De nieuwe 100% elektrische Nissan Townstar EV komt naar Europa

De nieuwe 100% elektrische Townstar EV voegt zich bij het geëlektrificeerde gamma van Nissan als onderdeel van de Ambition 2030-visie van de onderneming. De Townstar EV biedt efficiënte mobiliteit waarmee klanten optimaal kunnen inspelen op de veranderende emissie-eisen, de toenemende verstedelijking en de groei van e-commerce.

Nissan bouwt met de TOWNSTAR EV voort op het succes van de eveneens volledig elektrische Nissan e-NV200. De TOWNSTAR EV maakt gebruik van Nissans expertise op het gebied van elektrisch aangedreven lichte bedrijfsauto’s en is ontwikkeld met het oog op betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De Nissan TOWNSTAR EV is voorzien van een geheel elektrische aandrijflijn dat is uitgerust met een intelligent energiemanagementsysteem en temperatuurregeling voor de batterij. Dankzij het aerodynamische design en de efficiëntie die dat met zich meebrengt, biedt de TOWNSTAR EV een actieradius tot wel 300 kilometer (WLTP-cyclus). Met zijn 45 kWh batterij heeft de TOWNSTAR EV een vermogen van 122pk en een koppel van 245 Nm. Opladen is mogelijk aan de hand van wisselstroom AC 11 of 22 kW vanaf Acenta en CCS-snelladen met gelijkstroom (DC – 80kW vanaf Acenta). Dit laatste zorgt ervoor dat 150km autonomie gerecupereerd kan worden in slechts 25 min.

‘We hebben geluisterd naar de behoeften van onze klanten en spelen in op de groeiende vraag naar duurzame aandrijfoplossingen. Met de volledig elektrische TOWNSTAR EV ontdekken de bestuurders de voordelen van elektrificatie terwijl ze de ontwikkeling van het milieu in Europese steden ondersteunen’, zegt
Nicolas Tschann, LCV Director van Nissan Europe.

De Nissan TOWNSTAR Electric Van heeft een vooruitstrevend design, waarbij de familiegelijkenis met de andere geëlektrificeerde modellen van Nissan meteen herkenbaar is. Het kenmerkende front is voorzien van een verfijnd Kumiko-patroon. Dat verwijst naar het Japanse DNA van Nissan en geeft de bestelauto een luxe uitstraling.

In het interieur van de TOWNSTAR EV staan klanttevredenheid en ergonomie op de eerste plaats. De bestelauto is leverbaar met meer dan twintig technologische voorzieningen, zoals uitgebreide connectiviteit en een 10-inch digitaal dashboard (op Tekna). Daarmee is de TOWNSTAR EV de meest geavanceerde bestelauto in Nissans gamma van lichte bedrijfsauto’s.

Een warmtepomp die de warmte van de batterij naar het interieur voert, verhoogt zowel de efficiëntie als de behaaglijkheid in het interieur bij lage buitentemperaturen.
Voor additioneel comfort en veiligheid is de nieuwe bestelauto ook leverbaar met verwarmde voorstoelen (beschikbaar op Tekna).

Met de TOWNSTAR EV doet ook Nissans geavanceerde rijhulpsysteem ProPILOT Assist zijn intrede in het gamma lichte bedrijfsauto’s van Nissan. Deze technologie, in combinatie met Nissans unieke Intelligent Around View Monitor (AVM), biedt de bestuurder extra assistentie.

Een reeks optionele actieve en passieve veiligheidstechnologieën zijn onder meer Blind Spot Warning, Handsfree Parking, Active Cruise Control, Intelligent Emergency Braking, Side Wind Assist en Trailer Sway Assist.

‘Onze expertise op het gebied van elektrificatie en onze leidende positie in dit segment waren essentieel bij de ontwikkeling van de TOWNSTAR EV’, vervolgt Tschann. ‘We zijn ervan overtuigd dat het grote aantal geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, de flexibele configuratie- en praktische gebruiksmogelijkheden van de TOWNSTAR EV passen bij de duurzame bedrijfsvoering van onze klanten.’

Andere hoogtepunten van de TOWNSTAR EV zijn – afhankelijk van de specificaties – een laadvermogen van 600 tot 800 kg en een toegelaten aanhangergewicht tot wel 1.500 kg. De laadruimte van de TOWNSTAR EV heeft een inhoud van 3,3 tot 4,9 m3 – groot genoeg voor twee europallets.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.