De nieuwe DS 3 toont zijn durf met een unieke vorm. Zijn ontwerp vormt een evenwicht tussen lijnen en volume. De meest in het oog springende ontwikkelingen betreffen het front. Ze geven een nieuwe dynamiek en een gevoel van degelijkheid terwijl de hoogte van de elegantie behouden blijft.

De designtaal van de rest van het DS Automobiles-gamma wordt toegepast met een vernieuwde grille, breder en versterkt met glanzend zwarte of verchroomde diamanttips, afhankelijk van het model. De herkenbare DS WINGS zijn aangepast om de grille en de koplampen subtiel met elkaar te verbinden.

De nieuwe LED-koplampen – standaard in het hele gamma – introduceren een dynamischer design en geven de nieuwe DS 3 een scherpere uitstraling met drie functiemodules die worden benadrukt met gesatineerd chroom. De DS MATRIX LED VISION, met intelligente regeling en automatisch grootlicht voor maximaal comfort en veiligheid worden ook als optie aangeboden. De nieuwe dagrijverlichting is voorzien van twee LED-lijnen die verticaal aan weerszijden van het front zijn aangebracht, voor een kenmerkende en bredere signatuur die aansluit bij de nieuwste designtaal van DS Automobiles.

De nieuwe DS 3 is ook stilistisch en technisch geëvolueerd. De nieuwe spoiler en grille zijn volledig opnieuw ontworpen om de aerodynamische prestaties van de auto te optimaliseren. De aerofoils die het onderste luchtinlaatrooster omlijsten, getuigen van die nieuwe efficiëntie.

De aandacht voor detail komt ook tot uiting in de afwerking van de badges op de grille en de motorkap, met de toevoeging van een Clous de Paris in reliëf en verschillende kleuren afhankelijk van het model.

Het profiel behoudt zijn kenmerkende signatuur, met een evenwicht tussen gedurfd design en technische expertise met de kenmerkende haaienvin van de DS 3, verzonken portiergrepen en onzichtbare buitenraamdichtingen.

De achterzijde is verfijnd: de lichten en de achterklep worden smaakvol benadrukt met een gelakte zwarte strip. Deze krijgt de “DS Automobiles”-handtekening door een unieke technologie, waarbij de letters in gepolijst roestvrij staal zijn verdeeld en één voor één in de bekleding zijn gezet, zoals op de nieuwe DS 7.

De wielen introduceren een volledig nieuw ontwerp voor meer efficiëntie. Ze zijn verkrijgbaar in 17 en 18 inch en zijn ingedeeld in verschillende thema’s en kleuren. In het 100% elektrische E-TENSE model is de nieuwe DS 3 verkrijgbaar met nieuwe 18 inch TOULOUSE wielen voorzien van “Tall & Narrow Class A+” banden.

De nieuwe DS 3 wordt aangeboden met zeven carrosseriekleuren, dekkend, metallic en parelmoer, waaronder twee nieuwe parelmoerkleuren: Diva Red, een drielagige kleur exclusief voor denieuwe DS 3, en Lacquered Grey. Crystal Pearl, Platinum Grey, Artense Grey, Perla Nera Black en Polar White vervolledigen het aanbod met de mogelijkheid bi-tone combinaties te creëren met twee dakvarianten: Perla Black of het nieuwe Carat Grey.

 

EEN INTERIEUR GEÏNSPIREERD DOOR DE GROOTSTE NAMEN IN FRANSE LUXE

Gedreven door een uniek designmodel, toont het team van DS Automobiles een opmerkelijke expertise die in elk van zijn creaties wordt gereproduceerd. De nieuwe DS 3 put inspiratie uit Franse luxe-expertise om een exclusieve vibe tot leven te brengen.

De materialen worden gekozen om een afwerking te bieden die gekenmerkt wordt door uitmuntendheid, innovatie en duurzaamheid.

Het leder, met name de nappalederen bekleding met de verweerde Art Leather afwerking, Alcantara®, en details zoals de “parel” stiksels of de inzetstukken met Clous de Paris reliëf tonen het unieke karakter van de cockpit van DS Automobiles. Deze aandacht voor detail, stevig geworteld in het DNA van het merk, zit in de nieuwe DS 3 en vormt een belangrijk punt van verschil.

