• De vierde afbeelding werd onthuld van de nieuwe Lancia Ypsilon, die volgend jaar in februari in Milaan wordt onthuld.
  • Het beeld toont de iconische ronde LED-achterlichten van de auto, geïnspireerd op de legendarische Lancia Stratos en de meest radicale geest van het merk, nu geherinterpreteerd met een moderne twist.

“De vierde foto werd onthuld waarop de achterkant van de nieuwe Lancia Ypsilon, de gloednieuwe, pure en radicale designtaal weerspiegelt. De iconische ronde LED lampen achteraan, die doen denken aan de zegevierende Lancia Stratos, omlijsten het Lancia-logo in een perfecte dialoog tussen puurheid en radicaliteit, die ook te zien is in de Ypsilon-letters,” aldus Luca Napolitano, Lancia brand CEO.

De achterkant van de auto verschijnt in de vierde afbeelding van de New Lancia Ypsilon, met de iconische ronde LED-lampen achteraan met een duidelijke verwijzing naar de meest brute geest van het merk en naar de onvergetelijke Lancia Stratos, een legendarisch model in de rallywereld. De twee lampen zijn nu voorzien van een nieuw designelement, de letter Y, een extreem symbolische synthese die horizontaal binnen de cirkels is geplaatst.

In overeenstemming met wat Lancia Pu+Ra HPE had verwacht, valt de balans tussen radicaliteit en puurheid op in de lampen die het nieuwe Lancia-logo omlijsten. Het originele lettertype is geïnspireerd op een van de opmerkelijke Italiaanse industrieën die het nauwst verbonden is met de geschiedenis van het merk: de mode. De Ypsilon belettering eronder, met zijn ‘handgeschreven’ letters, is geïnspireerd op historische iconen zoals Fulvia, Flavia en Flaminia, pure modellen met een strak design.

De onthulling van het model staat gepland voor februari 2024, met de exclusieve NEW LANCIA YPSILON CASSINA LIMITED EDITION. Met een 100% BEV-motor, beschikbaar in 1906 genummerde en gecertificeerde eenheden, vertegenwoordigt het model de eerste concrete stap in de renaissancereis van het merk, met een duidelijke en ambitieuze elektrificatiestrategie die met sprongen vooruitgaat, in lijn met het strategische plan “Dare Forward” van Stellantis en ondersteund door Free2move Charge in een 360° geïntegreerd oplaadecosysteem.

In de aanloop naar het hoofdevenement zullen de komende weken nog meer details van de nieuwe Lancia Ypsilon worden onthuld. Meer volgt!

 

Avatar

Door patrick

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.