Op zaterdag 11 november maakt The 9-11 Rally haar grootse ‘Revival’! Dit is enkel mogelijk dankzij de input van de Porsche Club of Belgium en haar nieuwe president, Thierry Van Dalen.

Zoals de traditie het wil zal de rally openstaan voor alle 911 eigenaren, ongeacht of ze lid zijn van de Porsche Club of Belgium. “Ons doel voor de eerste editie is om 100 Porsche 911’s bij elkaar te krijgen”, aldus Thierry Van Dalen. “Deze dag op de weg staat in het teken van het meest bekende Porsche model en uiteraard is daar een toeristische rally aan verbonden. De route vertrekt vanop een ongebruikelijke locatie en maakt dan twee lussen die enkele mythische punten uit de streek aan elkaar knopen. The 9-11 Rally wordt zonder twijfel één van de hoogtepunten van 2023 voor Porsche liefhebbers in België. Het is een event dat een unieke ervaring biedt aan de deelnemers, maar tegelijk ook alle waarden van de Porsche Club of Belgium hoog in het vaandel draagt, naast de spirit van de legendarische 911 !

De iconische 911.

The 9-11 Rally werd bedacht door Top Road en gelanceerd in 2015. Het is een event dat volledig in het teken staat van de 911, waarbij er een vlotte mix gebracht wordt van luchtgekoelde en watergekoelde voertuigen.

Sportief, veelzijdig en betrouwbaar: dat zijn de waarden waarvoor Porsche 911 liefhebbers vallen, en dan niet in het minst de deelnemers van toeristische rally’s. De 8ste generatie van de 911 is vandaag de dag beschikbaar in 26 uitvoeringen, de ene nog verleidelijker dan de andere.

Vernieuwing en verjaardagen.

Voor 2023 viert de Porsche Club of Belgium – de derde oudste Porsche club wereldwijd! – haar 70ste verjaardag. Net zoals de 911 60 kaarsjes mag uitblazen en het merk Porsche zelf ook haar 75 jaar viert. “Drie onmisbare verjaardagen die we vanzelfsprekend willen eren met de terugkeer van The 9-11 Rally”, aldus nog Thierry Van Dalen.

Met dank aan Folks en Porsche Belgium.

Om alles in goede banen te leiden tijdens The 9-11 Rally en dit grote Porsche feest succesvol te laten verlopen, doet de Porsche Club of Belgium beroep op Folks, een prestigieus eventbureau dat een grote passie voor auto’s heeft. Maar er is ook de steun van Porsche België en het officiële netwerk. “Porschisten ontmoeten op dit soort klassevolle evenementen is altijd opnieuw een genoegen”, zegt Didier t’Serstevens, Directeur van Porsche Belgium. “En met de steun aan The 9-11 Rally versterken we onze band zowel met de Porsche Club of Belgium als met de hele familie Porschisten.”

Avatar

Door patrick

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.