De nieuwe Range Rover Evoque heeft een charismatisch en geraffineerd karakter, met een minimalistisch design dat nu werd opgewaardeerd met de nieuwste technologieën en luxueuze materiaalkeuze voor klanten die op zoek zijn naar moderne luxe.

Het minimalistische koetswerk van de Range Rover Evoque wordt nog versterkt door het nieuwe radiatorrooster en de superfijne Pixel-ledkoplampen1 met DRL-signatuur, die een technische, juweelachtige look verzekeren. Nieuwe koetswerkaccenten en -kleuren vullen ook het karakteristieke zwevende dak, de doorlopende gordellijn en de verzonken, uitklapbare deurgrepen aan die het design-DNA van Range Rover bepalen.

Binnenin wordt de minimalistische designfilosofie van Range Rover versterkt met een nieuw 11,4” groot aanraakscherm met gebogen glas, dat lijkt te zweven in het gezichtsveld van de bestuurder. Het verbetert het zicht, terwijl ruimte vrijkomt voor opbergruimte in het interieur en voor een draadloze oplader. De nieuwe middenconsole, aangedreven door Pivi Pro2, met regelmatige Software Over The Air5-updates, biedt klanten een naadloze en comfortabele digitale ervaring.

De nieuwste technologieën en materiaalinnovaties dragen ook bij tot het welzijn in het opgefriste interieur dankzij een van de meest geavanceerde technologieën voor de luchtkwaliteit in zijn klasse** – Cabin Air Purification Plus. Tot de mogelijkheden behoren zetels in niet-lederen UltrafabricsTM en KvadratTM-stof om een nieuwe dimensie van moderne luxe te creëren3.

Geraldine Ingham, Managing Director van Range Rover: “De originele compacte luxe-Range Rover voor de stad is nog slimmer en geavanceerder dan zijn voorganger. Het interieur oogt minimalistisch en sereen, met nieuwe materialen en kleurschema’s voor moeiteloze luxe. Dankzij de enkele interface uit gebogen glas en de schoneluchttechnologie kunnen klanten genieten van de rust en kalmte die kenmerkend zijn voor een Range Rover.”

Klanten kunnen kiezen tussen de Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE en Autobiography. De plug-inhybride P300e stelt klanten in staat om hun gemiddelde dagelijkse ritten in de EV-modus te doen zonder daarbij schadelijke uitlaatgassen uit te stoten*. Hij kan tot 62 kilometer zuiver elektrisch rijden volgens de WLTP-cyclus, terwijl de nieuwe batterijsamenstelling een verbeterd reëel rijbereik tot 48 kilometer verzekert4. Elke P300e kan standaard worden uitgerust met een snellader op gelijkstroom om snel bij te ‘tanken’. Ook is er keuze uit benzine- en dieselmotoren van de Ingenium-familie met mild hybrid-aandrijving (MHEV) voor een compleet gamma geraffineerde en zuinige aandrijflijnen.

Boeiend design

De nieuwe Range Rover Evoque onderging een subtiele evolutie van zijn minimalistische koetswerkdesign, met onmiskenbare kenmerken zoals het coupéachtige silhouet, het zwevende dak, de doorlopende gordellijn en de verzonken, uitklapbare deurgrepen. Het nieuwste radiatorrooster van de familie geeft het merk Range Rover nu een uniforme look.

Het koetswerkdesign wordt geaccentueerd door nieuwe superfijne koplampen met de nieuwste Pixel-led1-technologie, wat een juweelachtig effect en een kristalhelder zicht oplevert, aangevuld met gebeitelde nieuwe dagrijlichten.

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer bij JLR: “De unieke persoonlijkheid van de Range Rover Evoque heeft zijn onuitwisbare stempel gedrukt op het autolandschap. Zijn geraffineerde design en tijdloze moderniteit blijven die belangrijke emotionele snaar raken.”

