Elektriserende verrassing bij het ID. Treffen in Locarno:

Volkswagen presenteert vandaag de ID. XTREME, een uitzonderlijke offroad-conceptwagen die een enthousiaste reactie zal uitlokken bij de vele liefhebbers van elektrische mobiliteit op het evenement.

De volledig elektrische conceptauto met vierwielaandrijving is gebaseerd op de ID.4 GTX en combineert de sterke punten van een moderne SUV met het gevoel voor avontuur dat een ruige terreinwagen belichaamt.

DE ID. XTREME concept car is gebaseerd op de prestatieverbeterende ID.4 GTX02 Volledig elektrische terreinwagen met vierwielaandrijving is het krachtigste ID.-model tot nu toe
De ID. XTREME01 van Volkswagen staat voor maximale emotie en zin in avontuur. Het conceptvoertuig werd gecreëerd door het team van Andreas Reckewerth (Head of overall vehicle) van de ontwikkelingsafdeling van Volkswagen. “De modulaire elektrische aandrijvingsmatrix (MEB) heeft een enorm technisch potentieel”, zegt Silke Bagschik, hoofd van de MEB-productlijn. “Voor veel van onze klanten zijn voertuigen veel meer dan alleen een vervoermiddel. Met de ID. XTREME tillen we elektrische mobiliteit van VW naar een nieuw prestatieniveau.” Het resultaat van het project is een unieke terreinwagen die indruk maakt met zijn robuuste uiterlijk en uitstekende vermogen. Een krachtige aandrijving op de achteras en software-aanpassingen in de aandrijfregeleenheid verhogen het systeemvermogen van de conceptauto met 65 kW tot 285 kW in vergelijking met de ID.4 GTX02 – met andere woorden, met ongeveer 30 procent. “De ID. XTREME is gemaakt door enthousiastelingen bij Volkswagen voor ID. enthousiastelingen hier in Locarno. We zijn heel benieuwd hoe de liefhebbers van elektromobiliteit op het voertuig reageren. Op basis van de feedback van onze community zullen we beslissen hoe we verder gaan met het project,” voegt Silke Bagschik toe.

De buitenkant van de VW ID. XTREME01 laat ook zien dat het voertuig klaar is voor elk off-road avontuur. Verhoogd rally loopwerk, 18-inch off-road wielen, een gewijzigde crash member met extra voorbumper, en 50 mm bredere vleugels vervaardigd door middel van 3D-printing geven het concept voertuig een authentieke off-road look. De dakdrager met extra LED-verlichting en de volledig gesloten aluminium onderzijde rusten het volledig elektrisch aangedreven voertuig met vierwielaandrijving ook uit voor uitstapjes buiten de verharde wegen.

Ook akoestisch heeft de ID. XTREME01 iets bijzonders te bieden: het rijgeluid werd samen met Volkswagen Design speciaal voor het conceptvoertuig ontwikkeld en wordt via een geluidsgenerator in de wielkasten naar buiten geleid. In het interieur maakt de conceptauto indruk met diverse highlights, waaronder talrijke Alcantara-toepassingen, vernieuwde stoelen en elementen in de accentkleur oranje. En het spreekt voor zich dat de ID. XTREME duurzaam is: een niet meer benodigde testauto uit de productieontwikkeling en een gebruikte 82 kWh batterij werden als basis genomen voor het conceptvoertuig.

Volkswagen stelt de ID. XTREME01 voor het eerst aan het publiek op het ID. Treffen in Locarno. Het evenement door en voor liefhebbers van elektrische mobiliteit vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en zou wel eens het groene en duurzame evenement voor elektrische mobiliteit kunnen worden naar het voorbeeld van de GTI-bijeenkomst aan het meer van Wörth (Oostenrijk). Dit jaar ontmoeten ID. enthousiastelingen uit heel Europa elkaar van 6 tot 10 september aan de oever van het Lago Maggiore om hun ervaringen met elektrische mobiliteit te delen.

Op initiatief van en georganiseerd door de ID. Drivers Club. Het ID. Treffen wordt gesteund door Volkswagen in het kader van haar engagement voor de weg naar ZERO. Samen met deskundigen van het bedrijf is het team van de Volkswagen Drivers Club aanwezig op het evenement om inzicht te geven in de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Naast de ID. XTREME01 presenteert Volkswagen in Locarno ook andere modellen uit de ID.-familie.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.