PEUGEOT Streeft naar elektrische dominantie: Een duurzame toekomst in vijf pijlers

PEUGEOT heeft zich vol enthousiasme en vastberadenheid toegewijd aan een ingrijpende transformatie met als doel het leidende merk te worden op de Europese elektrische markt tegen 2025. Het Franse automerk biedt het meest uitgebreide assortiment elektrische voertuigen (EV’s) van alle Europese mainstreammerken en spoort klanten aan deel te nemen aan deze evolutie door middel van diverse initiatieven om emissievrije mobiliteit toegankelijk, eenvoudig en sereen te maken.

Na de succesvolle start van de E-LION DAY in januari 2023, gebruikt PEUGEOT de eerste mededeling van 2024 om zijn betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling te benadrukken, samen met de kernacties die deze ambitie ondersteunen.

1. 100% Elektrisch aanbod:
PEUGEOT presenteert trots het breedste assortiment volledig elektrische voertuigen van alle Europese mainstreammerken. Dit aanbod voldoet aan alle behoeften van zowel particuliere als zakelijke klanten, waardoor elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk wordt.

2. PEUGEOT ALLURE CARE:
Het innovatieve “PEUGEOT ALLURE CARE”-programma is exclusief ontworpen voor klanten van de nieuwe PEUGEOT E-3008. Dit programma dekt alle elektrische en mechanische elementen tot 8 jaar of 160.000 km, waarmee PEUGEOT het eerste Europese merk is dat zo’n uitgebreide dekking biedt op een van zijn modellen.

3. ChatGPT-technologie voor alle klanten:
PEUGEOT introduceert ChatGPT-technologie voor al zijn klanten, zowel voor personen- als bedrijfswagens. Hiermee zet het merk een stap in de richting van geavanceerde klantenservice en interactie.

4. Sterkere inzet voor circulaire economie:
In lijn met de “4R”-strategie van de STELLANTIS Groep (Remanufacture, Repair, Reuse, Recycle), versterkt PEUGEOT zijn inspanningen in de circulaire economie door te focussen op herfabricage, reparatie, hergebruik en recycling van materialen.

5. Samenwerking met BORN FREE:
Het merk zet zich in voor onderwijs en kondigt trots de samenwerking met BORN FREE aan, wat de betrokkenheid bij maatschappelijke verantwoordelijkheid en natuurbescherming onderstreept.

Het E-LION Project:

Het E-LION project vormt de kern van PEUGEOT’s strategie voor duurzame mobiliteit. Deze allesomvattende aanpak gaat verder dan de elektrificatie van voertuigen en rust op vijf pijlers:

1. Ecosysteem van producten en diensten:
Gebaseerd op STELLANTIS-oplossingen om een holistische benadering van duurzame mobiliteit te waarborgen.

2. Klantbeleving:
Van begin tot eind een naadloze ervaring bieden voor de klant.

3. 100% Elektrische actieradius:
Streven naar een volledig elektrische actieradius tegen eind 2024.

4. Efficiëntie:
Maximale prestaties met minimaal stroomverbruik om duurzaamheid te bevorderen.

5. Milieudoelstellingen:
Een belofte om Carbon Net Zero te worden tegen 2038, met een focus op duurzaamheid als leidende principe.

Linda Jackson, CEO van PEUGEOT, verklaart: “Met het E-LION project mobiliseert PEUGEOT al zijn technologische knowhow en de creativiteit van zijn teams om al zijn klanten toegang te geven tot duurzame mobiliteit. Als leider willen we de weg bereiden. Het is een ongelooflijk lonende taak.”

PEUGEOT leidt Europese elektrificatie met uitgebreid elektrisch gamma

PEUGEOT blijft onverminderd streven naar het toonaangevende merk op de Europese elektrische markt tegen 2025. Met 12 elektrische modellen, waaronder 9 passagiersvoertuigen, biedt het Franse automerk het breedste elektrische gamma van alle Europese mainstream autofabrikanten. Dit engagement is in lijn met de E-LION strategie die de duurzame mobiliteit van morgen vormgeeft.

