BMW M introduceert een zuiver elektrisch prestatiemodel als speerpunt van de nieuwe BMW 7 Reeks. De BMW i7 M70 xDrive (elektriciteitsverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 23,8 – 20,8 kWh/100 km) is het krachtigste zuiver elektrische model in het gamma van BMW Group. Met zijn elektromotoren op de voor- en achteras, die samen een maximaal systeemvermogen van 485 kW/660 pk* genereren, en zijn M specifieke onderstel levert de BMW i7 M70 xDrive de perfecte combinatie van elektrische mobiliteit en prestaties, voor een unieke rijervaring in het luxesegment. Het topmodel van de nieuwe BMW 7 Reeks sprint in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

De BMW i7 M70 xDrive levert het hoogste vermogen ooit voor een volledig elektrische wagen van BMW Group en werpt zich op als een nieuwe mijlpaal voor BMW M GmbH in zijn transformatie naar elektrische mobiliteit. Na de lancering van de BMW i4 M50 – wereldwijd het meest verkochte model van BMW M GmbH in 2022 – en de BMW iX M60 is de BMW i7 M70 xDrive het derde prestatiemodel met een zuiver elektrisch aandrijfsysteem van het merk. Het succes van de elektrische aandrijving bij de liefhebbers van BMW M, de consequente uitbreiding van het productaanbod en de constante toename van het vermogen laten geen twijfel bestaan over het enorme potentieel van de elektrische technologie om prestaties te leveren die tot de verbeelding spreken.

Het nieuwe zuiver elektrische prestatiemodel van BMW M maakt zijn wereldwijde debuut op het internationale autosalon van Auto Shanghai (18-27 april 2023) in China. Hij zal, net als alle andere modelvarianten van de luxeberline, worden gebouwd in de BMW Group-fabriek in Dingolfing. De fabriek in Neder-Beieren is niet alleen de toonaangevende fabriek voor luxemodellen, maar omvat ook het competentiecentrum voor de productie van elektrische aandrijfsystemen, dat ter plaatse zowel de elektromotoren als de hoogspanningsbatterijen voor alle varianten van de BMW i7 produceert. De wereldwijde lancering van de BMW i7 M70 xDrive gaat in de tweede helft van 2023 van start.

wanneer M Launch Control of de M Sport Boost-functie wordt geactiveerd.

Zuiver elektrische BMW M-prestaties in het luxesegment.

De vijfde generatie van de BMW eDrive-technologie, die in de BMW i7 wordt geïnstalleerd, wordt voortdurend ontwikkeld om zowel het vermogen als de efficiëntie verder te verbeteren. Dat geldt niet alleen voor de aandrijflijn en de vermogenselektronica, maar ook voor de hoogspanningsbatterij en de oplaadtechnologie.

De nieuwe BMW i7 M70 xDrive beschikt over sterk geïntegreerde aandrijfeenheden op de voor- en achteras, die de elektromotor, de vermogenselektronica en de transmissie samenbrengen in een enkele, erg compacte behuizing. De twee motoren werken volgens het principe van een elektrisch bekrachtigde synchroonmotor. Dat ontwerp maakt het mogelijk om geen zeldzame aardmetalen (nodig voor magnetische componenten) te gebruiken bij de productie van de rotor.

De krachtigste elektromotor van BMW.

De M-specifieke configuratie van het aandrijfsysteem geeft met name de achterasmotor van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive een ongeëvenaarde vermogensdichtheid. De aandrijfeenheid heeft een zesfasig ontwerp met een dubbele omvormer. Deze vormt de basis voor de aanzienlijke stijging van het piekvermogen, dat tot erg hoge snelheden op peil blijft, waardoor de BMW i7 M70 xDrive kan schermen met de typische vermogensontplooiing van M-modellen. De vermogensdichtheid van 2,41 kW/kg betekent een stijging met 25,5 procent ten opzichte van de motor die de achteras van de BMW i7 xDrive60 aandrijft. Daarmee beschikt de nieuwe BMW i7 M70 xDrive over de krachtigste elektromotor van de constructeur.

