Citroën onthult de eerste beelden van de geheel nieuwe C3 Aircross, die met de C3 hatchbackdezelfde designidentiteit, belofte van ruimte en comfort aan boord deelt, evenals de ambitie om de markt op te schudden met een zeer competitieve prijspositionering. Beide modellen zijn gebaseerd op hetzelfde Smart Car-platform, wat flexibiliteit en kostenefficiëntie van de aandrijflijn mogelijk maakt.-

De geheel nieuwe C3 Aircross ondergaat een radicale verandering en betreedt een nieuwe dimensie door een assertiever karakter, meer binnenruimte met maximaal zeven zitplaatsen, een uitgebreider aanbod aan motoropties en hetzelfde niveau aan comfort aan boord aan te nemen. Gecombineerd met een zeer competitieve prijspositionering is deze meer volwassen en gespierde versie volledig in lijn met de marktverwachtingen.

Een modern en samenhangend ontwerp. De geheel nieuwe C3 Aircross bevat de nieuwe stijltaalelementen van Citroën, waarvan het Oli-concept het manifest was en de C3 de eerste realisatie. Het ontwerp integreert dus de nieuwe merkidentiteit en een assertieve vormentaal. De sterk verticale voorkant toont trots het nieuwe Citroën-logo en neemt de karakteristieke lichtsignatuur over in 3 lichtgevende segmenten. De zeer moderne stijl benadrukt ook kwaliteit en aandacht voor detail door het chevronpatroon op bepaalde elementen te verwerken. Naast deze graphics speelt Citroën met de perceptie van zijn silhouet en personalisatie door de verticale lezing van het model te doorbreken via een tweekleurig dakaanbod en de C3 Aircross te verlevendigen met stipte kleuraccenten, de kleurclips, aanwezig op het niveau van de bumper en het zijpaneel, die de klant naar eigen wens kan veranderen.

Een SUV die zijn karakter versterkt. De geheel nieuwe C3 Aircross ondergaat een radicale verandering in houding, waarbij de overgang plaatsvindt van een model dat de nadruk legt op rondheid en vriendelijkheid naar een model dat, zonder agressief te zijn, een meer hoekige, gespierde en assertievere stijl uitstraalt. De krachtige en suggestieve robuustheid omarmt de C3 Aircross zijn SUV-typologie met een hoge en horizontale motorkap, bredere vleugels en rupsbanden, stevige schouders die profiteren van bescherming die grote wielen met een diameter van 690 mm bekronen. Elke stijllijn voegt spanning en energie toe aan een model dat nu veel zelfvertrouwen uitstraalt. Het silhouet is zeer gebalanceerd en drukt kracht uit.

Compacte SUV met maximaal 7 zitplaatsen. De geheel nieuwe C3 Aircross verandert van afmeting en bereikt een lengte van 4,39 meter, waardoor er meer binnenruimte ontstaat. De uitgebalanceerde proporties van zijn silhouet duiden op een zeer lange wielbasis, de grootste in zijn categorie. Hierdoor ontstaat er meer beenruimte voor de achterpassagiers. Een ander element dat mogelijk wordt gemaakt door de grootte van de C3 Aircross en wordt geopenbaard door zijn stijl: het ontwerp van het zijpaneel zorgt voor een dynamische en verticale achterkant, waardoor een goede bewoonbaarheid voor de inzittenden op de derde zitrij wordt gegarandeerd. Dit is een belangrijke innovatie in het segment en biedt de mogelijkheid om comfortabel plaats te bieden aan maximaal zeven personen aan boord met twee opklapbare stoelen in de kofferbak. C3 Aircross zit vol trucs om het gezinsleven gemakkelijker te maken door grote gebruiksflexibiliteit te bieden. De C3 Aircrossblijft echter zeer compact, waardoor u gemakkelijk kunt manoeuvreren en stressvrij kunt parkeren. Rationeel, veelzijdig en geruststellend: de C3 Aircross is een SUV die gemakkelijk te gebruiken is.

Een betaalbaar multi-energieaanbod. Deze nieuwe B-SUV deelt het Smart Car-platform met de door Citroën geïntroduceerde C3 hatchback en vanaf het begin ontworpen om optimaal tegemoet te komen aan een elektrisch aanbod. De C3 Aircross sluit dus perfect aan bij de uitdagingen van de energietransitie door voor het eerst naast een traditioneel thermisch aanbod een hybridisatieoptie aan te bieden die de toegang tot elektrificatie vergemakkelijkt, waarvan de veelzijdigheid perfect is aangepast aan dit type silhouet. En om nog verder te gaan, zal er ook een betaalbare, volledig elektrische aandrijflijn beschikbaar zijn die in Europa wordt geproduceerd.

Serene ervaring aan boord. Het SUV-silhouet van de C3 Aircross belooft een grotere bodemvrijheid, meer geruststellend tijdens het rijden, vergemakkelijkt de toegang aan boord en bevordert een hoge rijpositie die een beter zicht mogelijk maakt. Deze elementen dragen bij aan het gevoel van welzijn aan boord, een ander kenmerk van de C3 Aircross. Net als de C3 sedan zal de nieuwe C3 Aircross het comfort benadrukken en over alle uitrusting en technologieën beschikken die klanten op deze markt verwachten.

Een verandering in reikwijdte. De geheel nieuwe C3 Aircross, die tegen de zomer wordt gelanceerd, biedt een nieuwe visie op de compacte Europese SUV op een grote markt. Sinds 2020 heeft de verkoop van B-SUV’s die van hatchbacks uit het B-segment in Europa overtroffen. De omzet overschrijdt jaarlijks de 2 miljoen registraties in een steeds competitiever wordende markt. Citroën betrad dit marktsegment in 2008 met de Citroën C3 Picasso. De B-SUV-categorie bestond toen nog niet echt, maar Citroën bood al een voertuig met een hogere rijpositie en binnenruimte aan voor een functioneel voertuig met het unieke karakter van een ‘magische doos’. De Aircross-aanduiding verscheen in 2017 met de C3 Aircross, die de praktische bruikbaarheid handhaafde en tegelijkertijd de codes van een avonturier toevoegde. Medio 2024 onthult Citroën de nieuwe C3 Aircross, die volledig opnieuw is uitgevonden om aan de verwachtingen van gezinnen te voldoen. Het heeft een compleet nieuwe dimensie met een krachtige, assertieve styling, meer ruimte aan boord en modulariteit met een capaciteit voor maximaal 7 personen, geëlektrificeerde aanbiedingen van hybride tot 100% elektrisch, en comfort en connectiviteit aan boord.

Meer informatie over de geheel nieuwe C3 Aircross zal dichter bij de lancering vóór de zomer van 2024 worden gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.