Nieuwe Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina

De lancering van de nieuwe Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina markeert een bijzondere samenwerking tussen twee vooraanstaande merken in de auto- en interieurdesignsector. Deze exclusieve editie, beschikbaar in Italië in een gelimiteerde oplage van 1906 gecertificeerde en genummerde exemplaren – als eerbetoon aan het jaar van de oprichting van Lancia – versterkt de band tussen de twee merken en belichaamt gedeelde waarden zoals toewijding aan onderzoek, innovatie, respect voor traditie, en milieubewustzijn.

Met de nieuwe Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina wordt een unieke brug geslagen tussen traditie en innovatie, en tussen auto- en interieurdesign. Het model, geïnspireerd door de wereld van Italiaanse woninginrichting, staat synoniem voor design, comfort en welzijn aan boord.

Het design van de Ypsilon Edizione Limitata Cassina getuigt van minutieuze aandacht voor detail, van de keuze van materialen tot de selectie van kleuren. Het iconische Lancia-blauw domineert zowel het exterieur als het interieur, waar zacht gerecycled blauw fluweel de stoelen omhult in een elegant ‘cannelloni’-patroon, met accenten op de deurpanelen en het dashboard.

Het blauw harmonieert met het zwarte van de lichtmetalen velgen, waardoor een geraffineerde en uniforme visuele uitstraling ontstaat, vrij van chromen details. Een opvallend kenmerk van de Ypsilon Edizione Limitata Cassina is het multifunctionele “tavolino” van Cassina, een innovatief designelement van biogebaseerd kunststof dat een aangename en gastvrije sfeer creëert, en zo de historische waarden van het merk Lancia weerspiegelt.

De Ypsilon wordt aangedreven door een 100% elektrische motor met een actieradius tot 403 km in de gecombineerde WLTP-cyclus. Snelladen maakt het mogelijk om de batterij in slechts 24 minuten van 20 tot 80% op te laden, of in 10 minuten genoeg voor 100 km. Het model wordt ondersteund door Free2move Charge, een uitgebreid ecosysteem voor ononderbroken laden en energiebeheer.

Met moderne accenten zoals de herinterpretatie van de historische voorgrille en iconische LED-achterlichten, biedt de Ypsilon ook geavanceerde technologieën zoals het S.A.L.A.-infotainmentsysteem en autonoom rijden van niveau 2 voor een veilige en comfortabele rijervaring.

Als een slimme stadsauto beschikt de Ypsilon over parkeerhulp, twee 10,25″ schermen voor duidelijke informatie en een sleutelloos toegangs- en startsysteem. Draadloze opladers voor telefoons en Bluetooth-connectiviteit maken het interieur compleet.

De nieuwe Lancia Ypsilon markeert een belangrijke stap in de renaissance van het merk, met een duidelijke focus op elektrificatie en innovatie in lijn met het strategische plan van Stellantis: “Dare Forward”. Met zijn combinatie van Italiaans vakmanschap, geavanceerde technologie en verfijnd design belichaamt de Ypsilon de toekomst van Lancia in de moderne autowereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.