Dit nieuwe standaardcijfer kan worden toegeschreven aan een door BMW Group gepatenteerde innovatie die werd ontwikkeld onder de koepel van BMW EfficientDynamics, en die zes excitatiewikkelingen in de stator van de motor gebruikt in plaats van de gebruikelijke drie. Dankzij die ‘dubbele excitatie’ in vergelijking met conventionele eenheden kan de elektromotor ondanks zijn uitzonderlijk lichte en compacte design een extreem hoog vermogen leveren en dat continu in de hogere segmenten van het snelheidsbereik houden. Deze oplossing is ook gevoelig superieur aan een aandrijfconfiguratie met twee motoren op de achteras, zowel wat de vermogensdichtheid als de efficiëntie betreft.

Een maximaal vermogen met de M Sport Boost-functie en M Launch Control.

De motor op de achteras genereert een maximumvermogen van 360 kW/489 pk. De nauwkeurig gecoördineerde interactie met de 190 kW/258 pk sterke motor op de vooras levert de elektrische vierwielaandrijving een koppel van 1.015 Nm in de Sport-modus en 1.100 Nm wanneer de M Launch Control- of M Sport Boost-functie wordt geactiveerd. Het aandrijfsysteem van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive onderscheidt zich dan ook door een uitzonderlijke trekkracht. De BMW i7 M70 xDrive sprint in een indrukwekkende 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u en werpt zich op als de snelste zuiver elektrisch aangedreven BMW. Zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De prestaties van het aandrijfsysteem worden ook gekenmerkt door een onstuitbare vermogensontplooiing, waardoor de wagen zelfs bij hogere snelheden fors blijft accelereren.

Met de functie M Launch Control zijn zowel de aandrijving als de tractiecontrole in de motorregeleenheid geïntegreerd. Op die manier wordt het door de elektromotoren opgewekte vermogen uiterst nauwkeurig gedoseerd, zodat de typische M-prestatiekenmerken van het aandrijfsysteem onmiddellijk kunnen worden omgezet in adembenemende acceleraties zonder enig verlies van tractie.

De M Sport Boost-functie wordt geactiveerd met de schakelpaddle links van het stuurwiel en wordt gevisualiseerd door de Performance-specifieke graphics in het instrumentenbord. Tegelijk zorgt het standaard ‘BMW IconicSounds Electric by Hans Zimmer’ voor een passende akoestische ondersteuning door over te schakelen op een bijzonder opwindende, specifieke M Performance-klank.

Het karakter van de soundtrack varieert naargelang de gekozen instelling, met een duidelijk hoorbaar onderscheid tussen de modi ‘My Mode Personal’ en ‘Sport’. In de sportmodus is het geluidsspectrum bijzonder dominant en krachtig. Het aandrijfgeluid dat speciaal voor zuiver elektrische BMW M-modellen is samengesteld, zorgt zo voor een nog intensere beleving van de prestatiekenmerken.

Uiterst dynamische prestaties, uitstekende langeafstandscapaciteiten.

De uiterst dynamische prestaties van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive gaan hand in hand met uitstekende langeafstandscapaciteiten. Dat is niet alleen te danken aan de efficiëntie van de sterk geïntegreerde aandrijfeenheden, maar ook naar een schat aan maatregelen om het stroomverbruik te verminderen. Voorbeelden daarvan zijn de adaptieve recuperatie van remenergie en de warmtepomp die wordt gebruikt in het geïntegreerde verwarmings- en koelsysteem voor het interieur en de aandrijflijn. De nieuwe BMW i7 M70 xDrive verbruikt over de gemengde WLTP-cyclus 23,8 – 20,8 kWh per 100 kilometer.