Het huidige 100% elektrische gamma omvat de PEUGEOT E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-PARTNER, en E-EXPERT, evenals de E-BOXER voor zakelijk gebruik. In 2024 breidt PEUGEOT dit assortiment verder uit met twee nieuwe modellen, de E-408 en E-5008. Hiermee positioneert het merk zich als een pionier op het gebied van elektrische mobiliteit.

In 2023 leidde PEUGEOT al het elektrische B-segment in Europa met de E-208 en E-2008. Bovendien is PEUGEOT de Europese leider in de verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen zonder uitstoot.

Inspringen op klantbehoeften: Duurzame en toegankelijke mobiliteit

Om emissievrije mobiliteit toegankelijk te houden, heeft PEUGEOT het “PEUGEOT Customized Lease”-aanbod geïntroduceerd. Dit programma past leasevoorwaarden aan op basis van afgelegde kilometers en wordt al door bijna één op de vijf E-208 klanten in Frankrijk gekozen. Daarnaast maakt de E-208 deel uit van het “My Electric Lease”-plan van de Franse overheid, met aanbiedingen vanaf slechts € 99 per maand. Dit maakt elektrische mobiliteit betaalbaar voor diverse huishoudens en jongere generaties.

PEUGEOT streeft ernaar klanten het beste rijbereik op de markt te bieden. Bijvoorbeeld, de nieuwe E-3008 zet een nieuwe standaard met een indrukwekkende actieradius van 700 km, terwijl de E-208 geruststelt met een actieradius van 566 km in stedelijke omgevingen.

Met Free2Move Charge hebben PEUGEOT-klanten toegang tot een uitgebreid oplaadnetwerk in Europa, met meer dan 600.000 oplaadpunten, waaronder 77.000 snelladers. Hierdoor kan de nieuwe E-3008 in slechts 10 minuten 100 kilometer actieradius verkrijgen.

Jérôme Micheron, Product Director bij PEUGEOT, benadrukt: “Onze modellen zijn niet alleen toegankelijk, maar ook de zuinigste in hun segment. De PEUGEOT E-308 heeft bijvoorbeeld het laagste elektriciteitsverbruik in zijn categorie.”

PEUGEOT ALLURE CARE: Gemoedsrust voor elektrische rijders

Om de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen, introduceert PEUGEOT “PEUGEOT Allure Care” voor de nieuwe E-3008. Dit programma dekt de elektrische motor, lader, aandrijflijn en essentiële elektrische en mechanische onderdelen tot 8 jaar/160.000 km. Dit biedt ongekende gemoedsrust en vormt een aanvulling op de specifieke garantie op de accu’s van elektrische voertuigen, die ook 8 jaar/160.000 km duurt.

Phil York, Marketing en Communication Director bij PEUGEOT, zegt: “PEUGEOT Allure Care versnelt de overstap naar de nieuwste generatie 100% elektrische voertuigen door klanten de gemoedsrust te bieden die ze nodig hebben.”

ChatGPT in de PEUGEOT i-Cockpit®: Innovatieve klantinteractie

PEUGEOT brengt de ChatGPT-technologie naar alle personen- en bedrijfsvoertuigen met de PEUGEOT i-Cockpit®. Deze integratie wordt aangedreven door de OK PEUGEOT spraakassistent en maakt geavanceerde interactie mogelijk. ChatGPT kan antwoorden geven op uiteenlopende vragen, suggesties doen voor bezienswaardigheden en zelfs de reis van inzittenden verrijken met creatieve interacties.

PEUGEOT in de circulaire economie en onderwijs: Duurzame toekomst

 

Het E-Lion project van PEUGEOT omvat een breder perspectief op duurzaamheid, inclusief de focus op de circulaire economie. Met 23% gerecycled materiaal in de nieuwe PEUGEOT E-3008 en betrokkenheid bij recyclinginitiatieven voor batterijen, zet het merk zich in voor milieubewust autogebruik.

Bovendien benadrukt PEUGEOT zijn betrokkenheid bij onderwijs en natuurbescherming met samenwerkingen met UNDER THE POLE en BORN FREE. Linda Jackson, CEO van PEUGEOT, stelt: “Een merk als PEUGEOT moet bijdragen aan een meer verantwoorde en duurzame wereld voor toekomstige generaties. EDUCATIE is een van de sleutels tot een duurzamere wereld, en daarom willen wij onze bijdrage leveren.”

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.