De rijpositie is veranderd met de toepassing van een nieuw stuurwiel, waarin de bedieningselementen voor rijhulp en infotainment knoppen zijn gegroepeerd en gecombineerd met schakelpeddels voor de automatische versnellingsbakken. Een nieuw centraal scherm van 10,3 inch met hoge definitie wordt nu standaard aangeboden, met het nieuwe infotainmentsysteem DS IRIS SYSTEM ingebouwd.

De stoelen van de nieuwe DS 3 hebben een design en technologie die in dienst staan van schoonheid en welzijn. Deze stoelen hebben een goede vorm en zijn bekleed met innovatief schuim met hoge dichtheid, voor een toonaangevend zitcomfort. De voorstoelen kunnen worden verwarmd, masseren (lendensteun) en zijn elektrisch bedienbaar (voor en achter, omhoog en omlaag, liggend, lendensteun).

Aan de top van het gamma introduceert de OPÉRA een interieur in Basalt Black Nappa leder met een horlogeband design voor een onderdompeling in creatieve luxe, getint met karakter en moderniteit.

Het RIVOLI-niveau biedt nieuwe met Basalt Black beklede stoelen met schaaleffect Basalt Black bekleding. Een Pebble Grey bekleding met gecombineerd nappaleder/doek is ook leverbaar.

Voor de niveaus PERFORMANCE Line en PERFORMANCE Line + zijn de stoelen, de dashboardstrips en de deurpanelen verfraaid met Alcantara®. De nieuwe met Basalt Black beklede stoelen zijn als optie verkrijgbaar. Het PERFORMANCE Line + niveau krijgt extra uitrusting zoals een centrale armsteun, matten en verlichting voor de zonnekleppen en voetruimtes.

Het BASTILLE-niveau is volledig herzien met nieuwe Silicium Grey Peruzzi Cloth-stoelen, met nerfstroken met schaaleffect op het dashboard en de deurpanelen. Als optie zijn nieuwe met Basalt Black beklede stoelen verkrijgbaar.

 

 

EEN REEKS MULTI-ENERGIE AANDRIJVINGEN MET ALS HOOGTEPUNT EEN NIEUW 100% ELEKTRISCH E-TENSE MODEL

Als multi-energiemerk met de laagste CO2 uitstoot in Europa sinds 2020 biedt DS Automobiles de nieuwe DS 3 aan met twee  verschillende aandrijflijnen: elektrisch en benzine.

Met twee team- en rijderstitels in de Formule E en het record voor het aantal overwinningen, pole positions en podiumplaatsen met de eenzitter van de tweede generatie, profiteert DS Automobiles van zijn uitstekende staat van dienst in de competitie om nieuwe elektrische technologie te introduceren.

De nieuwe DS 3 E-TENSE krijgt een volledig nieuwe elektrische motor (geassembleerd in Trémery-Metz), een tandwieloverbrenging (geproduceerd in Valenciennes) en een nieuwe batterij (geassembleerd in Poissy) voor meer vermogen en een grotere actieradius.

De nieuwe hybride synchrone motor (HSM) profiteert van de in de Formule E opgedane ervaring om een hoog rendement aan te tonen. Hij biedt een vermogen van 115 kW (156 pk) en een koppel van 260 Nm bij een spanning van 400 volt. De nieuwe 54 kWh batterij (50,8 kWh bruikbaar) heeft thermische controle door vloeistofcirculatie en een warmtepomp die snel opladen, een beter bereik en een langere levensduur mogelijk maakt. De ingebouwde lader neemt standaard 100 kW in gelijkstroom (0 tot 80% in 25 minuten) en 11 kW in wisselstroom (0-100% in 5 uur).

De architectuur is geoptimaliseerd. Met een verbeterde energiedichtheid is de batterij zeer compact en verdeeld onder de voor- en achterbank en de middentunnel. Gebruiksgemak en rijpositie zijn absoluut identiek aan die van andere aandrijvingen en de schokbestendigheid overtreft de strengste eisen.

De nieuwe DS 3 E-TENSE is uniek in zijn segment en haalt een actieradius tot 400 kilometer in de WLTP gecombineerde cyclus (12,6 kWh / 100 km) en meer dan 500 km in stadsverkeer, dankzij de efficiëntie van de elektrische motor, zijn vermogen om energie terug te winnen, bijkomende uitrusting zoals de warmtepomp, thermische pre-conditioning en de nieuwe LED-koplampen, alsook de aerodynamische optimalisatie aan de voorkant en de wielen en de verlaging van de bodemvrijheid met 10 mm op de modellen met Tall & Narrow 17- en 18-inchwielen. Al deze factoren samen maken een winst tot 7,6 % op de SCx mogelijk.

