• Stellantis versterkt zijn prestaties in Europa met solide resultaten in allesegmenten

• Voor de totale markt, alle energiebronnen samen, is Stellantis de leider in Frankrijk, Italië en Portugal, zowel in juni als op year-to-date basis.

• In de 100% elektrische markt is Stellantis sinds het begin van het jaar nummer1 in Frankrijk, Italië en Spanje, met de Peugeot e-208 en de Fiat 500 Electric als marktleiders in hun respectieve segmenten in Europa 30.

• Stellantis is de onbetwiste leider op de markt van bedrijfsvoertuigen (LCV), alle energiebronnen samen, in Europa, België en Luxemburg (Belux), Frankrijk, Italië, Polen, Portugal, Spanje en Nederland, en de leider op de elektrische LCV-markt in Europa.

 

AMSTERDAM, 28 juli 2023 – In een markt die nog steeds wordt beïnvloed door ongekende omwentelingen en transformaties, zette Stellantis een solide prestatie neer in de eerste helft van 2023 met bijna 1,44 miljoen registraties in Europa 30 (PC+LCV), een stijging van 5,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2022, met een totaal marktaandeel van 19,1%.1

Stellantis blijft voortbouwen op zijn succes in de markt van bedrijfsvoertuigen en bevestigt zijn commerciële leiderschap in Europa met bijna 292.900 verkochte voertuigen, een stijging van 5,3% ten opzichte van de eerste helft van 2022, en een stabiel marktaandeel van meer dan 30%.

Stellantis zet ook vaart achter de emissievrije mobiliteit en stond in verschillende landen op het podium. Het mobiliteitsbedrijf heeft momenteel 24 elektrische voertuigen op de markt en zal dit aantal tegen eind 2024 bijna verdubbelen; momenteel leiden elektrische voertuigen van Stellantis zoals de Peugeot e-208 en de nieuwe Fiat 500 de Europese geëlektrificeerde markt. In het algemeen domineert Stellantis op de markt van elektrische voertuigen segment A (39% marktaandeel), segmenten B en B-SUV (respectievelijk 62% en 53% marktaandeel) en lichte bedrijfsvoertuigen (46 marktaandeel).

Stellantis heeft ook Free2move Charge gelanceerd, een 360-graden ecosysteem dat efficiënt opladen en energiebeheer zal aanbieden om te voldoen aan alle behoeften van klanten van elektrische voertuigen, overal en onder alle omstandigheden. Als onderdeel van de nieuwe Stellantis Charging & Energy Business Unit zal Free2move Charge oplossingen bieden die zijn afgestemd op de verschillende toepassingen van BEV’s thuis, op het werk en onderweg.

“Dankzij zijn merken is Stellantis een echte marketingmachine“, zegt Uwe Hochgeschurtz, Enlarged Europe Chief Operating Officer van Stellantis. “Onze merken hebben een sterke voetafdruk, elk met een eigen persoonlijkheid om zich aan te passen aan verschillende marktsectoren, om groeiende prestaties te leveren en de toekomst van het bedrijf als geheel veilig te stellen. Onze sterke commerciële prestaties, gekoppeld aan financiële resultaten met dubbele cijfers voor de eerste helft van 2023bewijzen dat we op de goede weg zijn naar zero-emissie mobiliteit die meer respect heeft voor het milieu en toegankelijk is voor iedereen. Ik wil al onze medewerkers en partners bedanken voor hun toewijding en inzet om deze resultaten te behalen, nu we verdere stappen zetten in de uitvoering van ons strategisch plan Dare Forward 2030.
 

Verkoophighlights – juni en 1e helft 2023

In de eerste helft van 2023 domineerde Stellantis verschillende markten in Europa:

 • Op de totale markt voor alle energiebronnen is Stellantis marktleider in Frankrijk, Italië en Portugal. De Peugeot e-208 en de Fiat 500 Electric voeren de lijst van verkochte elektrische voertuigen in Europa 30 aan.
   
 • Stellantis leidt de plug-in hybride markt in Frankrijk, Italië en Spanje. De nieuwe Jeep® Avenger draagt bij aan het succes van het merk in Italië, waar de Jeep® Compass 4xe de best verkochte PHEV is.
   
 • Op de markt voor personenauto’s, alle energiebronnen, is Stellantis ook marktleider in Europa, met de nummer 1 Fiat 500 in het A-segment en de nummer 2 Fiat Panda, die ook in Italië een bestseller is.
   
 • Op de markt voor bedrijfswagens is Stellantis marktleider in Europa 30, in Frankrijk, Italië, Polen, Portugal, Spanje en Nederland. De Fiat Ducato is de best verkochte bestelwagen in Italië en de Peugeot Partner is de verkoopleider in Spanje. Op het gebied van 100% elektrische bedrijfsvoertuigen toont Stellantis zijn engagement voor koolstofneutraliteit door leider te zijn in verschillende grote markten zoals Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk dankzij de prestaties van Peugeot (nr. 1 in de EU30 en in Frankrijk in juni), Opel (nr. 1 in Italië), Citroën (nr. 1 in Spanje) en Vauxhall (nr. 1 in het Verenigd Koninkrijk).
   
 • Zelfs in kleinere markten, in het segment van de BEV elektrische bestelwagens, behoudt Stellantis zijn leiderschap en domineert de markt in Oostenrijk, Belux, Portugal en Nederland, en in Polen, waar de Opel Vivaro-e de best verkochte elektrische bestelwagen is.
   
 • Tot slot is Stellantis de verkoopleider in Portugal, ondersteund door het merk Peugeot; de Peugeot 2008 leidt de totale markt, gevolgd door de Peugeot 208. De Peugeot Partner is ook de nummer 1 in de verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen.
Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.