Met Leasys Belgium hopen beide spelers tegen 2026 maar liefst 7500 voertuigen aan de man te brengen. De strategie is om innovatieve mobiliteitsoplossingen aan te bieden waarbij langetermijn verhuur een drijvende kracht zal zijn tijdens de transitie naar elektrificatie.

De overname van de activiteiten van LeasePlan in Luxemburg op 1 augustus, na ondertekening van de bindende overeenkomst door Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance, was al een belangrijke stap  in de richting van deze ambitieuze doelstelling en versnelde de strategische ontwikkeling van het bedrijf in de Europese landen.

Leasys Belgium, dat officieel werd gelanceerd in het kader van de eerste pers- en retailerconventie, heeft het ambitieuze doel om tegen 2026 een vloot van 7.500 voertuigen te bereiken.   Een ambitie in lijn met de veranderingen van de automarkt: evolutie van eigendom naar gebruik, versnelling van digitalisering, concentratie van autofabrikanten, energie- en motoriseringstransities. Het plan van Leasys in België is om te profiteren van deze veranderingen en concrete acties te ondernemen om zijn aanwezigheid op de markt te maximaliseren.

De belangrijkste focus van Leasys Belgium is om de best-in-class klantervaring te bieden die altijd is afgestemd op zijn strategische pijlers door zich te concentreren op een multi-channel en multi-merken aanpak, een volledige product- en dienstencatalogus om het beste aan te sluiten bij de mobiliteitsbehoeften van de klant en het gebruik van digitale kanalen om een naadloze customer journey te bieden.

Een multi-channel aanpak ligt aan de basis van de strategie van Leasys om alle 14 merken van Stellantis beter te bedienen. De capillariteit van het verkoop- en aftersalesnetwerk van Stellantis in de hele EU zal worden gebruikt, een belangrijke strategische troef om de beste klantervaring te bieden. Leasys Belgium zal vertrouwen op het netwerk van Stellantis retailers, onafhankelijke makelaars, evenals op de directe verkoop met grotere klanten. Het gebruik van digitale kanalen is een andere troef van de Leasys-strategie; Het promoot niet alleen zijn producten, maar stelt zijn klanten en wagenparkbeheerders ook in staat om voertuigen en wagenparken in volledige autonomie te beheren, waardoor de klant wordt geholpen bij het beheer van diensten die verband houden met het huurcontract.

De beste klantervaring dankzij innovatieve mobiliteitsoplossingen

Op de Belgische markt biedt Leasys mobiliteitsoplossingen die variëren van flexibele verhuur op middellange termijn en verhuur op lange termijn tot managementsystemen voor bedrijfsvloten, die een geldig alternatief garanderen voor de aankoop van voertuigen en efficiënte, rationele, veilige en duurzame mobiliteit.

Een van de doelstellingen van het bedrijf is om de beste klantenservice op de markt te garanderen. Om deze reden wordt een speciale focus gelegd op de klanten, met name B2B corporate, kleine en middelgrote ondernemingen, onafhankelijke en publieke sectoren. Ze kunnen profiteren van een boeiende en efficiënte verhuurervaring dankzij de constante ontwikkeling van innovatieve mobiliteitsoplossingen en hoogwaardige diensten.

Lange termijn verhuur en operationele leasing als “drijvende kracht” in de transitie naar elektrificatie

Langetermijnleasing zal ook een ‘driver’ zijn in de transitie naar elektrificatie op de Belgische markt.

In overeenstemming met de schattingen van de belangrijkste organisaties die zich bezighouden met auto’s, zal het totale aantal huur- en vrijgavecontracten in België – en in het algemeen in Europa – in 2023 blijven groeien, voornamelijk dankzij de sector van de elektrische voertuigen. De specifieke verklaring voor deze stijging komt dankzij financieringsformules (traditionele leasing, operationele leasing en langetermijnverhuur) – de beste keuzes voor het omgaan met zo complexe en steeds veranderende scenario’s als de overgang naar geëlektrificeerde voertuigen. Met name de wereldwijde focus op milieuduurzaamheid is in het belang van een steeds groter deel van de langetermijnverhuursector, omdat dit de ideale oplossing is om eco-duurzame voertuigen te testen, de risico’s in verband met kosten en onvoorziene gebeurtenissen te verminderen en de toegang tot deze motoren democratischer te maken.

Alle oplossingen van Leasys voor elektrische en geëlektrificeerde voertuigen bieden voordelen die verband houden met emissievrije verhuur en kunnen worden aangepast door te kiezen uit een rijke reeks speciale producten en duurzame diensten. Als leider in de belangrijkste doelmarkten zal Leasys een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar duurzame mobiliteit.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.