Ter gelegenheid van de Zoute Grand Prix beleeft de Audi A6 Avant e-tron concept zijn nationale première. De andere absolute eyecatcher op de Audi-stand in Knokke-Heist is de Audi e-tron GT van de hand van de Belgische visuele kunstenaar Musketon. Audi verbindt met zijn stand performance en design tijdens dit unieke vierdaagse event.

Van donderdag 5 tot zondag 8 oktober wordt de badplaats Knokke-Heist het decor voor de jaarlijkse hoogmis van de klassieke parels uit de autogeschiedenis en de nieuwste modellen van prestigieuze merken.

Audi A6 Avant e-tron concept: de toekomst schrijft geschiedenis

Bezoekers van het PRADO-paviljoen kunnen kennismaken met de Audi A6 Avant e-tron concept. Deze productiegerichte concept car geeft een volledig tastbaar voorproefje van Audi’s 100% elektrische break die vanaf volgend jaar op de markt komt.

Het gepresenteerde concept legt de nadruk op een elegant en praktisch gebruiksgemak. Dankzij het nieuwe en innovatieve Premium Platform Electric (PPE) wordt bovendien een rijbereik tot 700 km (volgens de WLTP-norm) mogelijk. Ook snel en efficiënt opladen kan dankzij het 800V-systeem, waardoor in tien minuten voldoende energie kan worden opgenomen om meer dan 300 kilometer af te leggen. Acceleraties van 0 naar 100 km/u in vier seconden zijn weggelegd voor de krachtigste versies. ​ De innovatieve, digitale ledmatrixkoplampen zorgen niet alleen voor perfect en precies licht op de weg, maar ze vertellen bovendien ook een verhaal.

Audi e-tron GT by Musketon: a ride into the details

De Audi e-tron GT is een van de knapste modellen in het Audi-gamma, zowel op het vlak van design als technologie en dat tot in de kleinste details. En laat nu net de details ook de basis zijn van de digitale kunstwerken van de Belgische visuele kunstenaar Musketon. Zijn stijl? Eentje die zich onderscheidt van de anderen en die gedetailleerd, gedurfd en kleurrijk is. Musketon liet de Audi e-tron GT door zijn handen gaan met de verrassende art car die de absolute eyecatcher in het PRADO-paviljoen is. Op zondag zal Musketon zelf meerijden in de Zoute GT Tour met een Audi e-tron GT art car van zijn eigen hand.

Zoute Grand Prix: een brug tussen het verleden en het heden

Aan de start van de Zoute Rally verschijnt op vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit 1938. Hij heeft een zescilindermotor in lijn met een cilinderinhoud van twee liter die een vermogen haalt van ongeveer 70 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van deze wagen werden destijds slechts drie exemplaren gebouwd voor deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verdwenen de drie wagens echter spoorloos. Nadat later een vriend van het Huis D’Ieteren in Frankrijk een chassis en de bouwtekeningen van een Wanderer W24 terugvond en D’Ieteren Gallery in Saksen een Wanderer-motor en de drie Solex-carburateurs ontdekte, werd een droom werkelijkheid: de auto werd volledig opnieuw opgebouwd.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.