen nog!

Mijn dank nog aan Mare Tembuyser en Thibeau Mussen voor de foto’s en de hulp! Maar ook aan Foto Robyns voor de service, om steeds klaar te staan bij problemen, vragen en met het gepaste materiaal! Zonder jullie was dit niet mogelijk!!

Ook mijn speciale dank aan de Verschillende merken, hun PR’s en medewerkers voor de babbel, de gegevens en de  kans die we krijgen om dit te verwezenlijken!

 

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.