Even belangrijk als deze geoptimaliseerde efficiëntie is de indrukwekkende energiedichtheid van de hoogspanningsbatterij. De batterij bevindt zich in de bodem van de wagen en biedt een bruikbare energiecapaciteit van 101,7 kWh. Dat geeft de BMW i7 M70 xDrive een rijbereik van 488 – 560 kilometer (WLTP-cyclus), waardoor hij zich perfect leent voor dagelijks gebruik. De Combined Charging Unit beschikt over een uiterst geavanceerde laadsoftware, ontwikkeld om de hoogspanningsbatterij sneller en efficiënter op te laden. De BMW i7 M70 xDrive kan standaard worden opgeladen met wisselstroom tot 22 kW. Bij gelijkstroom is een vermogen tot 195 kW mogelijk. Daardoor kan het rijbereik in tien minuten tijd met maar liefst 170 kilometer (WLTP) worden uitgebreid tijdens een tussenstop aan een laadstation met hoog vermogen.

Bedrijfsmodus MAX RANGE: extra rijbereik met een druk op de knop.

Het rijbereik van de auto kan tijdens het rijden worden uitgebreid door deze nieuwe modus van het aandrijfsysteem te activeren. Samen met de BMW i7 M70 xDrive wordt ook de MAX RANGE-modus geïntroduceerd voor de zuiver elektrische modellen in de nieuwe BMW 7 Reeks. In deze modus worden het aandrijfvermogen en de topsnelheid zorgvuldig beperkt en werken de comfortfuncties in een zuinigere modus, waardoor het rijbereik met ongeveer 15 tot 25 procent kan worden verlengd.

De MAX RANGE-modus werd voornamelijk ontwikkeld voor situaties waarin bestuurders niet onderweg kunnen laden zoals oorspronkelijk gepland, omdat het laadstation dat ze bezochten bijvoorbeeld buiten gebruik is. Door over te schakelen naar My Mode Efficient en de MAX RANGE-stand te activeren, wordt het bereik vergroot met een comfortabele marge voor de reis naar een alternatief laadpunt voor de hoogspanningsbatterij. Daarbij wordt de topsnelheid van de wagen begrensd op 90 km/u. Tegelijk wordt de klimaatregeling voor het interieur uitgeschakeld en gebruikt de achterruitverwarming een lagere stand, terwijl de zetelverwarming, de zetelventilatie en de stuurwielverwarming helemaal worden uitgeschakeld in de MAX RANGE-modus. Op het bedieningsscherm verschijnt een pop-upvenster dat de gerealiseerde winst aangeeft als extra rijbereik. Op het informatiescherm worden snelheden van meer dan 90 km/u verborgen op de snelheidsmeter om ook daar het extra rijbereik weer te geven.

De MAX Range-modus kan worden geactiveerd via het aanraakscherm of de Controller of met een gesproken commando voor de BMW Intelligent Personal Assistant. Het systeem kan ook worden uitgeschakeld door het gaspedaal fors in te trappen (kickdown), de M Sport Boost-functie in te schakelen of de ventilatie van de voorruit te maximaliseren.

Motor- en chassistechnologie in een M-specifieke toepassing.

Net als het extreem krachtige aandrijfsysteem draagt de chassistechnologie bij tot de unieke prestatie-ervaring in het luxesegment, doordat ze nauwkeurig is afgesteld om M-specifieke prestatiekenmerken af te leveren.

De elektrische vierwielaandrijving, de stuurinrichting, de schokdempers en de stabiliteitssystemen worden ondersteund door de M-specifieke afstelling van alle controlesystemen, die de rijeigenschappen in alle situaties optimaal inschatten. Het globale maatregelenpakket werd geoptimaliseerd tijdens een doorgedreven testprogramma en vertaalt zich in een uitzonderlijk sportieve wegligging voor deze klasse, in combinatie met een hoog comfort over lange afstanden. Dankzij het vrijwel geruisloze aandrijfsysteem kunnen vooral de achterpassagiers genieten van een weelderig comfortniveau. Wanneer de bestuurder de sportievere capaciteiten van het model verkent, getuigt de nieuwe BMW i7 M70 xDrive van de typische combinatie van dynamisme, wendbaarheid en precisie waarvoor BMW M-modellen bekend staan, en die haar gelijke niet kent in deze klasse. My Mode Sport activeert aandrijf- en chassisinstellingen die puur op dynamische prestaties zijn gericht, voor een opwindende rijervaring.

