WWCOTY ?

WWCOTY oftewel Women’s World Car of the Year .

https://www.womensworldcoty.com

Het is de enige autoprijs ter wereld die uitsluitend bestaat uit vrouwelijke autojournalisten. De prijs werd in 2009 in het leven geroepen door de Nieuw-Zeelandse journalist Sandy Myhre. Het doel is de beste auto’s van het jaar te kiezen. De stemcriteria zijn gebaseerd op dezelfde principes die elke automobilist hanteert bij het kiezen van een auto. Het is geen ‘vrouwenauto’. Aspecten als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak, voordelen en ecologische voetafdruk worden onder meer in aanmerking genomen bij het uitbrengen van de stem.

Women’s World Car of the Year is de enige groep autoprijzen ter wereld die uitsluitend bestaat uit vrouwelijke autojournalisten. De groep werd in 2009 opgericht door de Nieuw-Zeelandse autojournaliste Sandy Myhre. Zij is momenteel erevoorzitter, terwijl Marta García optreedt als uitvoerend voorzitter.

Het doel van de prijzen is de rol van vrouwen in de autowereld onder de aandacht te brengen en tevens de beste auto’s van het jaar te kiezen. Wat het stemmen betreft, zijn de criteria gebaseerd op dezelfde principes die elke automobilist hanteert bij het kiezen van een auto. De selecties zijn geen ‘vrouwenauto’ omdat dergelijke categorieën niet bestaan. Aspecten als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak, voordelen en milieuvoetafdruk worden onder meer in aanmerking genomen bij het uitbrengen van de stemmen.

De Women’s World Car of the Year is aanwezig op alle vijf continenten

De Jury => https://www.womensworldcoty.com/judging-panel/

 

 

 

Sabrina Parant begon haar leven met auto’s in 2002 door bij een Volvo-dealer te werken als Fleet Advisor. Ze blonk uit in haar werk en werd al snel Sales Manager en vervolgens Dealer Manager. In 2008 stapte Sabrina over van Zweedse auto’s naar Duitse auto’s, door bij Volkswagen te gaan werken. Ze richtte ook Ladies Drive op: “Als vrouw in deze sector is het niet gemakkelijk om hogerop te komen. Daarom besloot ik een netwerk op te richten om andere vrouwen in dezelfde situatie te helpen, banen in de auto-industrie te promoten en stereotypen en seksisme te bestrijden”.

Ze begon haar liefde voor auto’s te delen door te schrijven voor het tijdschrift Moniteur de l’Automobile en vervolgens Essentielle Auto (La Libre & La DH). Haar favoriete categorie is sportwagens, en tegenwoordig is ze gepassioneerd door nieuwe technologische ontwikkelingen en nieuwe motoriseringen. “Onze sector kan zich zo goed aanpassen aan de uitdagingen van de maatschappij en het milieu. Ik ben trots op mijn passie. Ik stel mijn expertise graag ten dienste van de WWCOTY om de voertuigen in de verschillende categorieën te belonen. Het is voor mij een prachtige prestatie om WWCOTY-jurylid te worden”.

De winnaar is de Kia Niro

Zes finalisten, de beste auto’s in hun categorie, hebben meegedongen naar WWCOTY’s topprijs.
De beste auto’s in elke categorie werden gekozen uit een totaal van 59 kandidaten. De winnaars waren:

Best Urban Car. Kia Niro
Best Family SUV. Jeep Avenger
Best Large Car. Citroën C5 X
Best Large SUV. Nissan X-Trail
Best Performance Car. Audi RS 3
Best 4×4. Ford Ranger

Deze finalisten werden gebruikt als basis voor de selectie van de World’s Best Car 2023.

“De verkiezing van dit jaar was bijzonder moeilijk door het uitstekende niveau van alle kandidaten. Elk van de finalisten had voldoende verdienste om de trofee te winnen”, zegt Marta Garcia, uitvoerend voorzitter van WWCOTY.

De “Supreme” winnaar is de Kia Niro

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.