Kia heeft voor zijn auto’s een reeks verbeteringen aangekondigd, die beschikbaar zijn als gratis software-update. De meest in het oog springende upgrade is de introductie van EV-routeplanning. Met deze nieuwe functie, die onderdeel is van de nieuwste software-update die Kia heeft ontwikkeld voor zijn EV6 en gloednieuwe Niro EV, wordt EV rijden nog aangenamer en comfortabeler. Bestuurders hoeven zich niet langer zorgen te maken over waar ze hun elektrisch voertuig kunnen opladen wanneer ze langere afstanden rijden.

Het navigatiesysteem detecteert nu laadstations langs de route en voegt ze automatisch toe als routepunten. Bestuurders kunnen zonder zorgen lange afstanden afleggen, zelfs wanneer de resterende acculading laag is. Het systeem herkent automatisch of het batterijniveau onvoldoende is om de bestemming te bereiken en waarschuwt de bestuurder, samen met een selectie van laadstations in de buurt. Om een optimale laadtijd te garanderen, start het voertuig indien nodig automatisch het conditioneringsproces van de batterij.

De voorgestelde route is gebaseerd op een algoritme dat rekening houdt met de laadstatus, informatie over POI’s voor Live Charging en het huidige energieverbruik dat gebaseerd is op tal van externe factoren zoals topografie, weersomstandigheden en verkeer, maar ook de rijmodus en/of rijstijl van de bestuurder.

De update zorgt ervoor dat de EV-planningsinformatie beschikbaar blijft, zelfs als de serverroutering verandert in ingebedde routering vanwege netwerkproblemen. In dat geval voert het systeem herberekeningen uit, inclusief bestaande aanbevolen EV POI’s (points of interest) en afstandsinformatie. Alle gegevens worden automatisch bijgewerkt nadat opnieuw naar de CCS-modus is overgeschakeld. Hierdoor hebben bestuurders nog minder zorgen.

De nieuwe update geeft bij het zoeken ook voorrang aan veelgebruikte tankstations. Deze kunnen worden bekeken door Navigatie > POI-categorieën > Tankstations > In de buurt van huidige positie te selecteren. Het systeem toont een lijst met laadstations in de buurt van de huidige locatie van het voertuig en identificeert de stations die onlangs meerdere keren zijn bezocht. Bovendien worden de gegevens van het favoriete laadstation nu ook gesynchroniseerd tussen de hoofdeenheid en de telefoontoepassing. Tot slot is de EV-routeplanner nu beschikbaar en zal deze in de toekomst voortdurend worden verbeterd via software-updates.

Extra updates voor ontvangst, media en connectiviteit

De EV-routeplanningsfunctie is de hoeksteen van Kia’s nieuwste software-update, maar omvat ook enkele kleinere maar interessante upgrades. Een daarvan is de introductie van de muziekdienst Soundhound. De software identificeert nummers die op de radio worden afgespeeld en downloadt de titel van het nummer en informatie over de artiest van de server en toont deze op het hoofdscherm.

Tot slot bevat de nieuwste software-update ook nieuwe en verbeterde pictogrammen en symbolen die nieuwe nuances aanbrengen in de interface, naast aanpassingen van de menustructuur. Deze aanpassingen omvatten een eenvoudigere menunavigatie en verbeterde zichtbaarheid van bepaalde pictogrammen en submenu’s.

Kortom, de software-update biedt Kia-klanten aanzienlijke voordelen op het gebied van gebruiksgemak. Deze verbeteringen zijn als software-updates beschikbaar voor veel bestaande Kia-modellen en zullen standaard worden geleverd op alle nieuwe modellen – te beginnen met de EV9. Meer informatie over de beschikbaarheid van de nieuwe update vindt u in de lijst met in aanmerking komende voertuigen die u kunt downloaden.

Voertuigen vanaf MJ 22 die met telematica zijn uitgerust, kunnen over-the-air (OTA) worden voorzien van al deze updates*. De OTA-campagne begint op 3 juli. Voor auto’s die eerder zijn geproduceerd, kunnen klanten deze updates downloaden via het Navigation Updater Portal en deze vervolgens handmatig installeren in de auto.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.