De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is standaard uitgerust met een M‑specifieke adaptieve luchtvering op beide assen, elektronisch gestuurde schokdempers en een automatische niveauregeling. De M-specifieke luchtvering met kleiner volume en aangepaste rolcontouren verhoogt het aantal trillingen op de voor- en achteras in beide gevallen met zes en zorgt voor een merkbaar directe verbinding met het koetswerk. Ook worden M-specifieke hydraulica gebruikt om de schokdemperrespons te optimaliseren.

Een bijkomend paneel tussen de scheidingswand en de veerpoottorens tilt de koetswerkstijfheid vooraan de BMW i7 M70 xDrive naar een merkbaar hoger niveau. Eveneens standaard zijn Integral Active Steering en het chassispakket Executive Drive Pro, inclusief actieve rolstabilisatie met Active Roll Comfort. Deze twee systemen verhogen niet alleen het comfort, maar verbeteren samen met het stijvere koetswerk ook het rijgedrag van de auto. Zo rijgt hij moeiteloos de bochten aan elkaar, met scherpe en nauwkeurige instuurkenmerken.

De blauwe M Sport-remmen met M-logo zijn standaard voorzien van grote remschijven voor meer remkracht. De zwarte gelakte remzadels zijn verkrijgbaar als onderdeel van het optionele M Performance-pakket. Ook kan hij als eerste zuiver elektrisch aangedreven model uit de BMW 7 Reeks worden geschoeid met optionele sportbanden. De standaard lichtmetalen 21″-velgen van BMW M werden speciaal voor de nieuwe BMW i7 M70 xDrive bedacht met metalen inzetstukken in Jet Black met een hoogglanzende afwerking voor een exclusief, aerodynamisch geoptimaliseerd design.

Sportieve uitstraling, luxueuze elegantie, stijlvolle eigenheid.

De nieuwe BMW i7 M70 xDrive dankt zijn superieure prestaties aan het krachtigste aandrijfsysteem ooit ontwikkeld met BMW eDrive-technologie en de M-specifieke chassistechnologie. Die prestaties worden bovendien op authentieke wijze weerspiegeld in zijn zelfverzekerde design. met M-specifieke designkenmerken zoals de M-buitenspiegels met opvallende dubbele deursteun, de BMW-nieren met M-logo’s, de specifieke inzetstukken in de achterbumper en de M-logo’s op de zijpanelen vooraan. Zo werpt de i7 M70 xDrive zich op als aanvoerder van een nieuw tijdperk van zuiver elektrische mobiliteit in het luxesegment. Tegelijk vormt zijn extravagante look een nieuwe mijlpaal in de elektrificering van het merk BMW M.

Het nieuwe topmodel van de BMW 7 Reeks verenigt de boeiende visuele uitstraling van de nieuwste modelgeneratie met extra sportieve kracht en het expressieve aura van een BMW M-model. In combinatie met de luxueuze elegantie die de proporties van de berline oproepen, creëert dit een stijlvolle individualiteit die overeenstemt met het exclusieve karakter van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive.

