Abarth en Stellantis Motorsport kondigen met trots een nieuwe samenwerking aan met als doel een nieuwe standaard te zetten in de wereld van elektrische auto’s met de geboorte van de krachtigste Abarth ooit dankzij zijn 240 pk. De samenwerking is een eerbetoon aan de racegeschiedenis van Abarth. Wedstrijden hebben altijd deel uitgemaakt van het DNA van Abarth. Dankzij de technologische “transfer” van het merk zijn de meest innovatieve oplossingen – getest op het circuit om de prestaties en betrouwbaarheid te verhogen – altijd toegepast op normale productieauto’s om een spannende rijervaring te garanderen. Hetzelfde geldt voor Motorsport, de vitale entiteit van de Stellantis Group die verantwoordelijk is voor de raceactiviteiten van de merken, divisies en dochterondernemingen van het bedrijf.

 

Bovendien versterkt dit partnerschap het DNA van Abarth – het gewone omzetten in het buitengewone – en maakt het gebruik van de traditie en het erfgoed van het merk op racegebied, waarbij al deze ingrediënten worden gecombineerd met de expertise van Motorsport. De twee entiteiten brengen hun verschillende, maar effectief vergelijkbare achtergronden en geschiedenissen samen om een gemeenschappelijk doel te bereiken: wegauto’s veel performanter maken.

 

Samen hebben Abarth en Motorsport een platform gecreëerd dat is samengesteld uit een gedistilleerde mix van technologieën, race-expertise, technische knowhow en duizenden uren testen om dit high-performance project te laten ontstaan: een nieuw platform gebaseerd op het bekende eCMP, nu omgedeoopt tot Perfo-eCMP.

 

Elk technisch element is geanalyseerd, verfijnd en afgestemd door een gezamenlijk team van ingenieurs, experts en testers van zowel Abarth als Motorsport om het beste pakket te creëren. Het resultaat is een juweeltje, een nieuwe stralende ster die is uitgerust met een krachtige aandrijflijn en ophangingen die speciaal zijn afgesteld om de wegligging, dynamiek en stabiliteit te waarborgen, de meest effectieve trajecten te volgen en een uitstekende racedynamiek onder alle soorten omstandigheden te garanderen. Om nog meer bij te dragen aan de uitmuntende prestaties is de nieuwe Abarth ook uitgerust met een uniek sperdifferentieel dat werd ontwikkeld voor de specifieke behoeften van een BEV aandrijflijn en aangepast aan zijn dynamische eigenschappen.

 

Het resultaat is de krachtigste Abarth ooit, een project dat wordt gekenmerkt door innovatie en extreme prestaties – een project dat niet alleen het resultaat is van een eenvoudige tuning; een nieuwe maatstaf waarin een majestueus stukje architectuur samenwerkt met een extreem krachtige motor, ingekapseld in een geoptimaliseerd chassis.

 

De nieuwe Abarth wordt uitgerust met 240 pk en een geavanceerd remsysteem, dat meer kracht en stabiliteit biedt dankzij grotere remschijven en grotere schijfoppervlakken voor een betere warmteafvoer en weerstand tegen “fading” (verlies van remwerking door oververhitting van de remblokken en de koelvloeistof). 

 

De nieuwe banden zijn ontwikkeld op basis van ervaring in Formule E-wedstrijden en zorgen voor maximale grip zonder in te leveren op actieradius en akoestiek. Dankzij het zachtere rubbersamenstellingprofiel aan de buitenkant en in het midden zorgen ze voor extra grip in bochten en een betere actieradius, terwijl het polyurethaan inzetstuk zorgt voor akoestische isolatie (-20% waargenomen geluidsniveau).

 

Binnenin dragen de stoelen met hoog comfort en raceergonomie bij aan een comfortabele rit, zelfs op de “meest extreme ritten”. De high-performance zittingen bestaan uit 4 verschillende schuimsoorten voor optimale ondersteuning op elk deel van het lichaam en hebben een omhullende vorm om bochten op te vangen en zijdelingse steun te benadrukken. Het schuim met een hogere dichtheid garandeert een hoge duurzaamheid.

 

Kortom, de teams hebben alle details verfijnd om het beste pakket te creëren dat plezier, prestaties en veiligheid garandeert, toegewijd aan de liefhebbers van het merk. Abarth zet zijn reis naar elektrificatie voort terwijl het uiterst trouw blijft aan zijn wortels, waarbij prestaties centraal staan. Meer details volgen.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.