Designverfijning en innovatie werken harmonieus samen met een hertekend interieur. Het zuivere design van de middenconsole omvat een aangenaam aanvoelende nieuwe versnellingspook voor modellen met een automatische transmissie terwijl het Pivi Pro2-infotainmentsysteem toegankelijk is via een helder nieuw 11,4” groot aanraakscherm in gebogen glas, van waaruit klanten de belangrijkste functies naadloos kunnen bedienen. Omdat de middenconsole zich nu hoger en dichter bij de bestuurder bevindt, biedt ze ook meer opbergruimte en beschikt ze standaard over een draadloze oplader.

Het interieur wordt nog uitnodigender gemaakt met een panoramisch dak14 – dat het interieur laat baden in natuurlijk licht – en de beschikbaarheid van aangenaam aanvoelende, ledervrije stoffen.

De Range Rover Evoque is de enige SUV in zijn klasse die verkrijgbaar is met een wolmix van KvadratTM 3**, een luxueus, aangenaam en eigentijds alternatief voor leder. De ledervrije wolmix van KvadratTM 3 en de geperforeerde Ultrafabrics™-zetels in Ebony zorgen voor een aangenaam gevoel met een eigentijdse twist, met inzetstukken in polyurethaan met een opvallende nieuwe perforatie. De wolmixen, geïnspireerd op maatwerk en 58 procent lichter dan leder, bieden een eigentijdse uitstraling en tactiliteit.

Het innovatieve textiel wordt intern uitgebreid getest op duurzaamheid in het Range Rover Materials Lab. Om een lange levensduur en robuustheid te verzekeren, ondergaan de materialen 60.000 cycli van schuurtests – het equivalent van 10 jaar gebruik – met uv-tests die een drie jaar lange blootstelling aan fel zonlicht in slechts één maand simuleren.

Naast de traditionele ledersoorten zijn er ook innovatieve materiaalopties beschikbaar, terwijl de geraffineerde nieuwe details – waaronder Moonlight Chrome op het stuurwiel, de bekleding van de middenconsole en de verluchtingsroosters – een nieuwe sfeer van raffinement creëren. Moonlight Chrome vult nieuwe afwerkingselementen aan, waaronder Technical Light Anodised of Dark Anodised Aluminium (naargelang het model), met Shadow Grey Ash Veneer voor een elegante afwerking op de Range Rover Evoque Autobiography.

Het kleurenpalet van de Range Rover Evoque omvat voortaan Arroios Grey, Tribeca Blue en Corinthian Bronze, terwijl de contrasterende dakopties klanten in staat stellen om hun individualiteit uit te drukken met Narvik Black en Corinthian Bronze. Zijn exterieurkarakter wordt nog versterkt met in totaal acht lichtmetalen velgen tot 21”6 en vijf nieuwe afwerkingen, met ‘Diamond Turned-Afwerking’ voor de Range Rover Evoque Autobiography en Dynamic HSE.

Geconnecteerde technologie

Na zijn introductie op de nieuwe Range Rover Velar beschikt de Range Rover Evoque over de nieuwste generatie Pivi Pro2-infotainmenttechnologie. Het nieuwe scherm, dat naadloos in de middenconsole lijkt te zweven, wordt bediend via een elegant nieuw 11,4” groot aanraakscherm in gebogen glas.

De bedieningselementen voor de airco, de zetels en het geluidsvolume zijn altijd zichtbaar via nieuwe zijbalken, met multifunctionele schuifknoppen aan beide kanten. Deze virtuele toetsen bieden onmiddellijk toegang tot veelgebruikte zaken, waaronder individuele temperatuurregeling voor de voorste inzittenden, camera’s, navigatie- en audiovolume.

Bij het begin van elke rit krijgt de bestuurder een Pre-Drive-paneel te zien voor een snelle toegang tot veelgebruikte functies zoals ruitontwaseming en verwarmbare zetels. Eens onderweg verdwijnt het vertrouwde driepaneels startscherm dat kan worden gepersonaliseerd met de typische intelligentie en flexibiliteit van Pivi Pro2.