Zoals alle leden van de nieuwe BMW 7 Reeks belichaamt de BMW i7 M70 xDrive de uitmuntende innovatieve kracht van het merk. Naast zijn baanbrekende aandrijftechnologie en revolutionaire design biedt hij tal van innovatieve uitrustingskenmerken die de auto helpen om nieuwe normen te vestigen in het luxesegment. Tot de hoogtepunten die het topmodel een gevoel van progressieve luxe geven en het gevoel van welzijn tijdens lange ritten versterken, behoren de BMW Interaction Bar in de cockpit en de Executive Lounge-zetels met geoptimaliseerde kantelfunctie achteraan. Het unieke BMW Theatre Screen en het Bowers & Wilkins Surround Sound-systeem met optionele luidsprekers in de zetels maken van het achtercompartiment een exclusieve, persoonlijke bioscoop op wielen. Het comfort en de veiligheid worden nog verhoogd door geavanceerde systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren. Zo kunnen de parkeerassistent (Parking Assistant) en de manoeuvreerassistent (Manoeuvre Assistant) nu ook vanop afstand worden bediend met de My BMW App. Dat maakt het voor klanten heel wat gemakkelijker om krappe parkeerplaatsen in en uit te rijden.

De deuren laten zich automatisch openen en sluiten met de My BMW App en BMW Digital Key Plus.

Sinds maart 2023 is het in sommige landen mogelijk om de optionele automatische deuren van de nieuwe BMW 7 Reeks individueel te openen en te sluiten vanop een afstand van maximaal zes meter buiten de wagen. Dat kan door in de My BMW-app op de relevante buttons op het smartphonedisplay te drukken. De BMW Digital Key Plus, een digitale autosleutel die werkt via een smartphone, maakt het in- en uitstappen nu nog comfortabeler bij de nieuwe BMW i7 M70 xDrive. Het verschil schuilt in de uitgebreide vergrendel- en ontgrendelfunctie voor de automatische ontgrendeling van de deuren bij het naderen van de auto en de automatische vergrendeling bij het weglopen. Het omvat nu ook een contactloze openings- en sluitingsfunctie voor het bestuurdersportier.

De bestuurdersdeur opent automatisch wanneer de smartphone waarop de BMW Digital Key Plus is geïnstalleerd binnen een bepaalde afstand van de wagen komt. Nadat de bestuurder in de auto is gestapt, kan hij de deur weer sluiten door het rempedaal in te drukken. Daarnaast werkt de BMW Digital Key Plus samen met de geïntegreerde botsbeveiligingsfuncties voor de automatische deuren om de beweging van de deur te stoppen wanneer er een obstakel wordt gedetecteerd. Verwacht wordt dat de uitgebreide BMW Digital Key Plus vanaf de zomer van 2023 beschikbaar wordt op alle versies van de nieuwe BMW 7 Reeks met automatische deuren.

Opvallend gelijnde neus geeft blijk van superieure dynamiek.

De exclusieve accenten en M-typische designelementen die de technische vereisten van een auto weerspiegelen bij een sportieve rijstijl, onderscheiden de koetswerklook van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive van die van de andere modellen in de 7 Reeks. Zijn opvallende aura laat geen twijfel bestaan over de dynamiek van de wagen en benadrukt vanaf de eerste aanblik het prestatiepotentieel van het krachtigste elektrisch aangedreven model in het productgamma van BMW Group.

Centraal in het neusdesign van het nieuwe vlaggenschip staat de nieuwe interpretatie van de typische dubbele ronde koplampen en nieren van BMW. De lichtfuncties zijn verdeeld in twee afzonderlijke zones. De uiterst fijne lichtstrip, die hoger in de voorzijde is geplaatst, brengt de dagrijlichten, zijlichten en richtingaanwijzers samen. De als optie verkrijgbare BMW kristalkoplampen Iconic Glow zorgen bovendien voor een uniek lichteffect. De dim- en grootlichten bevinden zich in het donkerdere, onderste deel en zitten diep in de voorbumperschort.

Een extra vleugje exclusiviteit: verlichte BMW nieren Iconic Glow voor het eerst verkrijgbaar in combinatie met het M Performance-pakket.

