Met de Enyaq 60 Go introduceert Škoda België een extra voordelige versie van zijn populaire elektrische gezinswagen. In Vlaanderen krijgen particuliere kopers, vzw’s en deelautobedrijven bovendien € 5.000 overheidspremie op elektrische voertuigen onder de € 40.000, waardoor de aankoopprijs in 2024 € 34.990 bedraagt. Doe daar nog een uitgebreide standaarduitrusting én 5 jaar garantie bij en je krijgt een sterk aanbod voor gezinnen die voordelig elektrisch willen rijden.

Kortenberg – In de marge van de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering kondigde Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters aan dat er een premie komt voor de aankoop van volledig elektrische voertuigen. In 2024 bedraagt die premie € 5.000 voor nieuwe EV’s onder de € 40.000, aan te vragen bij het overheidsloket vanaf 8 januari (ten vroegste). De nieuwe Škoda Enyaq 60 Go komt met  zijn actieprijs van € 39.990 in aanmerking, waardoor particuliere kopers hem voor € 34.990 de showroom uit rijden. Zo komt de elektrische allemansvriend nog meer binnen het bereik van gezinnen die veel ruimte nodig hebben en toch emissievrij willen rijden.

Uitgebreide standaarduitrusting

Het spreekt voor zich dat Škoda niet beknibbeld heeft op de uitrusting van de Enyaq 60 Go. 19-inch Proteus velgen, LED-koplampen en elektrisch inklapbare buitenspiegels accentueren het exterieurdesign, vanbinnen vormen het multifunctionele lederen stuurwiel en het 13-inch infotainmentscherm met navigatie en Smartlink de eyecatchers. De standaard veiligheidsuitrusting wordt verder uitgebreid met Lane Assist en parkeersensoren voor- en achteraan, inclusief een achteruitrijcamera. De automatische klimaatregeling Climatronic is natuurlijk ook van de partij, terwijl  Adaptive Cruise Control (ACC) toegevoegd kan worden via de Škoda Connect-services.

Intuïtieve bediening

Aan de essentie van de Škoda Enyaq wordt niet geraakt, mede dankzij een elektrische rijbereik tot 400 km en de intuïtieve bediening waar het model bekend voor staat. De kofferruimte slikt 585 liter bagage met alle zitjes in gebruik, een trekhaak met een sleepvermogen van 1000 kg kan nageplaatst worden. De DC-snellaaddfunctie van 120 kW zorgt er op zijn beurt voor dat je in ongeveer 30 minuten kan bijladen van 10 tot 80% batterijstatus. De elektromotor van 180 pk en 310 Nm bevindt zich op de achteras en garandeert een veilig en vlot weggedrag voor vijf inzittenden, met een acceleratietijd van 0 tot 100 km/u in 8,7 seconden en een vijfsterrenquotering bij Euro NCAP.

Saloncondities

Op de rest van het Škoda-gamma gelden er natuurlijk ook interessante saloncondities. Met twee Limited Editions en twee speciale reeksen valt er zowat op alle modellen een groot klantenvoordeel te rapen – in alle 60 Škoda-concessies en natuurlijk ook online op skoda.be. Particuliere klanten genieten tot slot van een fikse salonbonus inclusief salonvoordeel, overnamepremie én 5 jaar garantie terwijl er voor de professionelen een specifiek businessaanbod werd uitgewerkt. De saloncondities zijn toegespitst op modellen met verbrandingsmotoren en bijgevolg niet cumuleerbaar met de Vlaamse EV-premie die enkel van toepassing is op de Škoda Enyaq 60 Go.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.