Alpine onthult de A424_ β

Endurance gaat een nieuw gouden tijdperk in en we kijken ernaar uit om daaraan mee te werken. Na tien jaar samenwerking met onze trouwe partner Signatech schrijven we een nieuw hoofdstuk in ons avontuur in de fascinerende endurancediscipline.

Sinds Alpine werd opgericht door Jean Rédélé streeft het merk consequent naar de top en daarvoor gaan we tot het uiterste. Dankzij onze ambitieuze strategie zijn we een van de weinige merken die al drie jaar verschillende door de FIA erkende wereldkampioenschappen tegelijk rijden. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de invoering van innovatieve reglementen die ons in staat stellen om synergieën tussen onze programma’s te creëren.

 Als vrucht van de competitie, voor de competitie, heeft Alpine aanzienlijke en groeiende ambities. Autosport is niet zomaar een hobby, het stroomt door onze aderen en doordrenkt het DNA van onze ‘band of racers’. Vijfenveertig jaar na onze historische overwinning in de 24 uur van Le Mans danken we onze aanwezigheid in de competitie niet aan het toeval. Dat bewijzen we vandaag eens te meer met de voorstelling van de Alpine A424_β als voorbode van onze hypercar, die vanaf volgend jaar de grootste concurrenten zal uitdagen.

Conform onze waarden katapulteert dit nieuwe prototype het merk met de A-pijl naar de toekomst en sluit het naadloos aan bij onze creaties, zoals de Alpenglow en de A290_β. Gespierd, elegant en opvallend: met zijn iconische en emblematische design belichaamt hij zowel ons heden als onze toekomst dankzij de betrokkenheid en inzet van onze ontwerpers tijdens de ontwikkeling.

 Al bijna twee jaar lang is dit project ook een fantastisch menselijk avontuur om onze ambities ook buiten de circuits waar te maken. Onder leiding van Bruno Famin en de Directie Voertuigen van Viry-Châtillon zetten onze medewerkers en partners hun beste beentje voor om deze auto tot een succes te maken. Visueel is dat in elk geval gelukt en we doen er alles aan om vanaf volgend jaar ook onze sportieve plannen te realiseren.

 We onderschatten in geen geval de taak die ons wacht in deze opwindende uitdaging. We blijven nederig, maar vastberaden om aan beide zijden van de Atlantische Oceaan te laten zien waartoe we in staat zijn. We hopen alle autosportliefhebbers prachtige, epische en opwindende veldslagen te laten zien en hebben hen maar één ding te zeggen: afspraak op het circuit!

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.