De imposante uitstraling van de voorkant wint nog aan visuele impact met de contourverlichting voor de BMW-nieren. Op wagens met het optionele M Performance-pakket wordt dit pakket op de BMW i7 M70 xDrive voor het eerst gecombineerd met een radiatorroosterrand in hoogglanzend zwart. Dat creëert een onmiskenbare lichtsignatuur en bovendien wordt de neus van de wagen nog indrukwekkender gemaakt door het rijkelijk contrasterende visuele samenspel tussen de fel verlichte contouren en de donkere glinstering van de radiatorroosterrand.

Een ander opvallend kenmerk van de neus van het performance-model zijn de oppervlakken boven de BMW-nieren. De inkeping die door het midden van de motorkap tot aan de bovenrand van de BMW nieren loopt, vormt een opvallende omranding voor het BMW-logo.

De BMW nieren – met een M-logo dat het dynamische karakter van het topmodel benadrukt – worden omzoomd door hoogglanzende zwarte oppervlakken die hem visueel nog prominenter maken. Grote luchtgeleidingselementen in koetswerkkleur lijken uit de buitenste delen van de voorschort naar buiten te komen, omkaderen het zwarte middendeel en geleiden de luchtstroom naar de luchtgordijnen uiterst links en rechts van de bumperschort.

Flanken en achterkant met M-specifieke designkenmerken.

M-specifieke designkenmerken op de flanken en achterzijde van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive steken het prestatiekarakter van de topversie niet onder stoelen of banken. De opvallende M-zijschorten, M-logo’s met versierde randen op de voorste zijpanelen, M Shadowline-sierlijst in hoogglans en zwarte M-buitenspiegels met dubbele voet zorgen voor de sportieve accenten.

Een modelspecifieke achterschort met diffusorinzet maakt het expressieve uiterlijk van dit zuiver elektrische M Performance-model compleet. Wagens met het optionele M Performance-pakket beschikken over een zwarte M-spoiler achteraan, een zwarte accentstrip tussen de achterlichten en een – eveneens zwarte – inleg voor de achterschort.

Nieuwe varianten van de tweekleurige BMW Individual-afwerking.

De nieuwe BMW i7 M70 xDrive biedt een ruime keuze aan koetswerkkleuren, waaronder varianten die exclusief zijn voorbehouden aan BMW M-modellen en bijzonder opvallende matglanzende Frozen-lakkleuren. Eigenaars kunnen een extra laag visuele extravagantie toevoegen met de tweekleurige lakafwerkingen van BMW Individual, die voortaan ook speciale lakkleuren van BMW Individual kunnen omvatten. Beschikbaar vanaf de lancering van de BMW i7 M70 xDrive is de combinatie van BMW Individual Liquid Copper metallic voor het onderste deel van het koetswerk en Saphire Black metallic voor het bovenste deel. Een exquise, nauwkeurig getrokken karakterlijn scheidt beide twee kleurzones van elkaar als een delicate signatuur.

Bovendien biedt het gamma koetswerkkleuren de klanten extra mogelijkheden om hun wagen te personaliseren. Met de acht tweekleurige varianten en de ruim honderd speciale lakkleuren van BMW Individual vinden alle klanten een tint die perfect aansluit bij hun smaak en die het uiterlijk van hun BMW i7 M70 xDrive een heel persoonlijke toets geeft. Alle speciale lakkleuren van BMW Individual worden aangebracht in een afzonderlijk productieproces, waarbij een groter deel van het werk met de hand wordt uitgevoerd.

Duurzaam geproduceerde Frozen-lakkleuren op basis van biomassa.

BMW Group is wereldwijd de eerste autoconstructeur die matte lakken uit biomassa in plaats van ruwe olie gebruikt in zijn Europese fabrieken. De Frozen-lakkleuren die beschikbaar zijn voor de nieuwe BMW i7 M70 xDrive worden geproduceerd met behulp van dit innovatieve proces. Hernieuwbare grondstoffen zoals bioafval of afval van rioolwaterzuiveringsinstallaties, die de organische componenten van verf kunnen vervangen, dienen als uitgangsmateriaal voor deze ‘biomass balance’-lakken.