De nieuwe DS 3 wordt ook aangeboden met twee benzinemotoren: PureTech 100 met handgeschakelde 6-versnellingsbak en PureTech 130 met 8-traps automaat.

 

VOL MET TECHNOLOGIE BINNENIN

De nieuwe DS 3 krijgt een nieuw infotainmentsysteem dat beschikbaar is via een groot 10,3-inch high definition centraal scherm met een nieuw ontworpen glanzend zwarte rand. Connected navigation en intelligente spraakherkenning worden aangeboden door DS IRIS SYSTEM. Het onderscheidende kenmerk van dit systeem is de mogelijkheid voor de gebruiker om het centrale scherm en het 7-inch instrumentenpaneel te personaliseren, compleet met head up display dat essentiële informatie in de ooglijn van de bestuurder projecteert. Het centrale scherm is verdeeld in 12 vierkanten en biedt plaats aan widgets van verschillende grootte. De instrumenten zijn opgedeeld in twee afzonderlijke delen die beide kunnen worden gepersonaliseerd. Tegelijkertijd kunnen de functies worden bediend met een geavanceerd spraakherkenningssysteem in veertig talen of met aanraakbediening op het middenpad. De functie-instelling is herzien om de ergonomie te verbeteren en de specifieke kenmerken van DS IRIS SYSTEM op te nemen. De spiegelingsfunctie is nu draadloos beschikbaar.

VISIO PARK 2, dat op het grote centrale scherm kan worden bekeken, verrijkt de reeks hulpmiddelen voor de bestuurder die beschikbaar zijn op de nieuwe DS 3 door parkeerhulp te bieden met 360°-zicht, gereproduceerd door nieuwe digitale camera’s met hoge resolutie.

De nieuwe DS 3 is standaard uitgerust met een camera achter de voorruit en beschikt standaard over hoogwaardige rijhulp: Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition met informatie op het display en Active Safety Brake tot 85 km/u.

DS DRIVE ASSIST scant zijn omgeving met behulp van een radar achter de voorbumper en extra sensoren en combineert de adaptieve cruise control met de Stop and Go-functie en lane keeping assist tot semi-autonoom rijden op niveau 2. DS DRIVE ASSIST positioneert de auto met behulp van wegmarkeringen volgens de wensen van de bestuurder. Deze functie kan omgaan met herhaaldelijk stoppen en optrekken en houdt moeiteloos zijn traject aan. Het is gekoppeld aan het Active Safety Brake-systeem. Deze automatische noodrem kan andere voertuigen, maar ook fietsers en voetgangers detecteren, zelfs bij slecht licht tussen 5 en 140 km/u, en analyseert de risico’s van een botsing en kan maximale remkracht toepassen om een botsing te vermijden of de gevolgen ervan te beperken.

De optionele uitgebreide verkeersbordherkenning detecteert naast bepaalde verkeersborden (stopborden, eenrichtingsverkeer, inrijverbod en einde inhaalverbod) ook snelheidsbeperkende borden.

De nieuwe DS 3, uitgerust met LED-koplampen voor het hele gamma, heeft een nieuw gezicht. Dit nieuwe design is opgebouwd rond drie horizontaal uitgelijnde rechthoekige modules en wordt geaccentueerd door een elegante satijnen afwerking, wat zorgt voor een meer gedurfde look. De verlichtingsprestaties zijn verbeterd, terwijl het energieverbruik is verminderd voor een betere actieradius (E-TENSE 100 % elektrisch) of CO2 uitstoot (verbrandingsmotoren).

DS MATRIX LED VISION is als optie verkrijgbaar. Deze opstelling produceert een lichtbundel die zich automatisch aanpast aan de instelling ervan, waardoor continu met “grootlicht” kan worden gereden zonder andere weggebruikers te verblinden. DS MATRIX LED VISION werkt met 3 LED-modules die de “dimlicht”-functie hebben, maar ook met een eenheid die voor elke koplamp in 15 segmenten is verdeeld. De LED’s in deze unit gaan geleidelijk aan en uit, segment per segment, afhankelijk van de rijomstandigheden die door een camera bovenaan de voorruit worden gedetecteerd. DS MATRIX LED VISION licht ver en breed op zonder de voorligger of de tegenligger te verblinden. Echt comfort en een echt veiligheidsvoordeel, vooral ’s nachts.

