inds werd aangekondigd dat de A110 zou deelnemen aan een van de meest mythische klimkoersen ter wereld, hebben Alpine en Signatech achter de schermen intensief gewerkt om op 25 juni 2023 de uitdaging aan te gaan.

EXTREMER DAN OOIT TEVOREN

De Alpine A110 Pikes Peak, die speciaal werd ontworpen om de subtiliteiten van deze 19,93 kilometer lange klim naar de wolken het hoofd te bieden, is een echt meesterwerk wat aerodynamica en motorblok betreft en heeft alles om de uitdaging van Pikes Peak tot een goed einde te brengen. Dankzij de nauwe en vruchtbare samenwerking tussen de teams van Alpines designbureau onder leiding van Raphaël Linari (designverantwoordelijke) en die van Signatech, onder leiding van Lionel Chevalier (technisch directeur) en François Letort (projectleider), werd de wagen een echt racebeest, extremer dan ooit tevoren.

Tot de krachtigste elementen behoren extreem uitgesproken splitters en windgeleiders op de uiteinden van de bumper, alsook een imposante achterspoiler om neerwaartse druk te genereren in de 156 bochten. Het radicale werk dat Alpine aan de A110R heeft verricht, uit zich ook in de zijschorten en de diffuser van dit unieke model, terwijl een inlaatopening in het dak de tot bijna 500 pk opgevoerde motor van lucht voorziet. Ook werd er gewerkt om het gewicht van het model te verlagen tot nauwelijks 950 kilogram.

Zo hebben de ontwerpers van het merk met het A-logo hun keuze voor extreme elementen, demonstraties en visuele impact tot in de details doorgedreven, terwijl ze toch bepaalde originele proporties behielden zodat de auto in aanmerking komt voor de categorie Time Attack 1. Dat vertaalt zich onder meer in de integratie van een haaienvin ‘type Le Mans’ op de achterruit, die zich uitstrekt om de imposante achtervleugel letterlijk doormidden te snijden.

Ook de lichtsignatuur kreeg een ingrijpende behandeling. De twee cirkels vooraan maken plaats voor twee extreem dunne rails, die wel met een laser uitgesneden lijken. Parallel daarmee werden de lichtfuncties van de achterlichten verplaatst naar drie verticale segmenten op de zijkanten en in het midden, als een knipoog naar Le Mans, die tegelijk de breedte van het model benadrukt en die nog wordt geaccentueerd door andere details zoals specifieke velgen.

DE A110 PIKES PEAK: KLAAR OM EEN HOGERE VERSNELLING IN TE SCHAKELEN

Deze unieke Alpine zal binnenkort de Amerikaanse toppen veroveren met de ambitie om records te breken. Nadat hij op 25 en 26 april zijn eerste rondjes reed in Lurcy-Lévis, verwelkomt de definitieve versie van het model volgende week voor het eerst zijn gelegenheidspiloot voor Pikes Peak, Raphaël Astier.

De winnaar van de FIA R-GT 2022 Cup met de A110 Rally zal eerst een eerste sessie in de Drôme uitvoeren en later in Val Thorens. De Fransman, die al vier keer aan de start van de wedstrijd verscheen, zal vervolgens met het team naar Colorado Springs vliegen, waar ze aan hun laatste voorbereidingen voor 25 juni 2023 zullen werken.

Afspraak binnenkort voor nog meer informatie over deze unieke uitdaging van Alpine!

Raphael Linari, Designverantwoordelijke voor Alpine : “De A110 Pikes Peak onthult de wildste kant van deze iconische wagen. Hij was al wendbaar en licht van ontwerp, maar met zijn specifieke aerodynamica en extreme proporties verandert hij in een echt racebeest. Deze legendarische wedstrijd was een eindeloze inspiratiebron om onze creativiteit aan te wakkeren en de A110 naar een hoger niveau te tillen en tegelijk rekening te houden met de prestatiebeperkingen. Dankzij de nauwe samenwerking met de technische teams van Signatech kon dit project op bijzonder korte termijn worden gerealiseerd. We kijken ernaar uit om te zien hoe onze creatie de Amerikaanse pk-monsters op hun eigen terrein uitdaagt. Ik wil graag Jun Okazaki en Victor Sfiazof bedanken, de twee ontwerpers die me hebben geholpen om het design van deze auto tot in de puntjes te verfijnen. En dan heb ik het nog niet over de geweldige samenwerking met het deskundige en gepassioneerde Signatech-team.” 

 

François Letort, projectleider Alpine A110 Pikes Peak : “De Alpine A110 Pikes Peak heeft de grenzen van onze verbeelding verlegd, veel meer nog dan we in de beginfase van het project hadden kunnen denken. Het was een genoegen om samen te werken met het designbureau van Alpine: de neuzen stonden al snel in dezelfde richten dankzij onze interne competenties en ons vermogen om uiterst reactief te zijn. Dat sterke aanbod is onze kernactiviteit en we konden ook rekenen op een netwerk van lokale leveranciers en onderaannemers die luisterden naar onze vragen. De eerste twee testdagen verliepen erg goed. De Alpine A110 Pikes Peak behaalde alle eerste doelstellingen die hem waren opgelegd, een ware krachttoer gezien de bijzonder korte termijn. We zijn dan ook trots dat we, zowel visueel als qua prestaties, een uiterst spectaculair model kunnen onthullen. We kijken er allemaal naar uit om de mythische uitdaging aan te gaan die ons te wachten staat!”

 

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.