Het ‘biomass balance’-proces vergt geen wijzigingen aan de formulering van het product, maar betekent gewoon dat de grondstoffen worden gewonnen uit zorgvuldig berekende duurzame bronnen. Deze duurzame lakken zijn chemisch identiek aan equivalenten die fossiele grondstoffen gebruiken en voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen die BMW Group voor alle gebruikte materialen hanteert. Het gebruik van duurzame lak, gemaakt met bioafval, vermindert niet alleen het gebruik van fossiele grondstoffen, maar vermijdt ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie, het transport en de verwerking van ruwe olie.

Sportieve uitstraling en maximale interieurindividualisering.

Klanten die de interieursfeer en de koetswerklook van hun nieuwe BMW i7 M70 xDrive personaliseren, kunnen dat op verschillende manieren doen. De i7 M70 xDrive wordt standaard geleverd met M-specifieke uitrustingsdetails die zijn sportieve flair benadrukken en zijn geconcentreerde gevoel van rijplezier versterken. Voorbeelden daarvan zijn de verlichte M-deurdrempels, de lederen bekleding M Merino in Black/Atlas Grey, het lederen M-stuur, M-specifieke uitrusting op het BMW Curved Display en een M-voetsteun voor de bestuurder.

Op de optielijst staan onder meer het BMW Individual-interieur met en zonder exclusieve voorzieningen in een totaal van negen kleurvarianten en de BMW Individual-combinatie van Merino-leder en kasjmierwol met exclusieve details in twee varianten, eveneens aangeboden in Zwart/Donkergrijs. Als optie wordt voor de i7 M70 xDrive de interieurafwerking M Carbon Fibre met Silver Threads aangeboden, in combinatie met oppervlakken in Piano Black.

BMW Individual Manufaktur produceert unieke creaties op maat.

Voor de ultieme klantgerichtheid, producten op maat en een vlijmscherp oog voor kwaliteit, moet de BMW Individual Manufaktur uw eerste aanspreekpunt zijn. De specialisten van de BMW Individual Manufaktur ontwikkelen en produceren exclusieve, unieke creaties met design- en uitrustingsdetails voor exterieur en interieur die de wensen van de klant nauwkeurig weerspiegelen. Die omvatten specifieke bekledingsopties, zoals een tweekleurige variant, borduurwerk op de hoofdsteunen en gepersonaliseerde deurdrempelplaten en interieurelementen.

Individuele oplossingen, bedacht met creativiteit, precisie en meesterlijk vakmanschap, creëren ontwerpen die de persoonlijke stijl van de eigenaar getrouw weerspiegelen. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteits- en veiligheidsnormen van BMW Group worden gehandhaafd, wordt elk onderdeel van de BMW Individual Manufaktur onderworpen aan dezelfde testprocedure als de standaardonderdelen.

Vernieuwde BMW iDrive met QuickSelect en BMW OperatingSystem 8.5.

De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is een van de eerste modellen van het merk met de vernieuwde versie van het bedienings-/besturingssysteem BMW iDrive met QuickSelect en het BMW Operating System 8.5. Om de selectie en bediening van diverse functies en digitale diensten nog intuïtiever en comfortabeler te maken, biedt de nieuwste generatie van BMW iDrive een nieuw ontworpen startscherm en QuickSelect-functionaliteit. Dat resulteert in een verbeterde menustructuur die inspiratie put uit elektronische consumententoestellen. Door de juiste informatie op de juiste plaats weer te geven, helpt de nieuwe BMW iDrive om een doelgerichte en zelfverzekerde rijervaring af te leveren.

De BMW iDrive-update draagt ook bij tot een breder aanbod van digitale inhoud voor informatie en entertainment, alsook tot kortere updatecycli voor functies, betere informatie over oplaadpunten voor elektrische voertuigen en een verbeterde toegang tot een groot aantal specifieke online diensten. BMW iDrive met QuickSelect werkt ook samen met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant, zodat de bestuurder het geheel kan bedienen via het aanraakscherm of met gesproken commando’s.