De nieuwe DS 3 heeft verzonken deurgrepen. Dankzij deze exclusieve technologie blijft de zuiverheid van het design behouden, krijgt de vorm een avant-gardistisch tintje en wordt de aerodynamische efficiëntie gemaximaliseerd. De deurgrepen klappen uit wanneer de gebruiker ze nodig heeft en gaan de rest van de tijd op in de zijkant van de auto, of hij nu stilstaat of rijdt. Dankzij het handsfree toegangs- en startsysteem (PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START) hoeft u de auto slechts te benaderen (binnen 1,5 meter) om hem te ontgrendelen en de 4 handgrepen automatisch uit te klappen. Als u wegloopt, klappen ze in en vergrendelt de auto zichzelf.

DE ULTIEME BENCHMARK VOOR EEN TYPISCH FRANS GELUID

Door gebruik te maken van de expertise van FOCAL, dat een referentie is in de wereld van premium audiosystemen, heeft DS Automobiles een uniek systeem ontwikkeld met de naam FOCAL Electra. Twaalf luidsprekers inclusief een subwoofer zijn met veel zorg in de cockpit gemonteerd en voorzien van metalen roosters in de kleur Bronze Belem met een speciale afwerking. Met een speciale versterker biedt dit 515 W audiosysteem een hoogwaardige akoestiek voor een rijk geluid en een enorme zuiverheid. De spatialisatie van het geluid is geoptimaliseerd en consistent binnen de cockpit. Ontworpen als een auditorium biedt de nieuwe DS 3 een uitzonderlijk meeslepende audio-ervaring.

De TNF-tweeters zijn voorzien van de inverted dome-technologie in aluminium en bieden een optimale spreiding van het geluid en de hoge tonen. De woofers, de satellieten voor het middenbereik en de middenluidsprekers zijn voorzien van Polyglass-technologie voor een evenwichtig en nauwkeurig geluid. De subwoofer maakt gebruik van 200 mm Power Flower™-technologie met drie spoelen voor een gedefinieerde weergave en dynamische lage frequenties.

De samenwerking tussen FOCAL en DS Automobiles geeft high fidelity opnieuw vorm voor een DS Lounge-effect: de deurafdichting, het deurvilt, de akoestische behandeling van het glas en de geluidsdemping van het motorcompartiment zijn speciaal zorgvuldig ontworpen. De opstelling van de 12 luidsprekers is zodanig gedaan dat u een perfect meeslepende ervaring beleeft. Zo zijn de achterste tweeters hoog geplaatst, in de haaienvin. De levensduur en dynamiek van de lagere frequenties worden geoptimaliseerd door het digitale ontwerp van de deuren, door speciaal werk aan hun stijfheid in vergelijking met reguliere ontwerpen. In samenwerking met FOCAL wordt vervolgens een bijzonder fijne afstemming uitgevoerd om het werk aan de klankbalans en de spatiëring van de instelling te voltooien. Dit garandeert de uitmuntendheid van het kenmerkende Franse geluid.

 

NIEUWE VERBONDEN DIENSTEN VOOR DE HELE NIEUWE DS 3-SERIE

Aangestuurd door de MyDS-app maken deze diensten het vergrendelen/ontgrendelen van de portieren, het inschakelen van de koplampen, het activeren van een geluidssignaal en het regelen van het opladen van de accu op afstand mogelijk. De mogelijkheid om de programmering van de thermische pre-conditioning en de programmering en het beheer van de laadstatus van denieuwe DS 3 E-TENSE te regelen, kan worden toegevoegd. De MyDS-app is ook uitgebreid met een Send2Nav-module waarmee een bestemming kan worden opgezocht en rechtstreeks naar het infotainmentsysteem van denieuwe DS 3 kan worden gestuurd.

Een vereenvoudigd aanbod

Het nieuwe DS 3-gamma neemt het principe van de nieuwe DS 7 over. De nieuwe OPERA specificatie wordt de meest exclusieve. De uitrustingsniveaus zijn opnieuw uitgedacht, zodat het gamma vlotter kan worden doorlopen. Het aantal opties is verminderd, door nieuwe uitrustingen of de samenstelling van optiepakketten om de klanten beter te informeren.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.