Stoffel Vandoorne, de huidige reservepiloot van Peugeot Sport, is benoemd tot officiële piloot van Team Peugeot TotalEnergies voor het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) seizoen 2024. De 31-jarige Belgische piloot zal achter het stuur zitten van een PEUGEOT 9X8.

 

2022 FIA Formule E-wereldkampioen, maakte hij zijn debuut in de Endurance-racerij in 2019 in de LMP1-klasse met SMP Racing, daarna in 2021 met JOTA in de LMP2-klasse. Stoffel Vandoorne, ook officieel piloot bij DS Penske en onderdeel van de Stellantis Motorsport-groep waartoe ook Team Peugeot behoort, kent zijn toekomstige teamgenoten en technische staf al dankzij eerdere circuittests en simulatorsessies binnen het team. Hij heeft ook al kennis gemaakt met de PEUGEOT 9X8 waarmee hij over een paar maanden in het FIA WEC zal rijden en waarmee hij afgelopen weekend de 6 Uur van Fuji afsloot als vervanger van Nico Müller die geblesseerd was geraakt.

 

Met de officiële aanstelling van Stoffel Vandoorne, de huidige reservepiloot, kiest Team Peugeot TotalEnergies voor consistentie en stabiliteit met maar één doel voor ogen: volgend seizoen strijden voor de overwinning tegen de felle en sterke concurrentie van de hypercarklasse met niet minder dan tien fabrikanten.

Hij start als officiële piloot tijdens de eerste FIA WEC-race die plaatsvindt in Qatar op 2nd maart 2024 en gaat door tijdens de 7 ronden van het seizoen, met als hoogtepunt de 24 uur van Le Mans op 15th en 16th juni 2024.

Jean-Marc Finot – Senior VP Stellantis Motorsport : “We zijn er trots op dat we Stoffel Vandoorne kunnen benoemen tot officiële piloot van Team Peugeot TotalEnergies. Zoals hij in Fuji liet zien, zijn zijn teamgeest, zijn prestaties en zijn consistentie in lijn met die van zijn teamgenoten. We kennen Stoffel natuurlijk al heel goed als piloot voor DS Penske in de Formule E; hij maakt deel uit van de rijdersfamilie van Stellantis Motorport. Zijn vermogen om zich aan te passen en meteen in het ritme te komen laat zien dat beide series elkaar aanvullen, het FIA WEC en de FIA Formule E en het voordeel van piloten die in beide kampioenschappen uitkomen.”

 

Stoffel Vandoorne : “Ik ben erg blij om bij het team te komen als officiële piloot voor het seizoen 2024. Ik heb het FIA WEC altijd gewaardeerd en ik ben er bekend mee omdat ik er in 2019 en 2021 heb geracet.  Mijn doel was duidelijk om terug te komen naar dit kampioenschap en nog meer nu met de Hypercar-klasse, met zoveel fabrikanten. De kans krijgen om te strijden voor de overwinning en tijdens de 24 uur van Le Mans is fantastisch en ik denk dat het voor veel piloten een droom is. Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit team en ik ben heel enthousiast om de PEUGEOT kleuren te verdedigen.”

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.