Porsche-ontwikkelingsrijder Lars Kern heeft zichzelf op de Nürburgring overtroffen: in een preserie-Taycan zette hij een rondetijd neer van 7:07,55 minuten op de Nordschleife. Deze officiële rondetijd is maar liefst 26 seconden sneller dan tijdens zijn laatste recordrit, in een Taycan Turbo S Sport berline uitgerust met het Performance-pack in augustus 2022.

“Zesentwintig seconden is een halve eeuwigheid in de autosport. Lars’ rondetijd van 7:07,55 minuten op de Nordschleife is sensationeel en plaatst de Taycan in dezelfde klasse als elektrische hypercars”, zegt hoofd van de modelreeks, Kevin Giek. “En met name indrukwekkend is dat Lars over meerdere ronden bijna exact dezelfde tijd klokte.” 

“Ik heb zo hard mogelijk gepusht, maar dat was echt alles wat ik kon doen”, zegt Kern. Voor de dag van de snelle ronden stond de Nürburgring-Nordschleife exclusief ter beschikking van de ervaren racer. Om veiligheidsredenen was de testauto uitgerust met de wettelijk voorgeschreven rolkooi en racekuipstoelen. In vergelijking met het record uit 2022 in een Taycan Turbo S waren de tijden aanzienlijk beter: de preseriewagen reed maar liefst 25 km/u sneller bij het induiken van de Schwedenkreuz-bocht. Om het verschil verder te illustreren: tegen de tijd dat Kern nu over de finish kwam ter hoogte van Grandstand 13 (T13), zou hij tijdens zijn recordrit in de Taycan Turbo S in 2022 nog maar net de ingang van de Nordschleife gepasseerd zijn, klaar om de Antoniusbuche-sectie in te gaan. Daarmee bedroeg de afstand tussen de preserie-Taycan en de huidige Turbo S meer dan 1,3 kilometer, een cijfer dat de prestatiesprong illustreert die werd gemaakt op het 20,8 km lange parcours in de Duitse Eifelstreek. Een onboard video van de volledige ronde zal midden maart worden gepubliceerd. 

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.