Vandaag werd de langverwachte Belgische première van de nieuwe Lancia Ypsilon gevierd in Mechelen. Deze lancering markeerde niet alleen de terugkeer van het iconische automerk naar de Belgische en Luxemburgse markt, maar ook de introductie van de eerste Lancia-modellen buiten Italië in Europa. Het evenement werd bijgewoond door vooraanstaande sprekers uit de auto-industrie, waaronder Milosz Tomanek Director Premium Brands Belux; Alexander Langmans Product Manager Lancia Belux; Raphaël HullaertArea Operations Manager bij Stellantis; en live vanuit Italie: Charles FusterMarketing Director bij Lancia.

Het hoogtepunt was natuurlijk de onthulling van de Lancia Ypsilon 2024, die wordt geïntroduceerd in zowel een 100% elektrische versie als een hybride variant. Na tien jaar exclusieve productie voor de Italiaanse markt, brengt Lancia nu deze nieuwe generatie van de Ypsilon naar België en Luxemburg. Bovendien werd aangekondigd dat de komende jaren ook de Lancia Gamma (in 2026) en de Lancia Delta (in 2028), beide volledig elektrisch, zullen worden uitgebracht.

Waarom heeft Lancia ervoor gekozen om na tien jaar afwezigheid de Ypsilon te introduceren? Het antwoord ligt in het feit dat de Ypsilon altijd het hart en de ziel van Lancia is geweest. Als een compacte stadsauto in het B-segment, vertegenwoordigt de Ypsilon de kernidentiteit van het merk. De keuze voor België en Luxemburg als eerste landen na Italië voor de lancering is te danken aan de grote populatie van Italianen in deze regio, evenals de liefde voor Italiaans design en kwaliteit die hier heerst.

Het nieuwe model van de Ypsilon is geen facelift, maar een volledig nieuw ontwerp met opvallende kenmerken. Een nieuwe lichtsignatuur aan de voorkant, een nieuw logo dat ook voor toekomstige modellen zal worden gebruikt, een zwarte band aan de voorkant als eerbetoon aan de Lancia Montecarlo, en achterlichten die verwijzen naar de legendarische Lancia Stratos, zijn slechts enkele van de opvallende elementen. De zijkant van de auto is typisch Italiaans van ontwerp en geïnspireerd op de vorm van de letter Y.

De Ypsilon wordt geleverd in twee versies: een volledig elektrische variant met 156 pk en een bereik van 403 km volgens de WLTP-standaard, en een hybride versie met een 1,2-liter motor van 100 pk, aangevuld met een kleine 48V-mild hybrid batterij; dewelke geactiveerd wordt bij een snelheid lager dan 25 km/uur.

Naast zijn opvallende ontwerp en geavanceerde aandrijflijnen, legt Lancia ook de nadruk op connectiviteit en innovatie. De Ypsilon is uitgerust met twee infotainmentschermen van 10,25 inch, parkeerhulp door sensoren en camera’s en autonoom rijden op niveau 2.

Binnenin biedt de Ypsilon een unieke ervaring met de S.A.L.A. virtuele interface die een combinatie van kleuren, geluiden en klimaatregeling biedt. Het interieur is vervaardigd met 50% recycleerbare of gemakkelijk te recycleren materialen en beschikt over een ronde koffietafel voor onder andere draadloos opladen van smartphones.

Een opvallende toevoeging aan het assortiment is de Limited Edition Cassina, waarvan slechts 1906 exemplaren worden geproduceerd. Deze versie biedt een unieke sfeer die doet denken aan een stijlvolle woonkamer, geïnspireerd door de samenwerking met designwinkel Cassina, waarmee Lancia heeft geleerd hoe ze hun klanten op een bijzondere manier kunnen behandelen.

De prijzen voor de Ypsilon beginnen bij 24.000 euro voor de hybride versie en 34.500 euro voor de volledig elektrische variant. Ondanks de premiumkwaliteit streeft Lancia ernaar elektrificatie betaalbaar te maken, met het besef dat veel Europese particuliere automobilisten leningen gebruiken om hun voertuigen aan te schaffen.

Met de start van de productie drie weken voor de lancering van de Belgische première, wordt verwacht dat de eerste auto’s in België medio juni beschikbaar zullen zijn. Deze lancering markeert niet alleen een nieuw hoofdstuk voor Lancia in België en Luxemburg, maar ook een belangrijke stap in de ambitie van het merk om zijn Italiaanse erfgoed en elegantie te behouden, terwijl het zich richt op innovatie en premiumkwaliteit in heel Europa.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.