Het infotainmentsysteem van de volgende generatie werd uitgebreid getest en ontwikkeld, zowel digitaal als fysiek met testpersonen, om de taak- en interactietijd te beperken en een zo gebruiksvriendelijk mogelijke ervaring te bieden. Ongeveer 80 procent van de taken kan worden uitgevoerd met maximaal twee tikken vanaf het startscherm.

Pivi Pro2 ondersteunt moeiteloze smartphoneconnectiviteit met Wireless Apple CarPlay™8. Wireless Android Auto® wordt ook ondersteund, terwijl Wireless Device Charging vanuit een nieuw opbergvak in de middenconsole onmiddellijk snel oplaadt, waardoor er minder kabels nodig zijn.

De nieuwe Range Rover Evoque is ook voorzien van wifi met een data-abonnement9 om de inzittenden te entertainen en verbinden. Pivi Pro2 beschikt over een dubbele, geïntegreerde eSIM-technologie en architectuur in de cloud. Zo biedt hij volledige toegang biedt tot een reeks online apps9, waaronder Spotify en Deezer, die geïntegreerd zijn in het infotainmentsysteem.

De Range Rover Evoque biedt ook een van de meest geavanceerde cameratechnologieën in zijn klasse** met 3D Surround View, ClearSight Ground ViewTM 16 en ClearSight Interior Rear ViewTM 17 voor nog meer gemoedsrust voor de bestuurder. ​

Superieur raffinement

Het gebruikelijke raffinement van Range Rover wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde technologieën die het comfort en welzijn bevorderen, naast een compleet gamma uitgekiende optiepakketten.

De nieuwe Range Rover Evoque wil een zo gezond mogelijke interieuromgeving bieden, met een van de meest geavanceerde technologieën voor de luchtkwaliteit in zijn klasse**. Cabin Air Purification Plus is voor het eerst verkrijgbaar op de Range Rover Evoque en als aanvulling op het vorige systeem.

Het is verkrijgbaar als onderdeel van het optionele Comfort Pack of standaard op de Autobiography en beschikt over PM2.5-filtratie- en CO2-management. Dat draagt bij tot het welzijn van het hele gezin en verhoogt de alertheid van de bestuurder door het CO2-niveau in het interieur op te volgen en onder controle te houden. Het systeem wordt geactiveerd door op de knop Purify te drukken op de pagina Air Quality in Pivi Pro2 en verlaagt het niveau van allergenen of fijnstof in de wagen.

Het maakt gebruik van nanoeTM X-technologie om ziekteverwekkers te bestrijden en geuren, bacteriën en allergenen aanzienlijk te verminderen, terwijl de AQI-app (Air Quality Index) klanten in staat stelt om de luchtkwaliteit op hun locatie en hun bestemming op het scherm te controleren.13

De verbeterde zichtbaarheid ’s nachts wordt verzekerd door de nieuwe Pixel-ledkoplampen met typische dagrijlichten (DRL’s)1. Het nieuwe systeem, dat standaard wordt aangeboden op de Dynamic HSE en Autobiography, telt drie keer zoveel leds als de vorige Matrix-ledkoplampen. Elke koplamp beschikt over vier pixelmodules, die 67 nauwkeurig gestuurde leds bevatten. Ze passen zich nauwkeurig aan de wegomstandigheden aan om een optimale voorwaartse lichtbundel te creëren.

Dynamic Bend Lighting gebruikt snelheids- en stuurgegevens om te reageren op de weg en om donkere hoeken en bermen te verlichten, terwijl de grootlichten bijna een halve kilometer voor zich uit stralen om een optimale zichtbaarheid te verzekeren. 

