25 jaar nadat hij het segment van de bestelbreaks inwijdde met zijn unieke en praktische design, dat voor het eerst over een zijdelingse schuifdeur beschikte, is Renault Kangoo nog steeds mee met zijn tijd, dankzij zijn innovatiegerichte DNA.

Kangoo groeide uit tot een uniek succesverhaal: Renault verkocht al meer dan 4,4 miljoen exemplaren in vijftig landen wereldwijd en sinds 2011 is zijn elektrische variant het meest verkochte model in dit segment. Hij vertegenwoordigt dan ook het beste van twee werelden: een auto met een elegant design en ruim interieur voor gezinnen, en een robuust bedrijfsvoertuig met een royale koffer voor professionals.

Renault Kangoo, die in de loop der jaren alsmaar hoger werd gepositioneerd en tal van innovaties mocht inwijden, is nu ook verkrijgbaar in een lange versie.

Nieuwe Grand Kangoo neemt de praktische aspecten en veiligheidsuitrusting van Kangoo over, en voegt er een extra dosis moduleerbaarheid en interieurruimte aan toe:

  • Extra comfort met het grootste interieur in zijn klasse: de drie volwaardige zetels op de tweede zetelrij en twee op de derde rij bieden comfortabel plaats aan zeven volwassenen
  • Grootste knieruimte in dit segment voor de passagiers op de derde rij (164 mm)
  • Meer dan 58 liter aan toegankelijke opbergvakken, waaronder de Easy Life-lade en de opbergluiken in de voetruimte op de tweede zetelrij
  • Een koffer van 500 liter in de versie met zeven plaatsen, uitbreidbaar tot 3.750 liter door de achterzetels te verwijderen en de passagierszetel vooraan neer te klappen
  • Vijf volwaardige onafhankelijke, verschuifbare, neerklapbare, wegklapbare en uitneembare achterzetels die tot 1.024 verschillende zetelconfiguraties mogelijk maken.
  • Een laadlengte van 3,11 meter wanneer de passagierszetel vooraan wordt neergeklapt.
  • Veertien rijhulpsystemen, met niveau 2 van autonoom rijden, om de veiligheid te verhogen

Net als Kangoo kan hij schermen met dashboardsierlijsten in donker geborsteld hout, een comfortabel interieur en een verbeterde ergonomie. Het dashboard evolueert met de lancering van specifieke E-Tech-gegevens op de elektrische versie.

De twee grote schuifdeuren van 83 centimeter (18 centimeter breder dan die van Kangoo), de lage deurdrempel en de neerklapbare zetels op de tweede zetelrij vergemakkelijken de toegang tot de derde zetelrij. Dat vereenvoudigt het in- en uitstappen voor passagiers (volwassenen en tieners) en het vastmaken van een kind in de autostoel, die veilig wordt bevestigd dankzij de Isofix-punten.

Grand Kangoo past zich aan alle toepassingen aan. Achteraan beschikt hij standaard over een achterklep met ruit, die op verzoek kan worden vervangen door klapdeuren (2/3-1/3) met ruiten om de toegang tot de koffer te vergemakkelijken, vooral op plaatsen met beperkte hoogte.

Het ruime interieur leent zich perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar zeven ruime plaatsen voor regelmatig gebruik en laat passagiers van elke lichaamslengte in het hoogste comfort reizen.

De wagen is ook perfect aangepast voor professionele kinderopvang met vijf Isofix-stoelen en een ergonomische plaatsing van kinderen in de kinderzitjes of op verhoogkussens. Ook vervoer op aanvraag is een kolfje naar zijn hand: hij biedt comfortabel plaats aan zeven volwassen passagiers, die met het grootste gemak kunnen plaatsnemen op elk van de zitplaatsen. Bovendien is het interieur naar wens moduleerbaar (bijvoorbeeld 2/2/2) om de inzittenden nog gemakkelijker te laten plaatsnemen.

Dankzij zijn nieuwe lithium-ionbatterij met een 100% bruikbare capaciteit van 45 kWh, biedt Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric een rijbereik tot 265 km over de WLTP-cyclus. Dat rijbereik volstaat om de meeste dagelijkse verplaatsingen in alle sereniteit af te leggen, en garandeert bovendien de laagste gebruiks- en bezitskosten. 10 minuten opladen aan een laadpaal van 80 kW gelijkstroom volstaat om 80 kilometer aan rijbereik te recupereren.

De batterijen genieten acht jaar of 160.000 kilometer garantie. Binnen die periode worden ze kosteloos vervangen indien hun capaciteit afneemt tot minder dan 70 procent van de nominale waarde (SoH): state of Health).

Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric wordt aangedreven door een motor van 90 kW en 245 Nm. Dat koppel is onmiddellijk beschikbaar voor een soepel en sereen rijgedrag in alle omstandigheden. De ECO-modus beperkt het vermogen (56 kW) en de topsnelheid (110 km/u) van het voertuig om het rijbereik te optimaliseren.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.