Enkele weken voor de start van het nieuwe Formule E-seizoen hebben DS Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT aangekondigd dat ze hun avontuur verlengen met de Fransman Jean-Eric Vergne – kampioen in 2018 en 2019 – en de Belgische piloot Stoffel Vandoorne, wereldkampioen in 2022.

Seizoen 9 leverde wisselende resultaten op, maar ook veel waardevolle lessen. Daarom is deze unieke line-up van Formule E-kampioenen weer herenigd met het Franse team. Het doel is om vanaf de allereerste race, die op 13 januari 2024 in Mexico plaatsvindt, terug te keren naar het hoogste competitieniveau.

Met een dubbele titel in 2019 en 2020 rekent de premiumfabrikant van de Stellantis-groep op de prestaties van de DS E-TENSE FE23 – waarvan het nieuwste ontwerp op 9 oktober wordt gepresenteerd – en de expertise van het hele team om nog meer podiumplaatsen te bemachtigen.

De Formule E, een echt technologisch laboratorium, blijft een belangrijke troef voor DS Automobiles, dat vanaf 2024 100% elektrisch zal zijn.

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

“Vorig jaar hadden we een aantal hoogtepunten met de overwinning in India, podiumplaatsen in Kaapstad en Berlijn en poleposition in Sao Paulo, maar we beleefden ook een aantal moeilijkere momenten. Tijdens al deze hoogte- en dieptepunten was er één grote constante: onze piloots! Ze waren constant snel en altijd vastbesloten om het beste van zichzelf te geven, zowel op als naast de baan. Om die redenen zijn we erg blij dat we dit avontuur samen met onze twee kampioenen kunnen voortzetten. We zijn het enige team dat twee wereldkampioenen op het veld heeft staan en met hun talent als basis zullen we het komende seizoen opbouwen door tijdens elk raceweekend bijzondere aandacht te besteden aan de voorbereiding en de prestaties.”

Jean-Eric Vergne, wereldkampioen Formule E van 2018 en 2019 :

“Ik ben erg blij dat ik het avontuur met DS PENSKE kan voortzetten! Dezelfde teamgenoot, dezelfde Gen 3-auto. Nu er een hoofdstuk is afgesloten, moeten we ons richten op wat er komen gaat. Ik hou van racen en vooral van winnen: dat is een heel speciaal gevoel dat ik met het team opnieuw wil beleven. Ik heb een echte vertrouwensband met de ingenieurs en de monteurs; hun toewijding en harde werk is echt inspirerend. Ik wil het vertrouwen belonen dat Jay Penske en de rest van het team in mij hebben gesteld. Aan het begin van een seizoen gaan alle punten terug naar nul. Met Stoffel vormen we een solide duo. We hebben een paar goede races gereden en we werken keihard om weer terug aan de top te komen. We moeten gewoon proberen om het beter te doen en we zullen niet stoppen totdat we dat doen. Mijn absolute focus en vastberadenheid zijn het hoogst en mijn motivatie is hoger dan ooit om nog een paar titels mee naar huis te nemen met dit fantastische team!”

Stoffel Vandoorne, Formule E-kampioen van 2022:

“Ik ben verheugd dat we de reis die we een jaar geleden met dit team zijn begonnen, kunnen voortzetten. Consistentie en stabiliteit vormen de basis van ons toekomstige succes. JEV en ik zijn een van de beste duo’s ter wereld. We hebben het afgelopen seizoen een aantal belangrijke stappen gezet en we worden samen steeds sterker! Consistentie in prestaties is ons doel voor komend seizoen. Het uiteindelijke doel is het winnen van het kampioenschap. Ik kijk ernaar uit om dat momentum verder uit te bouwen en met het team veel trofeeën te winnen.”

Resultaten sinds DS Automobiles in de Formule E zit:

  • 105 races
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 polepositions
Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.