De Adaptive Driving Beam, die schaduw rond vier tegenliggers kan werpen en verblinding voorkomt, past zich automatisch aan de rijsnelheid aan. Bij lage snelheden creëert hij een brede straal en bij meer dan 70 km/u een intensere, langere straal. ​ 

Geëlektrificeerde prestaties

De nieuwe Range Rover Evoque biedt nog steeds een gamma oplaadbare en ‘mild hybrid’-aandrijvingen aan om het verbruik en de prestaties te optimaliseren. Dat geldt ook voor de geavanceerde plug-inhybride P300e, die verkrijgbaar is naast een gamma benzine- en dieselmotoren uit de Ingenium-familie. Alle krachtbronnen zijn uitgerust met de nieuwste MHEV-technologie (Mild Hybrid Electric Vehicle) om de efficiëntie en respons te verhogen.

De plug-inhybride P300e-versie biedt klanten het beste van twee werelden en stelt Range Rover Evoque-bestuurders in staat om hun gemiddelde dagelijkse ritten* te doen zonder daarbij schadelijke uitlaatgassen uit te stoten, dankzij een zuiver elektrisch rijbereik tot 62 kilometer met zijn batterij van 14,9 kWh. De elektrische hybrideaandrijving combineert een efficiënte driecilinder-benzinemotor uit de Ingenium-familie met een elektromotor van 80 kW en levert een totaal vermogen van 227 kW/309 pk, goed voor 0-100 km/u in 6,4 seconden. De geüpdatete batterijsamenstelling biedt een verbeterde reële rijervaring, met een verwacht reëel elektrisch rijbereik tot 48 km. Tijdens langere ritten betekent dit een totaal reëel rijbereik tot 651 km met een CO2-uitstoot vanaf 31 g/km.4

Snelladen op gelijkstroom is standaard op de Range Rover Evoque P300e en verzekert een snelle laadtijd onderweg in nauwelijks 30 minuten***. Daardoor is de volgende zuiver elektrische rit maar een korte laadbeurt verwijderd. Met een thuislader van 7 kW kan de batterij in ongeveer twee uur worden opgeladen van 0 tot 100%10.

Geavanceerde benzine- en dieselmotoren met mild-hybrid elektrische ondersteuning (MHEV) vervolledigen het gamma. Deze technologie verhoogt de efficiëntie en respons door gebruik te maken van een in de riem geïntegreerde startmotor-generator (BiSG) om energie te recupereren die normaal verloren gaat tijdens het remmen en vertragen. Die energie wordt opgeslagen in een lithiumionbatterij van 48 volt onder de koffervloer en wordt opnieuw gebruikt bij het accelereren om het brandstofbesparende stop-startsysteem verfijnder te bedienen.

Het typische engagement en evenwicht van Range Rover op alle terreinen wordt verzekerd door geavanceerde chassistechnologieën.

Adaptive Dynamics (indien aanwezig11) optimaliseert de stijfheid van de ophanging in functie van de rijomstandigheden en verbetert zo het rijcomfort en weggedrag. Er is zelfs een specifieke afstelling voor terreinritten, terwijl de rijparameters kunnen worden aangepast via het Configurable Dynamics-systeem om uitzonderlijke prestaties en wendbaarheid op de weg te bieden.

De superieure terreincapaciteiten worden verzekerd door de intelligente inschakelbare vierwielaandrijving (AWD), die een optimale koppelverdeling verzekert op maat van de omstandigheden, zowel bij een dynamische rijstijl op de weg als bij acceleraties vanuit stilstand op een gladde ondergrond.

Het Terrain Response 2®-systeem, te bedienen via Pivi Pro2, stelt de bestuurder in staat om de afstelling van de wagen aan te passen aan de rijomstandigheden. Hij krijgt daarbij de keuze uit de standen Eco, Comfort, Gras/Grind/Sneeuw, Modder/Sporen, Zand, Dynamisch en Automatisch. Elke stand past de afstelling van de motor, transmissie, vierwielaandrijving, ophanging en stabiliteitssystemen aan met het oog op een optimale tractie en balans.

Er is reeds een nieuwe Range Rover Evoque beschikbaar in België vanaf € 48.730. Meer informatie via www.landrover.be.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.