Mazda kondigt de nieuwste verbeteringen voor zijn populaire Mazda3 aan. Modeljaar 2024 kan schermen met diverse verbeteringen, waaronder updates voor de veiligheids- en infotainmentsystemen, die de bestuurder verwennen met baanbrekende technologieën en een onovertroffen gebruiksgemak.

De mensgerichte filosofie werd verder doorgetrokken met ergonomie-updates voor het interieur. Voorbeelden daarvan zijn het verbeterde infotainmentscherm en de betere software, de USB-C-poorten die de oude USB-A-poorten vervangen, en de subtiele maar welkome reorganisatie van de bedieningselementen in het interieur, die het gebruiksgemak verhoogt. Ook kregen de toetsen op het stuur een iets donkerdere tint, waardoor de bestuurder ze gemakkelijker kan aflezen. Dat resulteert in een meer geconnecteerde rijervaring.

Als extra attentie voor de bestuurder werd het opgewaardeerde centrale scherm van 10,25 duim naar hem toe gedraaid, waardoor het naadloos aansluit op de lijnen en materialen in de auto en op elegante wijze uit het dashboard lijkt te komen. Deze unieke designbenadering benadrukt de bestuurdergerichte as die de voor- en achterzijde van het interieur met elkaar verbindt. Tegelijk weerspiegelt ze een tweede horizontale as, die van het instrumentenbord naar de deurlijsten loopt om bestuurder en passagier te omhullen met een gevoel van veiligheid en verbondenheid met de auto.

De navigatie-instructies van Apple CarPlay en Android Auto kunnen voortaan worden weergegeven op het Active Driving Display. Een primeur voor Mazda, die eveneens bijdraagt tot de veiligheid en het gebruiksgemak voor de bestuurder.

De draadloze versies van Apple CarPlay en Android Auto zijn nu eveneens verkrijgbaar, waardoor het kinderspel wordt om een smartphone met de wagen te verbinden. De opgewaardeerde Mazda3 omvat een draadloos laadoppervlak1 om uw toestel tijdens lange ritten de hele tijd opgeladen te houden, zonder dat u daarvoor een kabel nodig hebt.

 

Het verbeterde navigatiesysteem beschikt voortaan over een online zoekfunctie voor POI’s, waardoor de zoekresultaten accurater, relevanter en nuttiger zijn. Ook omvat de update verbeterde terreinfuncties, die samenwerken met een 3D-giersensor die de positie van de auto nauwkeurig berekent, zelfs in gebieden met een beperkte gps-ontvangst.

De Mazda3 MJ2024 kreeg ook belangrijke updates op het vlak van cyberbeveiliging om hem te beschermen tegen IT-dreigingen. Met deze updates is de auto beter beveiligd dan ooit tevoren, zodat bestuurders op beide oren kunnen slapen wat de beveiliging van hun persoonsgegevens en de veiligheid van hun auto betreft.

Zo beschikt de Mazda3 MJ2024 voortaan over vier nieuwe en verbeterde actieve veiligheidssystemen die samenwerken om een maximale veiligheid te verzekeren: het nieuwe Distracted Driver Alert, het verbeterde autonome remsysteem voor in het donker (night-time Autonomous Emergency Braking, AEB), de nauwkeurigere Intelligent Speed Assist (ISA) en het snellere Cruising & Traffic Support-systeem (CTS).

 

Als een van Mazda’s populairste modellen draagt de Mazda3 de baanbrekende technologische nieuwigheden en het innovatieve design van het merk uit. Modeljaar 2024 is een knap staaltje autodesign, vakkundig uitgewerkt om ongeacht de omstandigheden plezier en sensaties op te wekken bij de bestuurder. Met deze nieuwe verbeteringen blijft de Mazda3 een pionier inzake autodesign en -technologie, en bevestigt hij Mazda’s engagementen omtrent duurzaam rijden en een naadloze verbinding tussen bestuurder en voertuig.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.