BMW iDrive met QuickSelect is gebaseerd op BMW Operating System 8.5, dat zijn debuut maakt in een seriemodel. De nieuwe BMW i7 M70 xDrive belichaamt dan ook niet alleen een nieuwe dimensie van rijplezier met een volledig elektrische aandrijving, maar wijdt tevens het nieuwste digitale scherm, bedieningsconcept en infotainment in.

De functies worden op één niveau weergegeven en kunnen worden geactiveerd met sneltoetsen.

Het nieuwe startscherm toont op elk moment de kaartweergave van het navigatiesysteem of andere individueel configureerbare grafische elementen. Op hetzelfde niveau kunnen functiepictogrammen in een verticale opstelling aan de bestuurderszijde van de gebruikersinterface worden geselecteerd door over het scherm te vegen. QuickSelect geeft rechtstreeks toegang tot de bijbehorende functies, zonder dat men een submenu hoeft te doorlopen. En zodra de relevante instellingen zijn gekozen, volstaat een snelle tik op het home-pictogram onderaan het scherm om terug te keren naar het startscherm.

De nieuwe menustructuur maakt het activeren van functies en instellingen veel sneller en eenvoudiger. De digitale inhoud aan boord is – net als de hardware in de vorm van het BMW Curved Display – ontworpen om de bestuurdergerichtheid waarvoor BMW bekend staat, te verbeteren. BMW iDrive levert de juiste informatie op het juiste moment en de juiste plaats. Om een intuïtieve bediening te verzekeren, bieden de grafische interface en menustructuur een lay-out ontwikkeld door BMW Group Design, die zowel consistent als kenmerkend is voor het merk.

M-specifieke inhoud op het BMW Curved Display.

De emotionele prestatie-ervaring in de nieuwe BMW i7 M70 xDrive wordt nog versterkt door M-specifieke inhoud op het BMW Curved Display. Op belangrijke punten weerspiegelen de typografie en de presentatie van de grafieken die in de cockpit van de performante BMW M GmbH-modellen. De cijfers van de snelheidsmeter op het informatiedisplay verschijnen in een platina/zilveren kleur. Bovendien zorgt de inschakeling van M Sport Boost-functie voor een typische visuele M-weergave.

De nieuwe BMW iDrive met QuickSelect wordt ondersteund door een opgewaardeerde versie van het BMW Operating System 8, zoals gebruikt in alle huidige BMW-modellen met BMW Curved Display. Het BMW Operating System 8.5 maakt gebruik van de nieuwste hoofdeenheid van het infotainmentsysteem, die onder meer de grafische verwerking verzorgt.

BMW Maps met nieuwe, geoptimaliseerde routegeleiding naar laadpalen.

Andere hoogtepunten van de nieuwe BMW iDrive zijn de uitgebreide functies van het cloudondersteunde navigatiesysteem BMW Maps. Dat biedt voortaan niet alleen een Augmented View-weergave op het informatiescherm achter het stuur, maar ook verbeterde functies voor een nog nauwkeurigere routeplanning naar laadpalen. Dat helpt om lange ritten in de nieuwe BMW i7 M70 xDrive uiterst comfortabel, efficiënt en snel te laten verlopen.

De reeds in de nieuwe BMW 7 Reeks geïntroduceerde diensten en apps zijn eveneens beschikbaar in combinatie met het BMW Operating System 8.5. Zo kunnen de BMW Intelligent Personal Assistant en andere spraakgestuurde assistenten, BMW ConnectedDrive Upgrades, BMW Remote Software Upgrades, videostreaming op het controlescherm, smartphone-integratie via Apple CarPlay® en Android Auto™, My Modes en de Personal eSIM ook worden gebruikt in de nieuwe BMW i7 M70 xDrive.

CO  -UITSTOOT EN VERBRUIK.

Elektriciteitsverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 23,8 – 20,8 kWh/100 km; gegevens volgens NEDC: –  

 
Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.